icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

titkovamiriam
20. jún 2011

Nevarím - dojedame,budem miešať a zavarať ríbezlový rôsol 😉

kibuk
20. jún 2011

dnes Frankfurtske bravčove masko a bud tarhonu alebo zemiačky uvidim 🙂

eva7780
20. jún 2011

Dnes dojedáme,len som rýchlo urobila paradajkovú polievku 🙂 zajtra asi cuketová pizza alebo palacinky

gucz
20. jún 2011

Ja už mám navarené. Malým som robila palacinky (ako raňajko-desiatu). Polievku som spravila zeleninovú hráškovú s drobcami (múka, vajce, soľ) a pre manžela guláš z hovädzieho mäsa. Ten je hustý aj so zemiakmi a k tomu si dá MM chlebík.

lucikatn
20. jún 2011

v chladnicke mam este nejake tofu tak ho pripravim podla tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38950 a polievku netusim - idem popozerat stranky spat ci mi nepride nieco na chut 😵

kibuk
20. jún 2011

kuk a už mam navarene 🙂

kralicica
20. jún 2011

šošovicový prívarok a vajíčkom a opraženou šunkou - zjedený 🙂 ostalo aj na zajtra

nadhera
20. jún 2011

dojedame zo vcera 😀 a nanuky cihaju v chladnicke 😀

gucz
20. jún 2011
daniz
20. jún 2011

Včera u maminy grilovačka a zapekaná zemiaková kaša, zmrzlina, na večeru bravčové znojemské + ryža a vsobotu moja dcéra 8,5 r. piekla čerešňovú bublaninu-vynikajúca a dnes mm pacované mäso + zemiaky a deťom
dukátové buchtičky / zostala nám vianočka / -bublanina sa zjedla skôr.. 🙂 🙂

gazovicka
20. jún 2011

dnes plnena paprika a ceresnovo-tvarohovy kolac

miriamr
20. jún 2011

na obed dojedáme a večer bude mm grilovať klobásky, kuracie krídla a zeleninu 😉 a ja sa idem ešte učiiiiiť 😒

pancake
20. jún 2011

rybie prsty, nove zemiacky, tatarka a karfiol.polievka 😎

pancake
20. jún 2011

a tiez ceresnovo tvaroh. kolac od našich a ja som vcera robila eskimo rezy. 😀

nadhera
20. jún 2011

@pancake prosim recept na eskimo rezy 🙂

pancake
20. jún 2011

su vynikajúce..idem ho zobrat.

2hrnč, hl.muky
1H. krupic. cukru
1kypr.prások
1vanil.cukor
2vajíčka
1H. mlieka
pól H. oleja
2pol. lyzice kakaa

KREM:
500ml mlieka
2kokosove pudingy
125g. masla
100g.prásk. cukru
1kyslá smotana
uvarime husty puding, nechame ho vychladnut ale obcas premiesame nech sa na nom nespraví šupa.medzi tym vyslahame maslo s cukrom.do masla zaslahame puding a kys. smotanu.krem natierame na vychladn. cesto, a na vrch polejeme kvaple čokolady,alebo nastruhame vela čokolady...dame schladit do chladnicky nech sa lepsie kraja.

pecieme na 180stupnov 25 az 35minut

pancake
20. jún 2011

len to cesto pecieme. aby bolo jasné 😉

pancake
20. jún 2011

a k tym nanukom a tvoritkam...

ja som kupila v kaufande kornutky (2eura sa mi zda) a je ich tam 21kusov a velku 2500g. vanilkovu zmrzlinovu tortu a ked maly chce zmrzlinu tak mu dam do kornutka a hotovo....a niekedy ked su aj ine decka vonku pred činziakom tak dam aj im,lebo mam toho doma vzdy vela. 😉

sissik
20. jún 2011

po dlhsej dobe som kuk a vidim, ze riesite aj nanuky😉
ja som rozmixovala asi 20-30dkg jahod, pripadne aj ineho ovocia, do toho dala lyzicu cukru a zamrazila vo formickach. ked chce mala aj 2 denne, tak nemam vycitky, ze jej davam nieco nezdrave, v podstate je to zmrazene ovocie 😉

zuzana_1
20. jún 2011

dnes kuraci perkelt s haluskami 🙂 mnam mnam

mimikett
20. jún 2011

My sme boli dnes na obede u babicky - o chvilku prababicky 😉 a mali sme vyborny luskovy privarok zo zemiacikmi a vajickom. A ako dezert dobre padol ceresnovo-tvarohovy kolacik. Nikde mi tak velmi dobre nechuti ako u nej 🙂

bambi2
20. jún 2011

cestoviny s cukynovo- paprikovym sosom a syrom... ostalo malej aj na zajtra, takze zajtra ma kuchar volno 😉

dida38
20. jún 2011

@kibuk ahoj, mozem poprosit recept na to frankfurtske maso?? s tou tarhonou to vyzera fajnovo...mnam
dakujeeeeeeem....

salma22
20. jún 2011

buchty na pare a zajtra neviem.....

kibuk
20. jún 2011

@dida38 nech sa pači 🙂 Potrebujeme:700-800 g bravčové plece, alebo stehno (ja som použila plece) 1 väčšia cibuľa olej, soľ, MČK, ml.červená sladká paprika, ml.rasca, malý rajčiakový pretlak, 3 na tvrdo uvarené vajcia 3 párky 2-3 sterilizované uhorky 2-3 PL hladkej múky na zahustenie

Postup:Mäso pokrájame na rezne (kto chce môže aj na kocky) , naklepeme z každej strany osolíme a okoreníme MČK.

Do nižšieho širšieho hrnca dáme trochu oleja, popražíme na ňom do sklovita cibuľu a poprášime mletou červenou paprikou (pridáme aj 2-3 ČL), v hrnci postupne opražíme z každej strany rezne (aby sa nám uzavreli - stačí z každej strany 2 minútky), odkladáme .
Keď sú všetky opražené, tak ich dáme naspäť do hrnca, podlejeme vodou posypeme ml.rascou a dusíme cca 45 min - 60 min. , aby mäso zmäklo.

Počas dusenia pridáme pretlak (nemusíme). Dolejeme trochu vody, podľa toho kto ako má rád veľa šťavy. Ak je potrebné ešte dochutíme soľou a pridáme na jemno nakrájané párky a sterilizované uhorky, Necháme ešte cca 10 min. variť, aby šťava chytila z nich chuť.

Nakoniec zahustíme múkou rozmiešanou s vodou, necháme prevrieť a pridáme na jemno nakrájané vajíčka. ale ja som nepridala paradajkovy pretlak 🙂

evelyn11
20. jún 2011

Dnes sme dojedali zo vcera,rezne a zemiakove pyre,aj masovu polievku.

majina.b
20. jún 2011

@titkovamiriam kakaovník máš krasne vysoky, čo mne len placka 😒

dadka22
21. jún 2011

dobré ráno... dnes robím prvýkrát tekvicový prívarok 😵 a chcem sa opýtať či sa dá urobiť niečo aj z tej dužiny, alebo sa to vyhadzuje? dík

smejkoh
21. jún 2011

Dievcata, nevedeli by ste prosim poradit nejaky bezmasity nevyprazany recept s karfiolom?

elise
21. jún 2011

@smejkoh uvarený karfiól s vajíčkom🙂