Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
od vcera francuzske zemiaky a spenatova polievka
dnes som nevarila,dojedali sme a zajtra budú asi čerešnové gulky(ak mi donesú čerešne 😅 ) a kalerábová polievka
@smejkoh dam varit zemiaky do vody,posolim,po chvili pridam aj mrvenicku...z vriacej vody odoberiem trochu do misky a v tom rozpustim bryndzu (dnes som dala este aj 2 trojuholniky taveneho syra), ked su zemiaky a mrvenicka makke,len vlejem rozpustenu bryndzu a chvilocku povarim....
este robievam jednu,ale nemam slaninu terazz,takze dlho nebude 🙂 trosku slaninky pokrajam na kocky,usmazim,do toho cervenu mletu papriku,zemiaky na kocky,trochu poprazim a zalejem vodou..znova vo vriacej vode rozpustim bryndzu a ked su zemiaky makke,vlejem do polievky a uz len necham prejst varom...a este na sol som zabudla 🙂
mlete maso orestujem, dam tam drvene rajciny, worchesterovu omacku, riadne korenia, a zavarane baranie rohy a aj stavu z nich... ja to papam s cestovinou, mm s ryzou a je to mnamka...
@miriamr boooze to moze byt fajneee 😀 😀 😀 ja som nakoniec urobila taketo kare - reznikx som naklepala, vklepala som do nich z jednej strany cesnak a z druhej strany horcicou.Prudko som ich opiekla a dala dusit...pridala som este dve kyzice horcice, jednu velku paradajku,trosku oregana, vegetu a nejake korenie ...bolo to velmi dobre...odporucam 😀 😀
pre mňa pečienka s bylinkami a čilli 😀 ryža
pre manžela granadír, uhorky
pre dcérku cestoviny s cuketou, mrkvou, hráškom 🙂
Zajtra bublanina s čerešňami, ryžový nákyp s marhuľami, špenátová polievka s opečeným chlebíkom 🙂
zajtra tarhoňové rizoto 😵
@tosomja každy ma svoje menu? 😀 ešte že nieste 5ti 😀
moj maly papa to čo varim pre nas,len to dosolim dokorenim potom..ked mu odoberem..aj Paťko takto papal..jasne,nedavam mu nič mastne,ani vypražane..en nepr.zeleninove plievočky,zajtra bude mať to rizoto 😵 a nam to dochutim zvlašť
my sme dnes mali kelovy privarok s chlebom a mala mala prvykrat zltok, rozmixovala som jej ho s mrkvou kelom a zemiakom, isla sa umlatit za tym 🙂
ahojte! neviete mi poradiť nejaký chutný recept z kuracích stehien?....ďakujem... 🙂
polievka zo vcera a este som robila vcera zemiakove placky ,tak dnes este dorobím a naplním ich niakou omačkou 😉
@lucia1981 ja mam najradsej zapecene,so syrom a smotanou,vela,bazalky a syru-normalne si stehienka nasolím a asi 20 min peciem potom na ne naukladam nakrajane kolieska paradajok,.bazalku..zalejem smotanou so syrom a zapeciem pred koncom posypem syrom a dopeciem
@titkovamiriam Ahoj Miriam, a smotanu sladku, ci pochutkovu? Asi to dnes urobim.
@sonka31 ja radsej slahackovu no može byť aj kysla
@titkovamiriam OK, skusime nieco nove, asi to nie je potom take suche. Dakujem!
@sonka31 inak dobre su aj kuracie prsia takto-ta kombinacia syr.bazalka,paradajka mnaaaam 😉
ja dnes robim prvykrat v zivote domacu knedlu 😲 segedin zacnem varit, az ked sa podari 😀
@titkovamiriam Moze byt, Miri, ja mam ale radsej nozky, nie su take suche. Inak aj s morcacim prsom to moze byt fajn.
@lucia1981 skus paprikas s cestovinou alebo len tak upiect (alebo ak mas v rure gril tak ugrilovat) klasiku - velmi mame radi koreniacu zmes Kura 7 bylin - len to s tym posypes a das na pekac s trosickou oleja alebo na papier na pecenie a ako prilohu nejaky zeleninkovy salat 😉 uz mi slinky tecu len co si na to spomeniem 😀 😀 😀
no tak budeme mat asi perkelt s cestovinou, knedla je lepkava 😝 ale snazila som sa 😀
dnes zeleninove rizoto 🙂

písmenková polievka z novej zeleninky zo záhrady mojej maminky, tuniakové cestoviny s parmezánom a k tomu kučeravý šalát s cesnakom, olivovým olejom a talianskym korením. Mňam