Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ja som prave dovarila polievku, co robili v telerane tento tyzden, kremova zo zeleniny 🙂
a este k tej rajcinovej, ja ju milujem, ale musi byt dobra. Napr. ani od mojej mamci mi nechuti, lebo robi s pretlakom 😝 ja som konecne nasla recept, aka je dobra a jednoducha. pouzivam Relax paradajkovu 100% stavu. Na masle spravim svetlu zaprazku, zalejem stavou, dolejem vodou, nie vela, trochu cukru, soli, pismenka, povarim a finito. do taniera si este zvykneme dat aj lyzicu sladkej smotany a syr pravdaze. Nema to chybu 🙂
kuracinka na kapuste a zemiaky k tomu 🙂 mnam mnam
ja asi nič... došli sme z mesta domov po behačkách po doktoroch, malý skoro v aute zaspal, tak sme ani nič nestihli vziať z mesta a ja som ako zbitý pes... asi budeme hladní 🙂
dnes tarhona a kuracie masko so sampinonmi na smotane a salatik s cinskej kapusty 😀
@lucka1371987 ako pripravuješ tarhoňu ?
dnes budu palacinky a na zajtra cesnakovu polievku (uvarit zemiaky nakrajane na kocky so solou a 1PL rasce, ked su makke pridame vela pretlaceneho cesnaku a asi 1PL oleja, nechat este chvilku povarit a odstavit) a pokial sa mi bude chciet tak urobim sisky na plechu
@petusko skús z čerstvých paradajok 🙂
krémová cuketová polevka, pečené kuracie pečienky http://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-kuracie... a k tomu ryža
@danielitka26 tarhonu poprazim na oleji a ked niesom leniva tak aj na cibulke a zalejem horucou vodou,pridam podravku alebo zeleninovy bujon a varim kym nieje meka.scedim a oplachnem teplou vodou a premiesam s olivovym olejom .ja ju robim takto 🙂 a chuti nam 🙂 😉
dnes som varila vynikajúcu kulajdu a cestovinky so syrovou omáčkou .. 🙂
Inak ak sa vám páčia háčkované veci tak skúste mrknú sem http://www.facebook.com/pages/Háčkované-vecičky...
@cervena_ciapocka tak jasne, ze ked su cerstve domace pradajky, tak ich tam davam nakrajane, uz som aj odstavovala a tak, ale no nie je vzdy cas na to a tato "dzusova" je ozaj dobra 😀
napokon, špagety s pestom a syrom, a banánový puding s piškótkami, mňamka
vypr.cuketa a nové zemiaky
Karfiol posypany oprazenou struhankou, syrom a poliaty maslom. K tomu varene zemiaky s pazitkou. No a varime broskynovo - jablckovu detsku vyzivku pre maleho, tak sa ujde (snad) aj nam.
@titkovamiriam Miruska, dakovala 🙂 Dobre si mi poradila, tie vcerajsie stehienka so slahackou a syrom. Este dnes sa spominali, ked sme s muzom telefonovali. Musim Ta tu castejsie vystriehnut, co vyvaras 🙂
dojedli sme dnes obed a rozmyslam co dalej asi cestoviny s vajickom lebo tie mi ostali a zajtra zeby granadir
asi sem budem kukat cxastejsie 😉
vdaka baby 🙂
aaa inac sme mali zeleninkovu polievku a masko na smotane s kolienkami na nedelu sa chystam na kuracie rezne vyprazene s opekanymi zemiacikmi 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
tak my sme dnes boli bez polievky a druhé som robila zemiaky , tekvicový prívarok a fašírky - mňam 😉
dievcata otazka od profesionalnej kucharky 😅
mam maso fal.svieckovu a nemam tlak.hrniec, kde sa to rychlejsie spravi (viem ze to budem robit aj 2 hod.) v trube alebo v hrnci ? 🙂 dakujeem
@judka ahoj robim podla tohto receptu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=59139 nic nevysmazam ci maso fasirky placky atd dam na papier na pecenie na plech a bud ho pomazem olejom alebo trosku pokvapkam jedlo. je to chutne a vobec nie je mastne ako vysmazane. Myslim si ze mozes skusit aj s cestom ako robievas len to das na plech
sem ani nebudem uz radsej choditkukat co varievate lebo potom mam chut na vsetko mnaaam :( :D :D
bravčové mäso s orientalnym korenim na spôsob číny, hranolky...
@sonka31 tak to som rada 🙂 ,kludne ak budem vediet poradím alebo ostatné kucharky,dnes foto zo skolky 😉 ak chcete stravte tak vikend otcov
baby pomooc..zajtra robim hranolky a mam cele kura.chcem ho dať zapiecť...poradte mi nejaku marinadu do čoho ho dať aby bolo super? 😅
@akika722 ja robievam kura na soli, to je celkom rychle a fajne. A ked robim v marinade, zmiesam kecup, lyzicu horcice, suseny cesnak, sladku papriku, piper, sojovu omacku a trosku provensalskeho korenia. Ked sa velmi ponahlas, staci tomu hodinka v chladnicke a potom pri peceni polievat a ta chut tym prejde.

Tak včera bola nakoniec žemlovka s marhuľami no a ostalo trošku aj na dnes...
Zajtra asi cesnačka a vyprážaný karfiol + zemiačky + šalátik
V nedeľu asi u maminy, mala meno-tak tam..