Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes polievka z bravčových rebier s rezancami, dusené kuracie stehienka, dusené zemiaky a ľadový šalát
SPAGETY, KREVETY, ZELENINA, OLIVOVY OLEJ....BOLO TO BRUTALNE
@mirro robila som podľa tohto receptu https://recepty.aktuality.sk/recept/8213/stavna..., dávala som hruškový kompót a mliečnu čokoládu. A okrem čokolády som všetky suroviny dala o polovicu viac a 7 dcl pohár hrušiek.
@monaona my sme kúpili dom so starou hrušku a tá našťastie rodí ako besná a ja zaváram do aleluja. No to moje nadšenie nezdieľajú moje deti a tak musím vždy prelúskať internet, aby som našla recept, kde hrušky prepašujem (v tesnom závese sú u nás jabĺčka - máme tri jablone 😁). Ale táto bábovka bola trefa do čierneho 👍 za deň "padla za vlasť".
dnes hríbová polievka /rydziky/ s drobnými cestovinami, chrenová omáčka, zemiaková kaša, bravčový jazyk
polievka z bravčových rebier s mušličkami, segedinský z vlastnej kyslej kapusty, domáca knedľa, odobrala som trochu cesta a urobila na večeru buchty na pare, plnené s džemom z domácej čiernej jarabiny, škoricový cukor, poriadne poliate maslom
Rezancovú polievku a pečené kuracie stehná, ryža.
Už sme dlho nemali.

Nedeľný obed: vývar, kuracie prsia v rajčinovo-syrovej kruste, zemiaky na cibuľke a ku ☕ torta s lotusovým krémom