Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Už som uvarila na utorok kurací perkelt,kolienka.
Zemiaková polievka.
aj ja si musím už konečne takúto klasiku doma pripraviť 🙂 mňam, najlepšie, čo môže byť.
@eliskadad1 Veru, ani my si neodpustime raz za cas takyto obedik 🙂 Snazime sa prilis casto nevyprazat, ale obcas to jednoducho treba.
tak pri takýchto dvoch možnostiach by jednoznačne toto jedlo u mňa vyhralo tiež 🙂 mňamka
@slapina u mna takisto 🙂
Od včera segedínsky guláš. Domáca knedľa.
@veve_ad robim to ako to robievala moja svokra - maso je kocky nakrajana bravcovina, a so zeleniny tam je jarna cibulka, nakraja na vascie kusky, asi tak cm velke, hrasok, cervena paprika a paradajky, tie pridavam az ku koncu, aby sa nerozvali uplne. Ako korenie davam malu magi zeleninovu kocku a potom uz len zelene curry (kupujem uz hotovu zmes), ale svokra davala este aj cierne mlete korenie. Maso dusim, tak ho trosku podlejem vodou, a ja tiez pridam trosku sladkej chilli omacky a par kvapiek tekutej magi omacky (co svokra nerobila) a na konci uz len kokosove mlieko, vsetko necham este 2-3 minutky prevriet a hotovo. U nas vsetci miluju curry takze to robim dost casto a tak aj recept prisposobujem 🙂, ale toto je taky zaklad.
Kačica, kapusta červená, knedľa, 🍻. Nestihla som odfotiť. Poobede nutná prechádzka do prírody.
Na večeru je čerstvo upečený kváskový chlebík, maslo, šunka, rajčiny...podľa chuti.

Rizoto také to slovenské