icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuzkat1
29. jún 2011

@titkovamiriam no nakoniec som to odstavila, prelisova a uplne vyzmykala🙂 ostalo mi 2,1 kila a uvarila som dzem,ale ja som pouzila zelirovaci cukor 3:1 teda len 700g cukru...

garonka
29. jún 2011

@michele11 ďakujem za radu no keby som ja vedela, som sa riadne piplala s tym čistenim ale budem vedieť, že vidličkou je to rychlejšie 😉

džem sa mi vydaril ale pohare som dala hore dnom a zabudla potom otočiť no pekne džemik stuhol ale komicky to teraz vyzera ako je hore a dno prazdne 😅

michele11
29. jún 2011

@garonka ja som tiez dakedy rucne-strucne cistila a to bolo o nervy, ani ten lekvar mi uz tak nechutil 😀 . Inak, ja hore dnom necham lekvar, az kym nestuhne, aspon ti to nesplesnivie, nie?

bambi2
29. jún 2011

otazka, co urobit z ciernych ribezli okrem lekvaru... su dobre aj na kolac ci radsej nie?? 😕

garonka
29. jún 2011

@michele11 jaj tak to potom nevadí, že dno je prazdne? dosť komicky to vyzera 😀 ale je chutny , no nemal by splesnivieť dufam

garonka
29. jún 2011

@bambi2 ja som zvyšok ribezli nechala do bublaniny 🙂

babulka123
29. jún 2011

@bambi2 ak ich mas vela tak ich zamraz... je to potom super do kolacov, alebo len tak s cukrom

gucz
29. jún 2011

my dnes máme upečené kuriatko na kyslej kapuste a zemiakoch. A keď sa pieklo, šupla som tam aj pár koliesok cukiny potretých cesnakovou pastou, tak som zvedavá, aké to bude, ešte je to horúce. A koláčik som upiekla cukinový, ale tentoraz ako perník, mňam 🙂

ianitka
29. jún 2011

ja dnes - rizoto s kuracim masom, pizza kolac a cokoladovo-pudingova zemlovka... (vsetko zo vcera) a este by to chcelo nejaku rychlopolievku

michele11
29. jún 2011

@garonka neviem, ci to nejako vadi, v komore sa vsetko schova 😀 a pokazit by sa nemal. Ja som taky "obrateny" dostala aj od mamy a svokry, tak teraz dufam, ze mi len neposunuli svoje nepodarky 😀 😀

michele11
29. jún 2011

@bambi2 my robime z ciernych ribezli nevareny sirup, a potom sa to pouziva ako liek, pri chorobe aj pre chudokrvnych ludi. Alebo sa to da zaliat vodkou a v zime bude z toho fajny liker.

garonka
29. jún 2011

@michele11 😀 😀 😀 tak tak a mm, že čo stresujem džem klesne ale neklesne 😀 chutí fajn mňam

michele11
29. jún 2011

@garonka a teraz mi tak napadlo, ked je este cerstvy, nedalo by sa tou flaskou riadne pohrkat, mozno by to kleslo... ale presne, dolezitejsie je, ako rychlo sa poje 😀

bambi2
29. jún 2011

@michele11 mozes mi dat prosim recept?? 🙂
mrazit nebudem, lebo viem, ze to nebude mat kto jest... uz teraz ich nema kto jest... 😀
a bublanina je tiez dobry napad... 😉

garonka
29. jún 2011

@michele11 buchala som fľaškami nejde dolu ale hadam sa nepokazí ale ako vravíš poje sa raz dva 😀

nanulik
29. jún 2011

plnené caneloni a polievka dnes nebude

michele11
29. jún 2011

@bambi2 Do alkoholu nasypes ovocie len tak od oka, ale ja davam tak do polovice flase, aby sa ho vela vyluhovalo. A sirup robim tak, ze do velkeho 5 litroveho pohara dam kilo umytych ribezli a kilo cukru, pricom sa to vrstvi postupne. Nechas to na slnku, obcas potrasies, aby sa cukor rozpustil, a potom to scedis do flias. A z ribezli, co ostali, mozes spravit vareny sirup, to tiez nie je zle.

lucikatn
29. jún 2011

@bambi2 su vynikajuce v bublanine... zrovna vcera som robila z ciernych a bola tak isto super ako z cervenych 🙂

spilo1
29. jún 2011

dnes fazuľkovú polievku na kyslo a mexický guľáš+ryža+uhorkový šalát

bambi2
29. jún 2011

@lucikatn no tusim ju vyskusam dnes urobit... aaale, prosim ta, ak mas cas, mozes hodit recept?? nieco odskusane by bolo super 😉 diky

firstbaby
29. jún 2011

dnes zeleninova polievocka s haluskami a vecer hurka so zemiakmi a dacim fajnym kyslim 🙂

kralicica
29. jún 2011

kuracia jarná polievočka, vyprážaný syr v zemiakovom cestíčku s varenými zemiačkami a zelenou cibuľkou, tatarka a dezert som piekla kokosový zákusok 🙂

lucikatn
29. jún 2011

@bambi2 tentokrat som robila podla tohto receptu:
1a 1/2 hrnceka polohrubej muky
1 hrncek praskoveho cukru
1 hrncek mlieka
1/2 hrnceka oleja
2 vajicka
1 PDP

1 PL hrubej muky na obalovanie ovocia + 500g ovocia

Zamiesame suche ingrediencie (muka cukor PDP), potom pridame mokre (olej vajcia mlieko) a vypracujeme hladke cesto. Nalejeme na vymasteny a mukou vysypany plech (ja som dala papier na pecenie). Na vrch poukladame ovocie premiesane s hrubou mukou a dame piect. Ja peciem od oka ale cca 200 stupnov nejakych 15 min.

Dobru chut 😀

bambi2
29. jún 2011

@lucikatn vdaka, vyskusam 🙂

rony2011
29. jún 2011

Dnes rascovo-vajíčková polievka a mňam palacinky s višňovým džemom a šlahačkou 😉

titkovamiriam
29. jún 2011

@bambi2 ja tiež cierne mrazím a používam na koláce 🙂 ,osuch,bublanina,rolada-presne ako jahody,maliny,cucoriedky 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36895

mukiii007
29. jún 2011

tvarohové rezance 🙂

tosomja
29. jún 2011

dnes sa nevarí, pozývam manžela na večeru, keďže oslavujeme meninky 🙂

miriamr
29. jún 2011

polievka vajíčková, tarhoňa, dusená krkovička a uhorkový šalát 😉

@michele11 tak toto je potom ideálne, robím ho s rôznym ovocím 😀 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/michele11/

mimikett
29. jún 2011

@miriamr Aj moja laska ma dnes meniny, tak som vcera vypekala o jedna radost 🙂 Robila som tento kolacik http://www.najpecenie.sk/recepty-na-pecenie-tor... A kedze mi zostalo este trosku cesta, tak som si pre seba spravila take male jablkove pite 😉 , Mnam mnam uz je po nom 😝