icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

titkovamiriam
30. máj 2011

@michele11 JASNE a ak ma rad tak aj s makom či orechami,ja mam rada orechovo jahodovu štrudľu mnam manm 😀

a sprav mu take buchty plnene tvarohom a cucoriedkami alebo čo ma rad

bambi2
30. máj 2011

mne vcera ugriloval mm baklazany, urobila som z nich pastu... ja si ju dam na chleba, malej ju dam na cestoviny a posypem syrom... je to vynikajuce 😵

lagoonka
30. máj 2011

Predpripravené, namarinádované už ležia v chladničke. Po poradni s Kubkom len šups pre Samka do škôlky a budeme opekať! 😎 Mňam!!! 😀

michele11
30. máj 2011

@titkovamiriam este raz dakujem. Buchty plnim cucoriedkovym lekvarom, kedze tvaroh sa mu nepozdava, chcela som spravit moravske kolace, ale ani to ho nenadchlo, stale iba zavin a zavin. Ja si spravim orechovy, lebo ten mozem aj o polnoci 😀 a druhy spravim cucoriedkovy, sama som zvedava, ako to vypali.

titkovamiriam
30. máj 2011

@michele11 😉 inak dnes ma napadlo že mozno ako chutovku spravím vyprazane bazové kvety 😉 v okolí firmy ju mame nadhernu 😉 asi naoberam a spravím aj ked je to prplacka 😉

sisanka
30. máj 2011

ja dnes robim paradajkovu omacku a koprovu omacku s pecenym maskom a knedlou....mnam 🙂

michele11
30. máj 2011

@titkovamiriam mnam, to som nejedla uz strasne davno, videla som bazu aj u nas, ale ked si predstavim, ze by som mala teraz vyprazat, radsej si dam trocha vody a nohy pod stol 😀

myzma
30. máj 2011

@titkovamiriam ahoj a do akeho cesticka kvety davas?

daniz
30. máj 2011

V sobotu u nás chrenová omáčka s mäsovými guľkami,a hrnčekové knedle, kalerábová polievka,
v nedeľu pečené kuracie stehná na zemiakoch , hlávkový šalát a polievka kuracia s rezancami, zmrzlina
dnes mm špekuluje grilovačku tak dojeme zajtra. Mamina donesie jahodovú bublaninu...

titkovamiriam
30. máj 2011

@myzma da sa aj klasika trojobal aj klasika cesticko-mlieko,vajcia a muka,no najsamlepsie je biele víno vacia muka 🙂 k tomu zemiakova kaša a hlavkový šalat mnaaaam

pia22
30. máj 2011

@titkovamiriam velmi lubime hlivu, ale robime z nej iba polievku a vyprazanu🙂 Ako robis perkelt? A robievas z nej aj ine recepty?

reanda
30. máj 2011

bazove kvety som raz vyprazala na sladko, v palacinkovom ceste

titkovamiriam
30. máj 2011

@pia22 uplne presne ako kurací:
1kg čerstvej hlivy, 3 väčšie cibule, 2 PL oleja, 1 ČL mletej červenej papriky, 2 kyslé smotany,2 PL hladkej múky, 1 ČL octu (podľa chuti), soľ, mleté čierne korenie.
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na tuku dosklovita. Pridáme mletú červenú papriku, korenie, očistené a pokrájané huby bez hlúbov, premiešame a dusíme asi 25-30 minút domäkka. Počas dusenia podlievame huby vodou, podľa potreby.V smotane rozhabarkujeme múku. Vlejeme k hubám a ešte 10 minút povaríme. Na záver ochutíme octom,soľou a premiešame. Podávame s haluškami, s cestovinou alebo s chlebom 😉

kaara1980
30. máj 2011

dnes paradajková so syrom a omeleta s čerstvým hráškom

robinho1975
30. máj 2011

dnes mali deticky kuracie prsička so zeleninkou a rozmixovane.......

bubinko83
30. máj 2011

rajčinova polievka a vypražany karfiol s varenymi zemiakmi s vnatkou

ewisam
30. máj 2011

hehe ja dnes nevarim, ja idem nastivit svokru 😀

lunana
30. máj 2011

@akika722 a v trúbe ich robíš ako? Iba na suchý plech dávaš? Ešte som to tak nerobila, tak neviem 😅

titkovamiriam
30. máj 2011

a foto mojej mnamky 😀 este je horuca

eva7780
30. máj 2011

@titkovamiriam vyzerá to úžasne,ešte nikdy som niečo také nejedla,ani ma nenapadlo,že sa to dá 😕 vyprážať
u nás dnes kuracie stehná na kyslej kapuste s ryžou,ostalo aj na zajtra

malinovka333
30. máj 2011

@titkovamiriam ja som tusim už o tomto pocula ako to chuti?je to akoze trochu na sladko?

robinho1975
30. máj 2011

zajtra maju babule rybku pangasa so zemiekmi a zeleninkou...mnamky

titkovamiriam
30. máj 2011

@malinovka333 nie cesticko je slane a ta baza tomu dava trosku nasladku chuťlebo bola krasne v kvete je to keby si zapijala bazovým sirupom rezeň 😀 😀

malinovka333
30. máj 2011

@titkovamiriam a to je akoze priloha alebo k k comu sa to je?podla mna to musi byt super,asi sa nato dam a vyskusam to,u susedov este krásne kvitne,a treba aj sirup robit, minuly rok sme asi 30L spravili

akika722
30. máj 2011

@lunana dala som na papier na pečenie..nooo..mne nechutili 😒 zato mužovi hej..jednu som skusila na oleji vypražiť ale bola velmi mastna..v rure sucha 😖

akika722
30. máj 2011

@titkovamiriam 😲 😲 to je čoooo?

16kristina02
30. máj 2011

To som ešte ani ja nepočula že vypražiť bazový kvet 😀 ale može to byt chutne 🙂 ja som akurat zaliala kvety bazy na sirup. Robím prvý krat tak som zvedava či sa podarý. 😒 Dnes sme mali na obed sviečkovu zo včera, na zajtra som vytiahla kuracie prsia, asi len na prirodno opečiem a urobim varene zemiačky s vňatkou a zeleninový šalatik. treba jest aj niečo take jednoduche, no nie? komu sa chce v tom teple byt v kuchyni. Radšej pojdem s drobčekom na bicykel 😎

titkovamiriam
30. máj 2011

@akika722
vypražane bazove kvety

mozu sa jest len tak ako chutovka,no kludne aj so zemiakovým pyre a salatom,to som nefotila lebo som davala fotky sem/detska sa potešili že strapaté rezne-to bolo sklamanie tak si dali len pyré s cibuľou a mliekom že kvety teda jesť nebudu/tak perkelt z hlivy sa odklada a ani som ju u nas nedostala tak asi bude zajtra niečo zo šampionov 😠

akika722
30. máj 2011

@titkovamiriam jeeeej to som ešte v živote nepočula 😀 ako to chuti???

titkovamiriam
30. máj 2011

@16kristina02 neboj podarí aj ja mam uz hotove dve varky aj ten ,,slnecny sumivy napoj,, 🙂 tak dnes toto
@akika722 ako sladke kvety v slanom ceste 😀 niekto tu pisal že ich uz robil aj v palacinkovom,ja som to uz robila aj v trojobale no to je take prplave a takto je to raz dva 😀