icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

fiona8
30. jún 2011

pečené kuracie stehienka, a nové zemiaky pečené s vňaťkou

fiona8
30. jún 2011

@claudica a ako sa prosím Ta starilizuje v mycke? prosim napiste!!! vdaka 😉

claudica
30. jún 2011
pusinqa
30. jún 2011

baby som ostala z toho normálne mimo ako čítam to sterilizovanie v umývačke a to sa tam dá hocičo takto zasterilizovať? či to má nejaké obmedzenia?

gucz
30. jún 2011

@pusinqa ovocie sa dá zavárať v umývačke, ale mäso by som tam nezavárala (nátierky a podobne), tie potrebujú vyššiu teplotu.

murinka
30. jún 2011

dnes len cesnacka a od vcera palacinky

pusinqa
30. jún 2011

to ma zaujímalo ja by som uvažovala malej príkrmy ale tak to potom asi radšej nie, tie sú s mäskom alebo potom možno len zeleninku nakombinovať a mäsko urobiť osobitne

lumimi
30. jún 2011

mamičky, poradte mi nejaký fajnový salátik na nedelnú grilovačku.

anaxamon
30. jún 2011

@lumimi nam strasne tento rok zachutil z nasej urody, kombinacia paradajky, spenatove listy a cervena mlada cibulka...trosku oleja a mnam🙂)

anaxamon
30. jún 2011

@pusinqa hej ovocie a zelenina (uhorky, calamady a pod.) bez problemov....ja ine nezavaram ako maso a prikrmy takze to neviem....az budem casom nejake prikrmy robit isto podam hlasenie🙂)))

anaxamon
30. jún 2011

@fiona8 presne ako je v tom linku na mimibazar🙂 ja zavaram tak ze dam spinavy riad kludne k flaskam...a uhorky sa daju na tych 70 stupnoch, ovsem ak mas rada makke uhorky tak nie, ale my mame radi chrumkave🙂
co som doteraz zavarala c umyvacke:
cucoriedky, feferonky, uhorky, calamadu, visne, ceresne, hrusky, jablka

sisanka
30. jún 2011

@anaxamon akurat aj ja studujem to zavaranie v umyvacke a rozmyslam ze to tento rok vyskusam...len sa chcem opytat...ked zapnem umyvacku na 70st tak tam tie zavaraniny mam nechat az do konca?cize nejake 2hod co to umyva?...ci vytiahnut skor,este pred dokoncenim umyvania...

anaxamon
30. jún 2011

@sisanka ja ich tam nechavam do uplneho vychladnutia, teda cely cyklus kym neskonci plus ked ju zapinam vecer pred spanim su tam az do rana resp. dakedy aj poobedia kym sme sa nevratili z prace a nemali cas ich z tadial bud ja cimanzel vytiahnut...moj cyklus na 70 st. trva 2,5 hodiny

sisanka
30. jún 2011

@anaxamon tak super..tento rok to uz konecne musim vyskusat 🙂 dakujem za radu..

pusinqa
30. jún 2011

@anaxamon super určite daj potom vedieť, aj tak ste ma dnes týmto ozaj prekvapili, to je super uľahčenie zavárania potom

babullka1
30. jún 2011

@dankamat tak si ma dnes na tie lievance navnadila,ze som spravila aj ja...al podla tohto receptu... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10485
a boli vyborne 😉

mimikett
30. jún 2011

No zienky normalne ste prekvapili aj mna, ze zavaranie v umyvacke riadu. Je vidiet, ze sme sikovne tvory, urcite to vyskusam aj ja 😉

zuzana_1
30. jún 2011

baby poradte...co s cuketou ?

dadenka1
30. jún 2011

@zuzana_1 omáčku na cestovinky.. na olivovom oleji opražíš pár sec. nadrobo nasekaný cesnak, hneď dáš paradajkový pretlak, prípadne aj ošúpané paradajky, opražíš, pridáš kocky cukety, provensálske korenie, ml. čierne korenie, ak máš, tak môžeš aj bazalku alebo iné čerstvé bylinky, pár minút podusíš, naleješ na uvarené cestovinky, môžeš posypať syrom (ja nedávam, lebo nech to je úplne light), parmezán sa hodí skvele... je to ozaj mňamka... Alebo cuketové placky alebo cuketový koláč... Alebo vyprážaná cuketa... nemusí byť v oleji, stačí obaliť a strčiť do rúry...

sybilka
30. jún 2011

ahojte ,ja som dnes robila brav.mäsko na štave s čerstvými šampionikmi a tarhonou,a na večeru bude konečne vysnívaný tatarák 🙂

kralicica
30. jún 2011

polievka zo záhradky (sáčková), opekané zemiačky s cibuľkou, slaninou, tvarohom a kefír k tomu 🙂 mňam, ale sme si dali...

babulka123
30. jún 2011

u nas dnes paradajkova polievka s haluskami { normalne krupicovo mukove haluskyy ale davam do toho postruhany syr.. mnaaaam} a losos a pecene zemiaky.. zajtra bude asi perkelt.. este neviem .. a vecer to vidim tak ze si spravim asi zemiakove placky mam na ne sgtraaaaasnu chut

slnieckoma
30. jún 2011

U nas je dnes: šošovicová polievka, kuracie na prirodno+dusena zeleninka a ryza 😉

sonka31
30. jún 2011

ja som urobila kura na smotane, boze, to som daaavno nerobila a fajne bolo!

pancake
30. jún 2011

gulaš 😎 😎 v tlakovom hrnci.rychlovečka

firstbaby
30. jún 2011

dnes halusky s bryndzou a slecna prave zjedla plny tanier zemiakov so spenatom a so zltkom 😉

babulka123
30. jún 2011

@slnieckoma ako robis sosovicovu ..? ja sa priznam ze to viem robit len ako omacku ale ako polievku so zeleninou ani nie.. a chcela by som spravi t.. dik

slnieckoma
30. jún 2011

@babulka123 dam varit sosovicu,pridam par zemiakov na mini kocky, parok, klobasku, vegetu, cesnak..necham povarit, klobaska pusti peknu cervenkastu stavu, ked bude vsetko makke urobim zasmazku / olej,cervena paprika,muka/ dam do toho a necham povarit a je to 🙂 manzelovi velmi chuti-mozno ta klobasa tam robi chut, a ked je pikantana klobasa, zase inak chuti 😉

babulka123
30. jún 2011

@slnieckoma dakujem a mala to je teiz??? este nasa ninka nejedla klobasku

bubinko83
30. jún 2011

@babulka123 ,ja robim šošovicovu bez klobasky a parky.Dam si varit do osolenej vody šošovicu ,potom pridam korenovu zeleninu(mrkva,petržlen) a nakoniec zemiaky. Medzitym si urobim zasmažku do ktorej pridam nakrajanu cibulu a jeden cesnak a mletu červenu papriku.Zasmašku zalejem vodou a ked je všetka zelenina uvarena pridam ju tam.Všetko spolu povarim a je to.