Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes pečiem kuracie štvrte a lá grilované kura, k tomu tarhoňa, máme kompóty a pre jej jasnosť princezničku zeleninová obloha + nakladaná cvikla
@elizita tak to boli tie cestoviny s červenou paprikou, pestom, údeným lososom a avokádom. Omáčka nebola z avokáda, ale bolo to zelené pesto, ktoré robím jednoducho, stonkový zeler, citrónová šťava, olivový olej, strúčik cesnaku, pár listov bazalky, alebo vňať z petržlenu, čierne korenie, soľ, občas dám aj pár kešu orieškov (ak mám práve doma) a nejaký tvrdý syr, ale to podla chuti, dám alebo nie, a pár kvapiek magi. Rozmixujem na kašu a zmiešam s hotovými cestovinami. V tomto konkrétnom peste oriešky neboli 🙂
Dnes zeleninová s brokolicou + krupicové halušky.
Tento týždeň dosť hektický, mám dvoch maródov doma, varím každý deň no nestíham sem priebežne pridávať, nieto ešte fotiť, tak aspoň niečo pre inšpiráciu: pondelok-dojedali sme z nedele, utorok - palacinky s džemom, streda - zemiaková omáčka s mäsom na šťave a vareným vajíčkom k tomu kváskovým chlieb, štvrtok - cestoviny s domácou omáčkou a syrom, piatok - langoše s kečupom a syrom a dnes - karbonátky, domáce hranolky s tatárskou omáčkou a upiekla som kváskové anglické rožky

Lievance