Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes sme mali bravc. panenku s mozarellou, k tomu ryza a kapustovy salatik. a samozrejme nedelny vyvarik 😉
pórová polievka a po neskutočne dlhom čase si muž vyžiadal bravčové rezne, k tomu zemiaková kaša a uhorkový šalát
talianska paradajkova polievka s cervenym vinom, kuraci perkelt, cestovina
kuracia polievka a grilovali sme :D
@penn no ani moj nieje vzdy rovnaky 🙂 , ale da sa zjest.. 😀 vacsinou tam davam kapustu, dnes som robila zo skorej /ta je vyborna/ , nastruham tam jednu mrkvu na velkom struhaku, aspon jednu mladu cibulku... niekedy aj kukuricku.. zeleninu vzdy podla chuti.. a dochutim: sojova omacka, balsamico ocot, oliv. olej, sol, vegeta, ml.cierne korenie, trosku rasce... takto dochucujeme vsetky salatiky 😉 tak ma to naucil mm, je to vyborne.. niekedy davam namiesto balsamica citron 🙂 vyskusaj. a ty robis aky?
No trošku netradičné na nedeľu, ale čo sa dá robiť ked nebolo času 😀 . U nás dnes cestovinky s udeným lososom a kokosovou omáčkou. Tí čo nemajú problém s mliekom, môžu použiť aj smotanu, ale s tým kokosom je to fajné.
http://www.jedloakopriatel.sk/cestoviny-s-udeny...
vývar z kačacích drobkov s rezancami, ryža a "čína" z kuracích pŕs, taštičky z lístkového cesta s tvarohom a broskyňou 😵
@titkovamiriam Mirka, adoptujes si ma? Ty tak vzdy skvele navaris a napecies. 😀
@egyptanka pocuj toto je tak rychle-pletienky su kalsika kysnute cesto,a kolac je tiez kysnuty ale sladky navrch som dala džem a tak ho piekla,potom som si zarobila kupovanu puncovu a citronovu polevu kydla to na vychladnuty kolač a posypala ozdobnym cukrom 🙂 a cely den prsi tak som upratovala a varila 🙂
dnes bude brokolicova polievka a palacinky 😉
zatiaľ len raňajky kvasnicová praženica a na obed asi hŕstková polievka, len musím kúpiť potrebné ingrediencie...
dnes dojeme co ostalo 🙂 len polievocku spravím asi paradajkovú 🙂
@womenne myslis tu br. panenku? Uplnle jednoduche a rychle, je to v podstate minutka.. Panenku si nakrjas na medajlonky asi 1,5 - 2 cm hrube, neklepes, iba prstami trosku potapkat, z oboch stran nasolit a nakorenit /najlepsia je vzdy len s obyč. ml.ciernym korenim, žiadne specialne korenia../opiect z oboch stran na oleji na panvici a minutku pred koncom daj na každy medajlonik platok mozarelly, nechat "zapiect" pod pokrievkou... 🙂
vyvar zo vcera, diviacie medajlonky, ryza, salat, rezne, fasirky a zemiakova kasa a dezerty, torty z svadby😀
tento tyzden papardelle s gorgonzolou omackou a kuracim maskom,parmezan.
klasicka babovka, francuzske zemiaky, zemlovka, znojemska s ryzou, vyprazana brokolica,karfiol, zemiaky, tatrka.
a ine este neviem co,asi bublaninu s ceresnami majovymi.ostatne musim rozmysliet.
vcera mi otec upiekol kapustnik s kyslej kapusty mnam ten budem vyjedat cely den a ked pride vecer mm s prace tak mu len narychlo cestoviny so syrovou omackou urobim

včera boli halušky s bryndzou a dnes za hrniec segedínu(nech si ešte užijem,kým nezačnem kojiť) 😉