Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
baby, ako vyprazate ten karfiol v tej trube? neviem to tu nikde najst a v spajzi sa mi susi hlava karfiola
to bolo len na dnes a zajtra, v nedelu samozrejme slovenská reštika na -Kuxárovu pomstu- : brindzové halušky so smotankou syrčekom klobásou slaninkou + ksylé ovčie mliečko 😀 😀 😀 gramáž ? tak do kila či viac 😀 😀 😀
Dnes paradajková polievka, čína, ryža, uhorkový šalát. Zajtra asi šalátový prívarok.
tieto dni/obdobie sa "zbiera" čaj po stromox, ax krása čo všetko nám príroda zabespečila a nemusím si kupovať ten sajrajt že "čaj" v obxode 😀 😀 😀
@kralicica ja robím tiež bez stroja je tu tema o zmrzlinach kukni par som tam dala-no zaklad je ovocie ,cukor,smotana-jogurt a mixovať mixovať 😉
Dnes paradajkova polievka so syrom, cestoviny s vajickom a jahodovo-tvarohovy dezert s piskotami:-P
@titkovamiriam no presne tak ja som ich robila len kvoli tomu ze moja dcera je z tej reklamy a slova "pappardelle" hotova 😀 😀 ale ozaj chutne je to 😉
Vdaka za napad, dnes bol vysmazany karfiol a brokolica v rure. Genialna papanica 😉
@rabiva 😀 😀 😀 reklama robí svoje a hlavne pri detoch 😀 😀 😀 u nas cestoviny môžu byť stale vseho druhu 😉 a jasne že synkovia len aby tam maso bolo ja mozem kludne syr,smotana,hribky,bylinky,zeleninka...
tak samozrejme, ze prisla burka, no pstruhy skoncia asi v trube 😒
ale kym vypadol prud, stihla som upiect kolac, co som sa tu inspirovala http://www.toprecepty.cz/recept/6929-buchta-him... dobry je, len ten tvaroh som si tam predstavovala taky tvarohovitejsi 🙂 ono je to vdaka tomu prasku skor take pudingovitejsie 🙂
dievcata mate nejaky dobry receptik na jednoduchy kolacik z jahodami ale nie bublaninu ? 😉
ahojte, nemate nejaky extra super dobry recept na skoricove hniezda? Uz som robila 2 rozne, boli sice dobre, ale chcem vyskusat zase nieco ine 🙂
@titkovamiriam prosim Ta, Ty ako skusena kucharka, nemas nejake overene recepty na domace ovocne prikrmy? Ale take, ktore vydrzia do buduceho roka, ked to bude u nas uz aktualne 😉
dakujem
Inak u nas dnes obed zo vcerajska - mliecna polievka s malou bielou fazulkou, slovensky cibulovy salat a vyprazany pangasius.
@natalii6 ano, asi sa to aj tak vola, tak potom este jeden tip. Takyto korpus: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5804, podla vysky rozrezat bud na dve alebo tri casti a naplnit to nejakym oblubenym kremom a jahodami (ja som dala slahacku a jahody a bolo to super) 🙂 a na vrch tiez samozrejme slahacku s jahodami
@anelisa ja len rozmixujem ovocie,pridám cukor podla potreby ,dam do fliaš a zasterilizujem,alebo zamrazím.Vidim že mas termín v septembri tak to by som ani na rok nerobila,Takto o rok budes mať cerstve ovocie.Ked pocitam že zacnes s prikrmami v marci v aprili-to je tak na jablcko,mrkvu,zemiacik-tak si pockaj na cerstve.
škoricové robím podľa tohto receptu -su vynikajuce
tak dnes bola fajnotka, aj drobcek si pochutil - zapekany karfiol so zemiakmi, sunkou a syrom...mnam 😉
@titkovamiriam dik za radu, tak pockam, asi som nejaka prehnane aktivna 😀
recept na hniezda ukladam, v nedelu idem na to 🙂
@anelisa ja som si vymyslela vlastne hniezda a su super.
robim rovno z kila muky:
POTREBUJES:
1kg hladkej muky
2 kocky droždia
cca 0,5l mlieka
cukor kryštálový
šálku oleja (2,5 dcl)
2-3 vajcia
štipka soli
Klasicky urobíš kvások (do teplého mlieka dáš cukor, droždie a za 20 minút máš kvások). Všetko zmiešaš, konzistencia má byť taká, aby sa cesto odlepovalo od nádoby (ja robíš v plastovej veľkej mise) a aj od ruky, nie príliš tuhé. Nechám kysnúť na teplom mieste prikryté bavlnenou utierkou cca 90 minút. Rozdelím na 4 kusy. Každé cesto rozvaľkám na obdlznik, potriem dostatočným množstvom masla, škoricou, kryštálovým cukrom (veľa) , zviniem na roládu a nakrájam na cca palcové hniezda, ktoré kladiem tesne vedla seba na hlboky plech. Nechám ešte pokysnúť 20 minút, uvidíš ako porastú. Potriem vajíčkom a pečiem do zlatova.
Z toho istého cesta robím aj plnené rožky (orechmi makom, pudingom, nutelou), super pre rodinu na ranajky, vecere k mlieku. Len cesto rozdelím na 5 castí, každú vyvalkám na kruh, ktorý rozrežem na 8 trojuholníkov ktoré zvíjam od širšej časti k užšej.
zajtra pre deti-mm v praci 😎 ...cestoviny so syrovo-smotanovou omačkou a budem piecť krtkovu tortu na plechu na nedelnajšiu oslavu...držte prsty 😅 premiera
@lili24
ahoj, ano pekne zahustla. Len neviem este ake polievky je mozne robit 😉
dakujem, prosim Ta na halušky z krupice mas aky postup ? 🙂
@akika722 moja je už v chladničke, podľa tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=39364 a ešte som piekla túto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40301. Napácovala som kuracie stehná a krídla, upiekla rebrá a zarobila zeleninový šalát, všetko na zajtrajšiu oslavu Laurinych menín 😵 . gril- párty môže začať 😵 a konečne som si teraz sadla 😀 😀
dnes sme mali dusene bravcove na mrkve+knedla.zajtra kolozvarsku kapustu. 😲
@akika722 dnes prvý-krát a zatiaľ vyzerá všetko OK 😀 , tak dúfam, že aj tak bude chutiť. MM vylizoval misu od krému a povedal, že cesto k tomu ani netreba 😀 Ja som si upiekla cestá, keď malá spala a večer som plnila, keď bola s mm vonku. Robila som presne podľa receptu, len pod banány som dala ešte džem 😉 Držím palce zajtra 😉
@lucinenka001 robím väčšinou z dvoch vajec:oddelím si žltka od bielkov,žltka zmiešam trochou mlieka a krupice,osolím,nasekám petržlenovú vnať/nie vždy/a premiešam.Z bielkov spravím tuhý sneh a primiešam .počkam tak 20 min ako to cele zhustne/pridám krupicu,alebo mlieko/ a nahadžem do polievky.

@kralicica zmrzka Milka od Carte D. alebo banánovo čokoládová 😀 😀 😀