Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ja som dnes robila ten syr v rúre so zemiakmi.Bolo to fajné.A zajtra budú halušky s novou kapustou 😉
Ahojte, ako sa varí cuketový, alebo dyňový/tekvicový/ prívarok s maskom? Teoreticky viem, ale ešte som to nevarila, tak by som prosila nejaké tipy, ďakujem 🙂
@lyongirl Nastruhat tekvicu,pridat soľ,bobkovy list,cierne nove korenie a ked chces aj zemiaky či kopor.Uvariť a zahustit smotanou a zasmazkou.Maso opiect na cibulke,pridat koreniny klasika do gulasu a podusiť do mäkka
a na nete som nasla toto:
.http://varecha.pravda.sk/recepty/tekvicovy-priv...
@titkovamiriam ďakujem a cibuľka sa tam nedáva, či to je na mne? Som myslela, že dám a dodá tam chuť + ten kôpor a maso so šťavou - mňam 🙂
a čo dneska ? treska ? 😀
u nás bude dnes ryža a kuracie mäsko na ázijskej omáčke (z pohárika z lídla) a asi aj rajčinková polievka s ryžou. Deti majú ešte zeleninovú polievočku od predvčera, tak majú na výber
@lyongirl ja robím omáčku bez toho cukru, čo tam bolo na začiatku toho fotoreceptu, dávam do toho aj vegetu pri varení. A mäsko ak je k tomu, tak podusené na cibuľke.
moja svokra robí prívarky strašne sladké, alebo sladko-kyslé. Ja mám zasa radšej ak je prívarok skôr slaný či slano - kyslý
a tak isto aj mliečne polievky
ok, idem strúhať....
@lyongirl cibuľa len na masko,do omacky jasneze cukor ist nemusi ja tiez nedavam 😉 jedine do paradajkovej 😉
Dnes uvidim co ,idem s malym na ockovanie a potom uvidime 😉
my dnes karfiolovo-brokolicovu polievocku a tatik zase chce vypr.syr, tak mu urobime radost 😉
dnes vyprazany karfiol, zemiaciky k tomu a malej karfiol s brokolicou 🙂
babkina fazulova polievka 🙂
dnes mame fazulovu polievku s kylsou smotankou...mnam mnam...zajtra asi krabi salatik... 😉
@titkovamiriam
@gucz
obedík uvarený, je to super, díky 🙂, lahké a rýchle...
Kurací vývar s mrkvou a kukuricou a kura na soli s ryzou
@lyongirl a tak mozes robiť privarky z coho ta len napadne,ja som na zajtra kupila kel a budem robiť kelový a dnes spravím rizoto ,lebo mi vela kurata ostalo/knedle a šťava zmizla/tak ho odkostím a uvarím ryzu s mrkvou,hraskom,kukuricou a paprikou a pridam masko a syr a bude obed mnam mnam,spravím hlavkový šalát,polievočku mam zo vcera 😉 a idem upiecť rožky 🙂
@titkovamiriam hodíš prosím recept na tie rožky? Díky
Dnes maďarský guláš s knedlou a krémovú zeleninovu polievku s oprazenym chlebikom,. 😉
@gucz ja robievam taketo:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36020 dnes bez plnenia len tak pod zub
Dnes robím zapekanú cuketu s paradajkami a mäsom (kuracím/sójovým) 🙂
Prosím, neviete mi poradiť nejaké sviatočnejšie jedlo? V sobotu mi príde na návštevu mama... 😒
ja dnes hrstkovu polievku, a druhe ma proste nenapada co by som zvrtla...rychlo a hlavne z toho, co duuum daa 😀 😀
@titkovamiriam díky, určite vyskúšam
zemiakovu polievocku nakyslo, a peceny bravcovy bok s americkymi zemiakmi .. by som aj cervenu kapustu dala k tomu dusenu ako zvyknem, ale akosi v obchode nemali 😅
cestovinky s jahodami a maslom - máme veľa domácich jahôd- tak jahodujeme nech sa deti objedia - veď len raz do roka... 😎 😎 😎. Zajtra pelmene s údeným mäskom a poch. smotanou... 🙂 🙂
Veru tento rok je jahodový len u nas su teraz tie dažde tak kto nestihol obrat asi radost mat nebude ☹ som zvedava na čeresne 😉
pečené buchty zo slivkovým lekvárom,zajtra bude vyprážaný karfiol

zapekane cestoviny s klobaskou, kukuricou, mrkvou a cibulkou...a este vajickovy salat pre mm 🙂