Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@natalii6 u nas casto robena:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34740
ja nedavam ani zemiaky ani zaprazku je to husta polievka sama o sebe
@lucinenka001 ja ked robím tam maslo a hladka muka,krupica mi pride taka ,,hruba,, to uz radsej halusky 😉
zeleninova polievka, perky (dva druhy - slivkove s orechmi a syrove s kyslou smotanou)
mnaaam perky 🙂
@natalii6 ja zvyknem varit vacsinou zo suchecho a to tak, ze ho oplachnem, potom dam varit do vody, pridam sol, cierne mlete korenie, mletu rascu a cesnak, vela cesnaku lebo ho mame radi🙂, varim kym sa nerozpadava, pripravim si zaprazku z hl. muky a cibulky...primiesam k polievke, prevarim este riadne a dochutim majorankou. Ak chces mozes pridat na kusky nakrajanu parku resp. udene masko...
@titkovamiriam jej super rada sa sem chodim inspirovat a vidim ze ty si taka skusena kucharocka lebo vela babam radis a mas vela receprov len skoda ze ja som fajnova huda a vela veci nelubim 😠 😀
Kuracie masko s kecupom, kukuricou a syrom, k tomu ryza.
@natalii6 ja neznašam len koprovú omáčku a surové paradajky 😀 😀 😀 😀 😀
@natalii6 ja namacam potom je spravený za 30 min 😉 nenamocený som este neskusala 😕
@titkovamiriam dakujem krasne za zemiakove placky boli fakt perfektne aj zemiaciky sa mi podarili asi prvy krat 🙂 a to masko mnamky este raz dakujem paradny obed mame za sebou 😀
Dnes varí pizzeria donášková služba dve kilové pizze k tomu 2x cestoviny a ešte cukráreň za krabicu koláčov ešte nejaký ten nanučík a čokoládičky a samozrejmä cookies 😀 😀 😀
Vyprážaný karfiol, hranolky a kapustnica
dnes zapekane zemiaky so slaninkou a cibulkou v trube a maly maz zo vcera kuraci perkelt.
tak dnes sme mali na obed skvarkovu natierku 😀 ..robila som ju prvykrat, lebo ja to inak nelubim, ale celkom bola dobra..
vecer sa chystame grilovat pstruziky, dufam, ze zacne dobra burka 🙂 , ako vzdy, ked ideme opekat
@natalii6 ja hrach nenamacam a zachvilku je uvareny.. a ked robim polievku, tak ho rozmixujem ponornym mixerom, je krasna hladucka a k tomu opecene kusky rozkov 🙂
papardelle so smotanovo-sampionovou omackou, mnamka 😵 😵 a polievka mrkvova
zemiakove sulance so struhankou 🙂
dievcata dakuejm za rady 😉 ja dneska robim rezne ala pizza samoska ze z MK uvidim ako budu chutit lebo take daco robim 1x a ktomu zemiakova kasa 🙂 + ta hrachova polievka
@salma22 ani nevieš ako som rada 😉
tak ja dnes skúšala ten karfiol v rúre,úplne super bol.Inak ho už ani robiť nebudem,kašlem na státie pri vyprážaní,keď je super aj takto 😀
Inak baby,poraďte čo s čerešňami?Svokor nosí každý tretí deň hádam 5kg a už ich nevládzeme ani jesť.Aj som upiekla bublaninu,ale koláče dáko u nás nejdú 😒
@rabiva papardelle to ako široké rezance že?,lebo nebiť tej reklami ani neviem že existuje také pomenovanie 🙂 ja mam najradsej smotana tvaroh a navch Nivu 😉
baby, poradte nejaky recept na zmrzlinu? ale taku bez stroja, ten nemam
@kaara1980 čerešne-kompot,len tak na jedenie,zavarane aj s rumom,škoricou,,lekvár-ten milujem.čerešnovu zmrzlinu,dren,knedličky s tvarohom,ryžový nákyp,žemlovku,,kandizovať,no a najsamlepsie makovo čerešnova strudla-origoš ťahaná 🙂 a samozrejme len tak zobkať
asi budete chcieť vedieť ako ovocie kandizovať 😀 je to sice piplacka no ked je ho vela je to super
Kandizované ovocie
500 g zrelého, ale trochu tvrdého ovocia, 300 g kryštálového cukru, 1/2 l vody, 250 g jemného kryštálového cukru no obaľovanie.
Ovocie umyjeme pod tečúcou vodou, zbavíme jadier a pokrájame na menšie kúsky. Z cukru a vody uvaríme sirup, ktorým zalejeme pripravené ovocie, pomiešame a necháme do druhého dňa stáť. Na druhý deň sirup z ovocia zlejeme, prevaríme a ešte horúci nalejeme na ovocie. Tento postup opakujeme 10 dní. Potom ovocie, pokiaľ treba scedíme a obalíme v jemnom kryštálovom cukre a rozložíme na rovnú mriežku alebo sito prípadne na plech a necháme sušiť. Dobre usušené ovocie uložíme do zaváracích pohárov, pevne uzatvoríme a skladujeme v chladných a suchých
@kralicica ja si robievam jahodovu - zmrazene jahody (uz trosku rozpustene, aby sa dali mixovat) zasypem krystalovym cukrom (podla chuti) a rozmixujem ponornym mixerom - to je vsetko 😀 ..ja ju lubim len takuto jednoduchu, ale da sa do toho na zjemnenie primiesat biely jogurt, kysla smotana alebo vyslahana slahacka.. treba hned skonzumovat

@natalii6 Hrach uvarit so zemiakmi a solou. Zvlast urobit zaprazku: mast (olej) + hl.muka + nakrajany cesnak, chvilu poprazit, zaliat studenou vodou, potom pridat do polievky. Nakoniec ochutime majorankou, solou podla potreby a petrzlenovou vnatou.