icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kralicica
18. jún 2011

@larmimi myslím, že na falošnú siečkovú bude stačiť hodina vcelku, nemusís robiť žiadne krájanie...najprv osmaž z každej strany na cibuľke, potom zalej vodou a dus prikryté cca 60 minút, vyber, pridaj zeleninu na sviečkovú, var do zmäknutia, pridaj horčicu, smotanu (ja dávam biely veľký jogurt ale až po vypnutí aby sa nesekol mám ju rada kyslú a light 🙂 )a zmixujem ponorným mixérom... mäsko ešte zvyknem prešpikovať slaninkou po celej dĺžke, má viac chuti 🙂

kibuk
18. jún 2011

taak ja už navarene Sedliacka hrachova polievka 🙂

barca25
18. jún 2011

zo vcera zemiakova kasa a brav sote na stave a este spravime pobede zapekanu tekvicu s cerstvym chlebom🙂

kralicica
18. jún 2011

ja dnes zeleninovú polievočku (mám čerstvý kaleráb a baby mrkvu), uvarím v tom aj stehienka pre malého. a nám bryndzové halušky s acidkom

mimikett
18. jún 2011

Ahojte maminy a maniacky do varenia 😵 . Chcela by som zajtra spravit masove spizy. Mate nejaky dobry typ?

atreyu
18. jún 2011

@mimikett aké mäsko?

mimikett
18. jún 2011

@atreyu neviem, necham sa inspirovat. Spizy som este nikdy nerobila, iba si na nich pochutnavala.

anaxamon
18. jún 2011

dnes budu u nas bryndzaky, z domacej bryndze🙂

atreyu
18. jún 2011

@mimikett
Na Mede:

100 ml sójovej omáčky*25 ml worčestrovej omáčky*50 g cukru*2 pretlačené strúčiky cesnaku*1 PL solamylu*1 PL oleja*50 ml medu*kuracie prsia............na toto množstvo asi 3

Kuracie prsia si nakrájame na pásiky asi 1 cm široké.....
...z potrebných ingrediencií si urobíme marinádu..........jednoducho všetko zmiešame....
..kuracie pásiky vložíme do marinády minimálne na 15 minút.Moje boli 3 hodiny a boli eňo-ňuňo....
...jeden pásik z marinády vyberieme a systémom cik-cak ho napicháme na špajlu....podľa toho,aké dlhé špízy chceme,použijeme viac pásikov masa.....
..tak a možme ich vypiecť na panvici asitak po 2-3 minúty z každej strany dozlatova,alebo ich dáme na plech s pnp a spolu s paradajkovou prílohou ich upečieme v predohrietej rúre na 180 stupňov asi 20-25 minút.Raz otočíme,radšej 🙂)....

Sýrové (recept je bez mäsa, ale níč tým nepokazíš ak tam pridáš aj kuracie prsia)

* 400g šampiňóny * 100g aidam * 100g údený tofu syr * sójová omáčka * ............... cestíčko: * 2 zemiaky * 2 vajíčka * 1 strúčik cesnak * 2 PL mlieko * 1 ML pažítka * pol.múka * 1 ML vegeta * 1 ML soľ *

- pripravíme si cestíčko : - zemiačiky ošúpeme
- zemiaky natrúhame na mrkvovom struháčiku, pridáme vajíčka, mlieko, pretlačený cesnak, pažítku, osolíme, ovegetovíme a nakoniec toľko pol.múky aby nám vzniklo husté cestíčko caa 4-5 PL /záleží podľa toho aké vodnaté sú zemiačiky - ja som dala 5 PL také zarovno
- zatiaľ si syry nakrájame na kocky /tofu trošku pokvapkáme sójovkou/ , šampiňóny očistíme
a tu už ideme obaľovať ... prichystáme špajdle a striedavo napichujeme šampiňón, aidam, šampiňón, tofu .. atď ............. / kto tam nechce aidam, može iba striedať s šampiňóny s tofu a zasa pre nepojedačov tofu .. iba aidam so šampiňónmi /
- pripravený špíz obalíme najskor v poloh.múke .... /mám ju radšej ako hladkú, nelepí a lepšie drží cestíčko, tak u mňa vždy v tomto iba pol.múka ... ak ste zvyknutí obaľovať v hladkej - možete, ale u mňa je táto lepšia/
a potom v pripravenom hustom zemiakovom cestíčku
- uložíme na papier na pečenie, ktorý som trochu postrašila olejom ... dáme piecť do rúry, teplota 180 stupňov
- po asi 15 min keď už cestíčko pekne stuhlo, otočíme na druhú stranu .. a dopečieme pri tej istej teplote ... priznám sa čas som moc nesledovala, tak odhadom, lebo nebola som stále pri tom
no a tu je to už hotové .... viem, že z panvice to vyzerá úžasnejšie, ale je to veľmi chutné a manžel bol z tej večere úplne nadšený a moje baby tiež ... a nie je to vysmažené .. takže zdravšie trošku
a ideál k tomu pečené zemiačiky a nejaký šalátik samozrejme ...

larmimi
18. jún 2011

@ekka to vyzera jednoducho, ale aj
@kralicica ma dobry recept, len ja to mam radsej sladsie teda som na to zvyknuta z domu, tak pridam len horcicu a smotanu..pouzivam len 10% ale zatial nikde nevadila 🙂

stanislavao
18. jún 2011

@kibuk
ako robite tu sedliacku hrachovu polievku ??? Vdaka.

mimikett
18. jún 2011

@atreyu Dakujem pekne, asi budu tie na mede 🙂

kaara1980
18. jún 2011

dnes budú len rezance s makom-pre mňa a krpca a na zajtra sa už pácujú morčacie prsia a k nim bude ryža

kibuk
18. jún 2011

@stanislavao poterbujeme: suchy hrach,zeler,zemiaky,cibula,slanina,mast-olej,hladka muka,cesnak,sladka čer.paprika,sol,majoranka,mlete čierne korenie

Postup:Hrach umyjeme a namočíme deň pred varením. Vodu zlejem ( aby sme predišli nadúvaniu ) zalejeme vriacou vodou a varíme do polomäkka. Potom pridáme nakrájaný zeler, zemiaky a osolíme. Varíme do mäkka. Na masti osmažíme nakrájanú slaninku, ktorú vyberieme a odložíme. Cibuľová zápražka : Na výpeku zo slaninky osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme hladkú múku, mletú červenú papriku. Premiešame a zalejeme vodou. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme prelisovaný cesnak a zápražku a ešte chvíľku povaríme. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a majoránkou. Hotovú polievku podávame s osmaženou slaninkou.

kralicica
18. jún 2011

ja nakoniec robím holubiu polievku. dedo chová holuby tak mi posiela pre malého aj pre nás, my máme vývar a ondrík si dá aj zdravé mäsko... máte niekto aj iný recept čo s holubmi? je to také malé mäsko takže neviem čo iné... 😀

sonka31
18. jún 2011

@kakajka Och joj, slivkove knedlicky by som si dala 🙂 Len robota s tym, nemam zemiaky uvarene na cesto. Mozno v pondelok urobim. Diky 🙂

kakajka
18. jún 2011

@sonka31 za malicko 🙂 ja inak robim slivkove aj z tvarohoveho cesta, je to super rychle, lahucke a chutne.. nedam zemiaky, ale tvaroh a ostatne robim tak isto..

mia258
18. jún 2011

Krémová brokolicová polievka a baklažán s parmezánom 😉

miminkad
18. jún 2011

mrkvova kremova polievka a od vcera grilovane steaky,samozrejme,dnes cerstvo urobene a na zajtra pripravujem zemiakovy salat

eva7780
18. jún 2011

tekvicový prívarok s klobáskou a piekla som kakaový závin

nadhera
18. jún 2011

dnes nevarim 😀 😀 😀 😀
ale idem detom urobit nanuky. Mam peknu formu, recepty taktiez, takze prekvapko pre nasich,ked sa vecer od babky vratia. 😉

lussy666
18. jún 2011

ahojte, idem si k vam po radu...mozem urobit jahodove gulky aj bez tvarohu do cesta? je take nejake cesto? ak ano, tak sem s nim pls...🙂 dik moc

judka
18. jún 2011

@lucikatn dakujem urcite to skusim 🙂 🙂 🙂 🙂

lucka1371987
18. jún 2011

obalujete fasirky v klasickom trojobale-muka,vajce,struhanka? alebo len v struhanke? 🙂

nadhera
18. jún 2011

@lucka1371987 ja len v struhanke 🙂

lussy666
18. jún 2011

@lucka1371987 aj ja len v struhanke🙂

lucka1371987
18. jún 2011

@nadhera aj ja som obalovala len v struhanke ale na nete som nasla tolko receptov kde obaluju v trojobale,zeby to chutilo lepsie? 🙂 vyskusam pol cesta v trojobale a pol v struhanke 😀

nadhera
18. jún 2011

@lucka1371987

vyskusaj a napis,ktore fasirky boli lepsie. 😉 ak sa osvedci trojobal,najblizsie to skusim aj ja.

lucka1371987
18. jún 2011

@nadhera urcite napisem sama som zvedava 😕 🙂

nadhera
18. jún 2011

@lucka1371987 pokazit niet co 😀

anaku
18. jún 2011

@lussy666 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6432 dajú sa aj guľky z tohto cesta.