Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
po dlllhej dobe mrazenu pizzu 😀 zaaaaas som sama doma uz tyzden... navarim si cez vikend az ma aj drobec cosi teple
@akika722 bol tu pred par dnami http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11992&use... velmi dobry,mm sa nan vrhol,musela som chytro dávať do fliaš 😀 😀 ešte urobím zo 2 dávky
dnes uapekane tvarohove palacinky poliate pudingom 🙂
@titkovamiriam fakt divné, nakoniec som ten recept zohnala a tam ide pol kg ríbezlí, 20listov, kilo cukru a 2PL kys.citr., tak to je tam asi preklep ale je výborný aj dzem som spravila z prvého rec. ktorý som našla, výborný len nejaký hustý ani želír.cukor som nedala, nech mnam
Ahojte baby,
nedavno som tu videla recept na svieckovu myslim ze bol z mmb ale uz ho neviem najst ...prosim hodte link ak niektora viete...dakujem 🙂
kuracia polievocka, rezne, zemiaky varene, uhorkovo-cibulovy salat a dufam, ze stiham a domace "rezanky", aj ked ja robim "lečky"
kapusta na pretlaku(kapustovy privarok)mäsova rolka a zemiaky polievku dojedame zo vcera kapustovu a zajtra bude kuracia 😉
@akika722 vyvalkala som si listkove cesto, potrela ho kecupom, do kecupu mozes pridat cesnak alebo posypat oreganom... Poukladame sunku, na nu postruhany tvrdy syr, zatocime, potrieme vajickom a pecieme. Roladka je najlepsie taka cerstva, ked je cesticko este take chrumkave a syr sa mierne rozteka. Jednouche a pritom chutne.
@akika722 ja robím roládu z lístkového cesta špenátovú a pizzovú a všetci to hrozne lúbia...
špenátová: vyvaľkané cesto potrieť bambinom, na to dať rozmrazené a vyžmýkané špenátové listy/nie špenát, ale listy/ zmiešané so soľou a pretlačeným cesnakom, posypať syrom postrúhaným na veľkom strúhadle, zvinúť, nakrájať, potrieť vajíčkom a dať piecť.
pizzová: vyvaľkané cesto potrieť kečupom, na to dať čokoľvek čo dávaš na pizzu - tvrdý syr, šunku, kukuricu, olivy, tak isto nakrájať na roládky, potrieť vajíčkom a piecť
a dnes varím polievku čo tu bola pridaná cca pred 2 dňami, to nám stačí, tatu máme celý deň v robote...
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6620
nám sa už pečie šunkovo-šampinonová pizza a polievku ešte neviem. možno kelová s párkom
@akika722 na slimáčiky a pečiem ich dokonca poľahnuté, niekedy sú trošku zdeformované a nie dokonalé, ale na chuti to nič nemení a zatiaľ sa žiadna návšteva nesťažovala, iba sa po tom tak zaprášilo, na tie pizzové dávam ešte pizza korenie, alebo oregano, bazalku a tak podľa chuti 🙂
tak u nás zmena polievka bude frankfurtská
zdravim,ja sem sice neprispievam zato sem kde tu zavitam po inspiracie,a tak mi napadlo ze sa tu popytam o radu,da sa nejak uskladnovat nakrajana cibula v chladnicke?myslim tak ze by vydrzala nejaky ten den...
a esteee,keby som do zemiakovej kase dala slahackovu smotanu,je to blbost?divna otazka? 😀
@pukica Cibula vydrzi, len ju daj do nejakej dobre uzatvaratelnej nadoby. Ja moc nemam rada skladovat nakrajanu, ale stane sa... a zemiakova kasa so slah. smotanou je OK, ved Francuzi robia stale so smotanou namiesto mlieka a ked das slahackovu, tak to bude este jemnejsie, ale pozor - aj kalorickejsie 🙂
dnes sme si na obed vymysleli bravcovu panenku v cesnakovej marinade zapecenu v rure so safranovou ryzou... som zvedava na vysledok 😝
my mame grilovane kura, zemiakove pyre a zeleninovy salat. kto bude chciet, tak este dukatove buchticky s cokoladovym pudingom.
Granadír, kyslá uhorka...šatôčky z lístkového cesta plnené špenátom a fetou, dlho som nerobila... 😝
tekvicova polievka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7181, ryzovy nakyp 🙂
sosovicova polievka s udenym rebrom, parene buchty a dobosovy zakusok 🙂
Dnes fantastické kur.prsia v páci s opek.zamiačkami a zel.šalátikom .pridám racept-1/2 kg kur.prs na slížiky+ 2PL maizeny,3 vajcia,1 malá flaška leča bez štavy ,trošku poprášit MCK,solou a worčestrovou om. nechat aspon 2-3 hodinky -ja som nechala cez noc a na panvici robit placičky pomaličky nechat prepiect do chrumkava . 😝 mnam

u nas hrstkova polievka pre manzela (ja ju nemam rada) a na podporu dna bez masa,spenatove halusky so syrom a cesnakom, pre muza samozrejme aj so slaninkou... 😀