icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

elixia
13. jún 2011

@anelisa hej,mali zlacnenu,tak som si ulahcila robotu 🙂 Vcera sme mali morcacie maso udusene so sampinonmi, stavu som zahustila a boli k tomu siroke rezance...mozno ta inspiruje 🙂 ja mam velmi rada take maska s omackou 😝

lucikan
13. jún 2011

@kibuk ja zo zemiakov robim take ze "co chladnicka dala", pozostava to zo zemiakov, ktore obycajne uvarim, no a potom co je v chladnicke a mraznicke - v zasade vzdy bud hrasok alebo kukurica, oprazena cibulka, platky slaninky, konzerva fazuli, brokolica tam moze ist, koliecka mrkvy, no v podstate hocico, co mate radi a hodi sa vam k zemiakom, kazdu surovinu trochu na panvici orestujem a nakoniec to len zlahka premiesam a servirujem, este syrom sa da posypat nakoniec

luciole
13. jún 2011

Cez vikend som konecne "vyprazila" brokolicu v rure, co som tu bola tahat od kociek ( @claudica
@titkovamiriam ) rozumy 😉 Nebolo to na prvykrat dokonale, ale myslim, ze uz to bude nabuduce uplne super. Totiz straaasne dlho to bolo v tej rure a nic sa zvrchu nedialo, tak sa dost vysusil trojobal a vnutri rozvarila brokolica. Problem bol zrejme, ze som to prilis malo poolejovala, lebo som si vsimla, ze to pracuje vlastne len tam, kde je priamo olej, tak som to viac pokvapkala a prepla ruru z obyc. ohrevu na intenzivnejsiu teplovzdusnu a potom to uz islo rychlo 🙂 Takze uz nabuduce viem, ako na to a este raz vdaka za inspiraciu 😉 Aha a k tomu zemiaky na cibulke a dnes zeleninovu polievku z mladej zeleninky, aby som teda plnohodnotne prispela do temy 😉

dioliana1
13. jún 2011

Neviete poradiť, čo sa dá variť z hladkej múky, okrem zápražiek, palaciniek a koláčov?

dannynka
13. jún 2011

@dioliana1 langoše 😀

dioliana1
13. jún 2011

@dannynka Buchty by boli asi tvrdé a aj knedľa... 😒

majka35
14. jún 2011

francúzske zemiaky podľa tohto receptu
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6315

najlepšie zemiaky, aké som kedy jedla 😅

majka35
14. jún 2011

@dioliana1 halušky

luciole
14. jún 2011

@dioliana1 neviem, či sa tu dá hladká múka považovať za hlavnú ingredienciu, ale ja varím takú jednoduchú hráškovú bešamelovú omáčku - spraví sa svetlá zápražka z trochy oleja a múky, zaleje mliekom alebo smotanou na varenie, nechá prevariť a do toho sa pridá konzerva hrášku aj s nálevom. Prevrie a je to, v prípade potreby dosoliť, ale to je málokedy treba, lebo ten hráškový nálev je slaný. K tomu vajíčko, alebo párok a chlebík. Veľmi jednoduché a rýchle a ešte som nestretla nikoho, komu by to nechutilo 😎

kralicica
14. jún 2011

paradajkova polievka, fussilli s brokolicou a smotanovou omackou, zeleninovy salatik

kukujka
14. jún 2011

dnes idem prvy raz po porode nevarit ved by sa mi uz aj patrilo ,ale bude len rizoto zeleninove

firstbaby
14. jún 2011

dnes palacinky s jahodovym domacim dzemikom...🙂

majka35
14. jún 2011

@kukujka tak ja by som týždeň po pôrode tiež nevarila ... si pamätám, že pri prvej dcére som jedla dookola jogurty s banánmi a ovsenými vločkami a rascovú polievku 😀

kukujka
14. jún 2011

@majka35 mne by tiez nerobilo problem jest napr.len jogurty ale nechcem uz tyrat manzela nech sa uz naje

eva7780
14. jún 2011

šampinonové rizoto

kibuk
14. jún 2011

pirohy 🙂 🙂

kaara1980
14. jún 2011

zapekané šampiňonové cestoviny

ifek
14. jún 2011

Jahodové knedle 🙂

titkovamiriam
14. jún 2011

@dioliana1 ja ju používam len nato co si pisala,a langoše ako niekto radil ja najviac používam polohrubu 😉 .Ved sa neboj minieš postupne.

morca3
14. jún 2011

lečo z čerstvej papriky a paradajok +obyčajne parky do toho bo mm by to inak neziedol 😅 a pre drobcov pudingoš 😉

reanda
14. jún 2011

ja vobec neviem, co.. mozno si spravime gulas v kotliku, ked budem vladat na zahradu.. nejak ma boli brucho 😒
alebo mam este chut na rybu s citronovou omackou, len neviem, co k tomu, zemiaky sa mi uz vobec nechcu, uz ich jem tri dni

babullka1
14. jún 2011

ja hŕstkovú polievku,kašu a pečené údene rebra v trube a malemu kuracie krokety....

sofinka18
14. jún 2011

koprova omacka 🙂 vajko ...

daniz
14. jún 2011

@kukujka gratulujem k bábätku. 😵 😵 😵 😵 😵

atreyu
14. jún 2011

kurča so zemiakovou kašou a brusnicami 😵

gucz
14. jún 2011

my dnes máme mladé zemiačky, vyprážanú cukinu a hlávkový šalát. Včera som nevarila, lebo sme boli u mojej sestry, ale robila som večer džem jahodovo-čerešňový

daniz
14. jún 2011

@kibuk granadír, pečené v rúre a preliate poch. smotanou, bryndzovou omáčkou, zemiakové krokety s nejakou omáčkou...
ja dnes niečo s cestovín - čo netuším, kým prídem domov uvidím.. 😀 😀 😀

smejkoh
14. jún 2011

gulasova polievka, lekvarove tašky s makom

lucikatn
14. jún 2011

dnes robim svieckovu - ale len omacku so smotanou (mix zeleniny co bola v chladnicke - mrkva petrzlen kalerab kusok brokolice a karfiolu) bez masa s cestovinou a zo vcera dojedame sampinonovu polievocku no a na veceru sa neviem rozhodnut ci pecene zemiaky s acidkom alebo nejaky salat zo zeleniny

lyongirl
14. jún 2011

@reanda tú citrónovú omáčku k rybe robíš ako? Včera som pozerala na Prime program, kde jeden čech griloval ryby a nejakú citrónovú omáčku robil, išla tam aj majolka a kys. smotana, ja sa chystám v najbližšej dobe na rybu, tak preto sa pýtam na nejaký nový tip...