Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
guláš😀
pre rodinku spenat a pre seba pirohy...🙂....od zaciatku tehotenstva nezjem nic co je zelene....🙂
U nás dnes karfiol, keď prídem z práce... len nie som rozhodnutá, či vyskúšam toto:
http://www.toprecepty.sk/recept/478-karfiolova-... alebo toto:
http://www.toprecepty.sk/recept/2819-karfiolove...
ale niečo z týchto dvoch určite 😉
Tofu s olivovou omáčkou, zemiaky, čerstvý šalát 🙂
cestoviny s tuniakom 😉 ,,zeleninova polievka-tu uvaril manzel 😝
včera boli špekáčky opečené na ohníku,
dnes perkelt, alebo pečené kur.stehná,ryža,šalát...
segedín s domácou knedľou mňam, mňam
ale strašne by som si dala lángoše, len tie moje sú vždy tak hnusné, mastné..... možno mám zlý recept, neviete poradiť?
dnes máme karfiol s mrkvou uvarený na pare a ku tomu zemiaková kasa. a krupicovo- kukuricová polievka 🙂
kolozvarska kapusta
@akika722 to kura na soli je len umyte a osusene kura, ktore polozis na pekac, v ktorom je hruba vrstva soli a pecies ako normalne, len v postate nemas vypek, cim by si ho polievala. Ale nie je to suche, ani slane, ma uplne normalnu chut. Fajnu 🙂 . Pripadne sa da piect aj v soli, len to este nikdy nerobila, ale v postate by sa malo tou solou prikryt uplne a na konci pecenia ho z toho ztuhnuteho solneho obalu vyrezes.
dnes mliecna fazulova polievocka a zapekana cestovana....
bryndzové halušky a kelová polievka 😉
krémová zeleninová polievka (podusená cibuľka, mrkva, zemiaky, kaleráb, kelový list, brokolica, zaliate smotanou, pomixované, do toho zelený hrášok, soľ, korenie, oregano a bazalka)
a karfiolové placky podľa libky 🙂
sosovicovy privarok,varene vajicko a chlebik.
manzel a drobec fazulkovu polievku,ja som si urobla cesnakovu s tavenym syrom,mnamka to teda bola...ked pride manzel z prace tak sa este chystam na palacinky zapekane s pudingom...
salatova polievka, zapekany karfiol so sunkou a syrom
@henulienka ja som mala tiež problém urobiť fajné langoše, boli ťažké, olejom napité, hnusné... ale raz som našla recept na cesto s kyslou smotanou (všetko ako normálne kysnuté cesto plus kyslá smotana a len 1 žĺtok) a cesto ani nedávam kysnúť, ale odpočíva v chladničke a vydrží aj tri dni tam.. Potom si na naolejvaných tanieroch s naolejovanými rukami vytvarujem langoše, na tanieroch ich nechám ešte 30-40 minút podkysnúť a potom vyprážam... Takto sa mi vždy podaria a s mm sa len tak zalizujeme.. mňam
@dadenka1 Ďakujem 🙂 A koľko oleja dáš potom na panvicu, tak aby plávali v tom?
ja davam trochu rumu ako do sisiek a niesu tak mastne:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38139
@titkovamiriam a to v chladničke nakysnu???? to som este nepocula... zaujimavy recept, urcite vyskusam.
@dankamat nie zacne kysnut ked ho zacnes pouzivat pri izbovej teplote a ked ho das na olej neskutocne narastie.a je cesto velmi lahulinke 😉
Chcela som zajtra urobit domacu pizzu a mm ma zastavil, ze co sa budem namahat, objedname si. 😀
@dannynka a mas recept na original pizzove cesto ako z pizzerky?
my sme mali včera slepačiu polievku a kuraciu pečienku na šťave s kolienkami. Dnes budeme opäť papať polievku a spravím asi cukinovo-zemiakové placky. Cukiny je kopec, tak to musíme využiť 😉
dnes po veelmi dlhej dobe idem urobit kolac...jahodovy kysnuty,mnam uz sa neskutocne tesim...a na obed karfiol..karfiolova polievka,karfiolove fasirky alebo placky...este neviem a k tomu zemiaky a rajcinovy salat...

kapustova polievka 🙂