Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@titkovamiriam http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26732
nakoniec som robila túto omáčku a musím povedať, že je taká mňamózna 😀, že som si dokladala. Cesnak tam nie je ani cítiť, kto ľúbi, kľudne by som pridala ešte 1 strúčik a spravila som ju takú kyselkavú s tým citrónom, že sa idem za tým zabiť...
výber nechám na deti veď je MDD.. 😉 😉 😉
ja hrachovú polievku a kolienka z vajcom
@lyongirl musim aj ja skusit,dnes bude polievka 😉
inak vcera ma šokli prijemne ceny zeleniny,za polovicne ceny ako minulý tyzden tak som si kupila kapie a ananas a spravím oncle benz co vacsinou robim az v neskoru jesen no nekup kapiu kilo za 1euro!!!a normalnu mali za 70 centov,paradajky ,uhorky/madarske/ no nebala by som sa ani tych spanielskych 🙂 tak mame samu zeleninu a mozem salatikovat 🙂
kuracia rolka plnená šampiónmi + zemiaková kaša + uhorkový šalát ( uhorky z nášho skleníka)
dnes nove pecene zemiaky v trube s kefirom a zajtra bryndzove halusky a kapustne halusky.
balkansky plamen, hranolky, ryza
@16kristina02 prosim ta,tie bazove kvety sa zalievaju horucou vodou?
@elixia nie studenou 🙂
@16kristina02 vdaka,ja len ze v recepte je prevarena voda,tak som nevedela ci ju nechat vychladnut 🙂
tak dneska sa spenat nekonal, bolo pecene masko s ryzou a uhorkovy salat (uhorky neviemodkial 😀 )
a na zajtra mam sparglu! 🙂
@elixia ja nerobím rozdiel aku dostanem taku spravím 😉 tak kludne aj zelenu
@titkovamiriam dakujem,vyskusam a dam vediet 😉
http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/...
toto sa mi celkom pozdava 😝
@claudica prosim ta ako robis vysmazany karfiol na plechu?
no, my sme dnes, teda vlastne včera 😅 😀 mali super obed 😀 tuniakové karbonátky na plechu bez vyprážania, teda aj pre malkáčov 😉 k tomu pyré, mrkvu strúhanú s citrónom a troškou cukru a ako dezertík bublaninka čerešňová 😵 😵 😵
@luciferova Karfiol umyješ, netreba ho predvárať... Obalíš to v trojobale, plech trochu potriem olejom, dám na to karfiol,potom aj karfiol potriem olejom, dám do trúby, po 30 min. ho otočím a ešte pečiem. Je ako vysmážaný v oleji, ale ešte lepší a myslím, že aj zdravší. 🙂
@claudica na koľko stupňov pečieš ten karfiol? Ja som to už robila, ale bol dosť suchý - nie zdravo, ale tak nie moc chutne 😝 😀 Keď ho otáčaš už ho nepotieraš olejom, že? A po otočení tam ešte koľko ho necháš? Chcem ho zase robiť takto na plechu, no potrebujem tipy, aby bol čo najchutnejší 😅
A papier na pecenie by nebol lepsi?
@lalus Presný recept bol tento a podľa toho som to robila, len som to neotočila po 15 min., ale cca po 30, lebo som to piekla pomaly, bála som sa, lebo karfík bol nepredvarený... :
http://www.toprecepty.sk/recept/1198-karfiol-vy...
No a ja som to nedávala do cestíčka, ale normálne trojobal. Nám to chutilo... rúru mávam nastavenú tak na 180 stupňov pri pečení.
@luciferova a možno by aj takto bolo fajn, neskúšala som.... 🙂 Ak vyskúšaš, daj vedieť... 😉
Ja už v rúre vypražam všetko 🙂 ,no karfiol,kaleráb predváram-potom je to hotove raz dva-tiež dávam na plech papier na pečenie.Najviac my chutí tak spravený syr,kuracie prsia su trosku suchsie-tak tie prvých 15 min zakryvam
My dnes od rána rozmýšľame,ale asi kúpim lečo a masko a urobím gulášik☹fakt neviem

mäsková polievka, kurča na smotane - k tomu halušky 🙂