Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@michele11 ďakujem za radu no keby som ja vedela, som sa riadne piplala s tym čistenim ale budem vedieť, že vidličkou je to rychlejšie 😉
džem sa mi vydaril ale pohare som dala hore dnom a zabudla potom otočiť no pekne džemik stuhol ale komicky to teraz vyzera ako je hore a dno prazdne 😅
otazka, co urobit z ciernych ribezli okrem lekvaru... su dobre aj na kolac ci radsej nie?? 😕
@bambi2 ak ich mas vela tak ich zamraz... je to potom super do kolacov, alebo len tak s cukrom
my dnes máme upečené kuriatko na kyslej kapuste a zemiakoch. A keď sa pieklo, šupla som tam aj pár koliesok cukiny potretých cesnakovou pastou, tak som zvedavá, aké to bude, ešte je to horúce. A koláčik som upiekla cukinový, ale tentoraz ako perník, mňam 🙂
ja dnes - rizoto s kuracim masom, pizza kolac a cokoladovo-pudingova zemlovka... (vsetko zo vcera) a este by to chcelo nejaku rychlopolievku
plnené caneloni a polievka dnes nebude
@bambi2 Do alkoholu nasypes ovocie len tak od oka, ale ja davam tak do polovice flase, aby sa ho vela vyluhovalo. A sirup robim tak, ze do velkeho 5 litroveho pohara dam kilo umytych ribezli a kilo cukru, pricom sa to vrstvi postupne. Nechas to na slnku, obcas potrasies, aby sa cukor rozpustil, a potom to scedis do flias. A z ribezli, co ostali, mozes spravit vareny sirup, to tiez nie je zle.
dnes fazuľkovú polievku na kyslo a mexický guľáš+ryža+uhorkový šalát
dnes zeleninova polievocka s haluskami a vecer hurka so zemiakmi a dacim fajnym kyslim 🙂
kuracia jarná polievočka, vyprážaný syr v zemiakovom cestíčku s varenými zemiačkami a zelenou cibuľkou, tatarka a dezert som piekla kokosový zákusok 🙂
@bambi2 tentokrat som robila podla tohto receptu:
1a 1/2 hrnceka polohrubej muky
1 hrncek praskoveho cukru
1 hrncek mlieka
1/2 hrnceka oleja
2 vajicka
1 PDP
1 PL hrubej muky na obalovanie ovocia + 500g ovocia
Zamiesame suche ingrediencie (muka cukor PDP), potom pridame mokre (olej vajcia mlieko) a vypracujeme hladke cesto. Nalejeme na vymasteny a mukou vysypany plech (ja som dala papier na pecenie). Na vrch poukladame ovocie premiesane s hrubou mukou a dame piect. Ja peciem od oka ale cca 200 stupnov nejakych 15 min.
Dobru chut 😀
Dnes rascovo-vajíčková polievka a mňam palacinky s višňovým džemom a šlahačkou 😉
@bambi2 ja tiež cierne mrazím a používam na koláce 🙂 ,osuch,bublanina,rolada-presne ako jahody,maliny,cucoriedky 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36895
tvarohové rezance 🙂
dnes sa nevarí, pozývam manžela na večeru, keďže oslavujeme meninky 🙂
polievka vajíčková, tarhoňa, dusená krkovička a uhorkový šalát 😉
@michele11 tak toto je potom ideálne, robím ho s rôznym ovocím 😀 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/michele11/
@miriamr Aj moja laska ma dnes meniny, tak som vcera vypekala o jedna radost 🙂 Robila som tento kolacik http://www.najpecenie.sk/recepty-na-pecenie-tor... A kedze mi zostalo este trosku cesta, tak som si pre seba spravila take male jablkove pite 😉 , Mnam mnam uz je po nom 😝

@titkovamiriam no nakoniec som to odstavila, prelisova a uplne vyzmykala🙂 ostalo mi 2,1 kila a uvarila som dzem,ale ja som pouzila zelirovaci cukor 3:1 teda len 700g cukru...