icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

inna7
1. jún 2011

mäsková polievka, kurča na smotane - k tomu halušky 🙂

lyongirl
1. jún 2011

@titkovamiriam http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26732
nakoniec som robila túto omáčku a musím povedať, že je taká mňamózna 😀, že som si dokladala. Cesnak tam nie je ani cítiť, kto ľúbi, kľudne by som pridala ešte 1 strúčik a spravila som ju takú kyselkavú s tým citrónom, že sa idem za tým zabiť...

daniz
1. jún 2011

výber nechám na deti veď je MDD.. 😉 😉 😉

adulikka
1. jún 2011

ja hrachovú polievku a kolienka z vajcom

titkovamiriam
1. jún 2011

@lyongirl musim aj ja skusit,dnes bude polievka 😉

inak vcera ma šokli prijemne ceny zeleniny,za polovicne ceny ako minulý tyzden tak som si kupila kapie a ananas a spravím oncle benz co vacsinou robim az v neskoru jesen no nekup kapiu kilo za 1euro!!!a normalnu mali za 70 centov,paradajky ,uhorky/madarske/ no nebala by som sa ani tych spanielskych 🙂 tak mame samu zeleninu a mozem salatikovat 🙂

fomarik
1. jún 2011

kuracia rolka plnená šampiónmi + zemiaková kaša + uhorkový šalát ( uhorky z nášho skleníka)

babullka1
1. jún 2011

dnes nove pecene zemiaky v trube s kefirom a zajtra bryndzove halusky a kapustne halusky.

katka888
1. jún 2011

balkansky plamen, hranolky, ryza

elixia
1. jún 2011

@16kristina02 prosim ta,tie bazove kvety sa zalievaju horucou vodou?

16kristina02
1. jún 2011

@elixia nie studenou 🙂

elixia
1. jún 2011

@16kristina02 vdaka,ja len ze v recepte je prevarena voda,tak som nevedela ci ju nechat vychladnut 🙂

reanda
1. jún 2011

tak dneska sa spenat nekonal, bolo pecene masko s ryzou a uhorkovy salat (uhorky neviemodkial 😀 )
a na zajtra mam sparglu! 🙂

titkovamiriam
1. jún 2011

aj ja som menila menu polievka spargľova bola no deti chceli s haluštičkami a ryžák odmietli vsetci,tak som spravila cestoviny a z jahod koktail

elixia
1. jún 2011

@lyongirl myslis,ze by sa dala na tu omacku pouzit aj zelena spargla? Tu totiz bielu nemaju...
Pripadne,vie niekto poradit nejaky dobry receptik na zelenu sparglu?

titkovamiriam
1. jún 2011

@elixia ja nerobím rozdiel aku dostanem taku spravím 😉 tak kludne aj zelenu

elixia
1. jún 2011

@titkovamiriam dakujem,vyskusam a dam vediet 😉

lyongirl
1. jún 2011

@elixia ja som špargľu robila 1x a to bielu, takže vôbec netuším, aká je zelená, ale Miriam má skúsenosti 🙂

adrianai
1. jún 2011

@elixia zelená špargľa je jemnejšia, odkedy som ju ochutnala, kupujem len tú...netreba jú "šúpať", tie stonky niesú vôbec drevnaté...ja ju uvarím a k nej urobím jemnú bešamelovú omáčku, príp. sa dá zapiecť.....a biela je super s jahodovým pyré a varenými zemiakmi 😉

elixia
1. jún 2011

Dakujem kocky 🙂
@adrianai takze ju mam iba umyt a nemusim supat? este lepsie...

elixia
1. jún 2011
luciferova
1. jún 2011

@claudica prosim ta ako robis vysmazany karfiol na plechu?

beruska.zuzanka
1. jún 2011

no, my sme dnes, teda vlastne včera 😅 😀 mali super obed 😀 tuniakové karbonátky na plechu bez vyprážania, teda aj pre malkáčov 😉 k tomu pyré, mrkvu strúhanú s citrónom a troškou cukru a ako dezertík bublaninka čerešňová 😵 😵 😵

claudica
2. jún 2011

@luciferova Karfiol umyješ, netreba ho predvárať... Obalíš to v trojobale, plech trochu potriem olejom, dám na to karfiol,potom aj karfiol potriem olejom, dám do trúby, po 30 min. ho otočím a ešte pečiem. Je ako vysmážaný v oleji, ale ešte lepší a myslím, že aj zdravší. 🙂

lalus
2. jún 2011

@claudica na koľko stupňov pečieš ten karfiol? Ja som to už robila, ale bol dosť suchý - nie zdravo, ale tak nie moc chutne 😝 😀 Keď ho otáčaš už ho nepotieraš olejom, že? A po otočení tam ešte koľko ho necháš? Chcem ho zase robiť takto na plechu, no potrebujem tipy, aby bol čo najchutnejší 😅

luciferova
2. jún 2011

A papier na pecenie by nebol lepsi?

claudica
2. jún 2011

@lalus Presný recept bol tento a podľa toho som to robila, len som to neotočila po 15 min., ale cca po 30, lebo som to piekla pomaly, bála som sa, lebo karfík bol nepredvarený... :
http://www.toprecepty.sk/recept/1198-karfiol-vy...
No a ja som to nedávala do cestíčka, ale normálne trojobal. Nám to chutilo... rúru mávam nastavenú tak na 180 stupňov pri pečení.

claudica
2. jún 2011

@luciferova a možno by aj takto bolo fajn, neskúšala som.... 🙂 Ak vyskúšaš, daj vedieť... 😉

titkovamiriam
2. jún 2011

Ja už v rúre vypražam všetko 🙂 ,no karfiol,kaleráb predváram-potom je to hotove raz dva-tiež dávam na plech papier na pečenie.Najviac my chutí tak spravený syr,kuracie prsia su trosku suchsie-tak tie prvých 15 min zakryvam

kaara1980
2. jún 2011

@claudica to vyzerá byť super recept,rozmýšľam,že ho zajtra vyskúšam.Ale nebol moc chrumkavý,keď sa nepredvaril?Na akej teplote si ho prosím ťa piekla?Ďakujem

evinkal
2. jún 2011

My dnes od rána rozmýšľame,ale asi kúpim lečo a masko a urobím gulášik☹fakt neviem