Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes strúčky a spravila som rybaciu pomazanku..a na veceru vyprazany encian a hranolky.
cestovinovy salat
dnes nevarím, som chorá :( zo včera kura, rozmýšľam, čo zajtra... asi niečo ľahké... nejaký recept na šalátik?
dnes langose a hrstkova polievka, zajtra tekvicovy privarok mnaaaam 🙂
nejaky zaujimavy, dobry, chutny recept na dusene maso k tarhoni? 😕 😵
dnes mame este zo vcera zemiakovy gulas s bagetou
špagety so sójovou drťou a paradajkovou pasatou, zapečené a posypané strúhaným syrom a chcela som dcére upiecť šatôčky z lístkového cesta plnené lekvárom, ale lekvár mi komplet vytiekol a stvrdol 😝 🙄
Asi kuracie krky na šťave + halušky....A keď dostanem kúpiť pizzu tak ju.
a ja som urobila lečo 😉
@salma22 a cestovinový šalát bude zajtra, urobím ho tak na studeno, lebo letíme na dovolenku, ideme hneď ráno, takže spravím to a malá bude počas letu o mlieku, veď čo jej tam budem vyvárať a ako to potom ohriať?a cestoviny má rada aj ona
francuzske zemiaky (po strasne dlhej dobe 😝 ), kysla polievka zo zelenej fazulky
taak a prave sa ešte dopiekla jahôdkova bublanina 🙂 🙂 🙂 mnamky
a my sme mali dnes nefalsovanu paradajkovu polievku z cerstvych rajciniek a spenatove cestovinky. Polievka je naozaj skvela 😅
poradte mi nejaky recept-soja+ryza ako priloha...je taky? 😅
my sme mali zeleninovú polievku a vyprážaný karfiol, vyprážané kuracie prsia a k tomu nové zemiačky s maslom a zeleninový šalát- mňam 🙂
baby, upiekla som dva plechy čerešňového kysnutého koláča, manžel pomáhal vykôstkovať, ešte mi aj zvýšilo na 8 čokoládových rožtekov 🙂 a to som chorááá
@murinka neviem či hovoríš o sójovom mäse alebo sóji strukovine. tak či onak, rizoto by bolo super, ak strukovina, namoč si ju noc vopred, a klasicku uvar rizoto s kopou zeleniny, všetko restuj a potom dus prikryté, posypať syrom a je to super. alebo robím soté ak mám sójové mäso na šťave s cibuľkou a sójovou omáčkou, zelenina, trocha chilli a klasicky príloha ryža
@reanda tarhonu milujem. robievam k tomu hovadzi platok duseny alebo španielsky vtáčik, k tomu kyslu uhorku. ale da sa aj z bravcoveho kare. kuracie neodporucam. klasicky naklepem na tenucko mäso, osolím, okorením, potrieť cesnakom, horčicou, príp. kečupom, worchestrom, opražíš z každej strany a potom dusíš cca 30 minút do zmäknutia. ak máš veľký plátok mäsa po naklepaní, skús do neho niečo zabaliť (vajíčko, mrkva, šunka, uhorka a prepichni šparátkom, syr neodporucam, vzdy mi vytiekol 🙂 aj ja zajtra robim tarhonu 🙂
@murinka ak mysliš sojove mäso,mňamky 😀
ja to robim takto:sojove mäso si namočim do vriacej vody a vegety cca na 3hodky,potom vodu zlejem...
orestujem cibulku,možu byť aj väčšie kusky,šupnem tam to mäso,sojovu omačku,lečo a dusim...dochitim a dusiiiiim..ak je mäkke hotovo 😀 k tomu ryža a mnamka hotova..toto miluje aj moj starši synček 😵
ahojte dnes premierovo "plneny kapustny list" tak uvidim ci bude jedli 🙂))
zapekaný karfiol so syrom a kukuricou, zemiakovú kašu a paradajkovú polievku ale z čerstvých paradajok a zelerových listov s malými kockami 😵
rizoto
dnes dojeme zo vcera a ideme na vikend asi k nasim tak varit nebude treba 😉
ahojte, máte nejaký supiš recept na pangasa? ďakujem 🙂 s pyré...

@elixia úžasný recept na tú slaninkovú bryndzovú polievočku, som si inak zmlsla, dobrôtka to je veru