icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

elka74
22. jún 2011

@lussy666 ahoj. ja robím takto: pomer vody a tarhone je 1:1. opražím na troške oleja, aby trošku mala farbu. potom zalejem vodou a povarím, kým sa voda neodparí (podobne ako ryžu). nakoniec prikryjem a nechám dôjsť. občas premiešam

lussy666
22. jún 2011

@elka74 takze mam varit odokrytu a prikryt az na konci?

inak dakujem🙂

elka74
22. jún 2011

@lussy666 áno , ja varím odokrytú. a ked nakoniec zakrývam, tak pokrievku obalím čistou utierkou, tá pohltí paru lepšie. podarí sa mi vždy. a tak to robím aj s ryžou

lussy666
22. jún 2011

@elka74 super, dakujem, idem po tom 😀 snad mi to tentokrat vyjde tak, ako ma....uz ma nebavia tie hrudky zlepene mazlave....a tarhonu mam velmi rada, len co z toho, ked ju neviem spravit....tak snad tentokrat🙂

elka74
22. jún 2011

@lussy666 no tak daj vedieť ako to dopadlo.. 🙂

gucz
22. jún 2011

my sme mali dnes francúzske zemiaky

lussy666
22. jún 2011

@elka74 tak neviem, asi je chyba na mojej strane 😀 😀 😀 tarhona je zas mazlava......

elka74
22. jún 2011

@lussy666 😉 neviem, kde je chyba.. ale ved to nič, určite sa ti raz podarí, treba skúšať 🙂

mimikett
22. jún 2011

@lussy666 nic si z toho nerob. Ja vzdy bojujem s ryzou 😖 . Obcas sa aj podari, aj ked vacsinou je mazlava.... Stale som jej este neprisla na klb....

riana12
22. jún 2011

@mimikett skus ryzu typu "parboiled" 😉

lussy666
22. jún 2011

@mimikett noo, kazdy mame nieco:D...ryza mi ide 😀 😀 , len ta tarhona nestastna....🙂
jej, mas termin ako ja, len pred rokom🙂)

kibuk
22. jún 2011

@lussy666 je pozeram ze rozoberate varenie tarhoni 🙂 ja ju prv opražim na oleji tak akurat aby neprihorela a potom dolejem teplu vodu premiešam,dodam soľ a varim cca 15minut,zlejem a hotovo a som spokojna 🙂 😉

akika722
22. jún 2011

dnes polievka zeleninova/zo zahradky zeleninka 😎 / a špagety,zajtra zemiaky parene a cuketova faširka na plechu+paradajkovo-uhorkovy šalatik 😵

luciole
22. jún 2011

@akika722 cuketova fasirka na plechu znie dobre, mozem dostat receptik? 🙂

tortelinka
22. jún 2011

@smejkoh karfiol ako india:oprazit zazvor, kurkumu, horcicne semienka, trosku vody a karfiol na male ruzicky, podusi sa a ked je makky, pridas biely jogurt, podava sa s ryzou

tortelinka
22. jún 2011

@kibuk mam podobnu formu na nanuky, ale trochu blbo sa to vybera, ale je to mile

kibuk
22. jún 2011

@tortelinka ja ju ešte nemam ale bude čoskoro 🙂 🙂

tortelinka
22. jún 2011

@kibuk ja som ju kupila v domacich potrebach

akika722
22. jún 2011

@luciole jasnééé 😉
ja davam 2väčšie cukety,30dkg dietnej salamy,30dkg syr-tehla=nastruhať na slzičkovom struhadle,zmiešať,4žltky,sol,čierne korenie,2-3PL hruba muka=všetko spolu zmiešať a nakoniec vyšlahať sneh zo 4bielkov a jemne vmiešať...aaaaa niesom si ista či nejde aj trošku struhanky/asi len na vysypanie plechu 😒
aaaaaaaaaaaa pečieš do ružova,cca pol hodku? 😎
ja to pečiem na najvyššom stupni stale 😅 a krajaš ako kolač..jaaaaj to je mnamka..mne k tomu stači šalat,,mm musi mať zemiaky aby nezomrel od hladu 😖

luciole
22. jún 2011

@akika722 mňam, ďakujem, v sobotu bude na obed 😉

akika722
22. jún 2011

@luciole ak nezabudnem zajtra hodim fotoooo.. 😵

kralicica
22. jún 2011

@lussy666 joj moja, tarhona to bol moj vecny boj, ale svagrina ma naucila a robim lepsiu ako v skolskej jedalni 🙂 kde som si ju zamilovala... predavaju v 400-500g vreckach, ja ju oprazim na oleji a kym je tak pol na pol hneda a bleda, potom ju zalejem vodou asi na jeden palec nad hladiku tarhone (mala by to byt panvica, nie hrniec!) a prikryte dusim na najslabsom plameni cca 20 min (ja vypnem vtedy ked zacujem take pukanie, to znamena ze na spodu uz sa prichytava a je tam taka chrumkavam taku mam rada... skus, to je jedno z najlahsich veci odkedy som sa to naucila. ziadne varenie vo vode a zlievanie ako cestovina... takto je to lepsie

jajuska1411
22. jún 2011

@kralicica presne tak robim aj ja a je to ako hovori moj drahy tuti fruti 😀 😀

kibuk
22. jún 2011

@tortelinka a kolko vysli?

tortelinka
22. jún 2011

@kibuk asi 2 eura

kibuk
22. jún 2011

@tortelinka super cena 🙂

titkovamiriam
23. jún 2011

čerešnovo jablkova žemlovka,karfiolova polievka 😉

lenkahrehusova
23. jún 2011

Ja varím kapustovú polievku a pangusa na masle na zelenine so zemiakmi.
A upečiem ovocný koláčik 🙂

anaxamon
23. jún 2011

u nas dnes na obed bude hovadzie na paradajkovej omacke a k tomu varene zemiaky, varim to prvy krat tak snad sa mi podari🙂
vcera boli palacinky s tvarohom a visnami a na vrch vanilkova zmrzka

lucia1981
23. jún 2011

...zapekané cestoviny so šunkou a brokolicou... 🙂