icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kibuk
2. júl 2011

@akika722 ano 30-teho sme mali prvy rôčik 😵 😵 😵 a dakujeme

reanda
2. júl 2011

@kibuk gratulujem, torticka vyzera chutne 🙂

baby, davate do plnky na plnenu papriku aj cesnak?

akika722
2. júl 2011

@kibuk jeeej aj nas to onedlho čaka..až mi je luto ako rychlo to leti ☹ ☹ ☹

akika722
2. júl 2011

@reanda ja davam cesnak do všetkeho 😅

aduskatt
2. júl 2011

brokolicovy krem s cesnakovymi krutonmi, bolonske spagety

aduskatt
2. júl 2011

@reanda do tejto plnky len cibulu, ale stretla som sa uz aj s cesnakom.....kazdy podla chuti🙂

reanda
2. júl 2011

@akika722 @aduskatt no lebo ja som este plnenu papriku nerobila a myslela som, ze tam ide vsetko ako do fasirky, len namiesto zemle ryza.. ale co som si teraz kukla par receptov na nete, tak vsade to toho davaju len maso, ryzu, vajce, sol, cierne korenie a majoranku... co ja viem, nebude to mdle? ale zase aby to bola poriadna paprika a nie nejaka divna chut 🙂 asi to budem musiet nejak risknut na prvykrat 😀

aduskatt
2. júl 2011

@reanda ja miesto soli davam vegetku🙂))a je to fajne

akika722
2. júl 2011

@reanda ja som plnenu papriku ešte nerobila ale cenak zbožnujem tak nech to je ake chce..mne by chutilo-hlavne nech je ho tam vela 😀

aduskatt
2. júl 2011

@reanda ak mozem poradit.ak ides robit podla nejakych receptov z netu.urcite nedavaj ryzu a maso v pomere 1/1.daj o dost viac maska ako ryze, inak sa ti to bude reozpadavat a budes mat miesto masovych guliek ryzu plavajucu v rajcinovej omacke, pripadne ak sa to aj nerozpadne, ryza by ti prehlusila chut maska......

zuzkat1
2. júl 2011

baby mam marhul vyse hlavy...svokor doniesol vecer a tak uz som zavarila 11 flias....zajtra budem robit dzem a chcela by som este nejaky kolac urobit...nemate nejaky overeny recept?

aduskatt
2. júl 2011

@zuzkat1 klasika piskotove cesto, na to marhule.u nas jeden plech vydrzi asi 15 minut a mas to za 20 minut aj s umytim kuchyne 🙂

reanda
2. júl 2011

@akika722 😀 aj ja milujem cesnak, hned ako dojeme papriku, tak sa chystam vyskusat tu kremovu cesnacku, co tu bezal recept a kam idu styri hlavy cesnaku 😎

@aduskatt dik za radu, viac masa ako ryze, to je nieco pre mna 😅

aduskatt
2. júl 2011

@reanda sak to, aj ja som maskova.v receptoch uvadzaju na pol kila masa pol kila ryze, ale to sa fakt neda jest.............ja davam na kilo maska dvojdecovu salku ryze🙂

reanda
2. júl 2011

@zuzkat1 z cerstvych marhul mam rada kysnuty bales posypany este skoricou alebo mletymi orechami

zuzkat1
2. júl 2011

@reanda nieco take robievam aj ja🙂 som myslela ci neskusim nieco ine...

aduskatt
2. júl 2011

@zuzkat1 6 lyzic muky, 6 lyzic cukru, 6 vajec, prasok do peciva, trosku vody a trosku oleja.......zamiesat, prasknut na vymasteny plech, na to svacnut marhulky, na 8 minut do rury na 180 stupnikov, vytiahnut, posypat praskovym cukrom a papat🙂

zuzkat1
2. júl 2011

@aduskatt dakujem... asi skusim klasiku a potom aj toto...marhul mam naozaj dost🙂

aduskatt
2. júl 2011

@zuzkat1 pre mna je kalsika prave to, co som napisala...btw, podla toho, ako pecie rura, mozno bude treba aj 10 minut.......a ako robis ty ten so skoricou?

zuzkat1
2. júl 2011

@aduskatt ja robim kysnute cesto... na to marhule maslom poliat a posypat skoricovym cukrom...alebo takyto s posypkou som robila raz a bol dobry... 300g polohrubej muky, 2 vajcia (bielka vyslahat), 120g masla, 2,5dl mlieka prasok do peciva vymiesat a na to marhule a posypku - maslo muka cukor

aduskatt
2. júl 2011

@zuzkat1 to znie zaujimavo........ja som na kysnute leniva🙂)

reanda
2. júl 2011

@aduskatt ja tiez neznasam piect kysnute, ale taketo ovocne este ujdu, lebo na take si urobim riedke cesto, skoro ako na halusky, len ho vymiesam a hned nalejem na plech, poukladam marhule a tak necham kysnut.. potom uz len posypem a dam piect, takze nie je s tym tolko roboty

a teraz ma este napadol jeden dobry marhulovy - piskota, na to marhule a poliat pudingovou zelatinou.. ale to sa robilo z kompotu, lebo na tu zelatinu isla kompotova stava.. ale dalo by sa aj z cerstvych a zelatinu urobit zo sirupu

boze, musim opustiti tuto temu, lebo zacinam mat hlad 😀

zuzkat1
2. júl 2011

@aduskatt aj ja🙂 ale mam pekaren takze cesto si dam miesit tam🙂

aduskatt
2. júl 2011

@reanda te zelatinovy robim piskot, na to ananas, do vyslahanej slahacky dam zelatinu rozpustenu v kompote a posypem cokoladou🙂) ananas nesmie byt cerstvy, musi byt kompot, inak by sa ta zelatina roztiekla

aduskatt
2. júl 2011

@zuzkat1 nemam pekaren🙂))
@reanda ja uz som bola v chladnicke pre syr🙂)

zuzkat1
2. júl 2011

@aduskatt tak skus ten s posypkou🙂 je dobry a to nie je kysnute🙂

aduskatt
2. júl 2011

@zuzkat1 sa vidim, vyzerem posypku este chrumkavu z rury a budem musiet osypat znova, xixi

adya01
2. júl 2011

@estterka nieco som uz davnejsie nasla, ale neskusala som http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33488&use... , mozno to pomoze aj niekomu inemu 🙂

lyongirl
3. júl 2011

@reanda ja robím plnenú papriku podľa tohto receptu a je úplne úžasná a cesnak tam samoška ide...
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28886

úžasný je aj ten koláčik, čo tu je link zo včera, dali sme si ešte večer a zalizovali sme sa s MM, ktorý si myslel, že večer ešte nebude ok...
a včera sme mali tú cesnačku, dala som 3 hlavičky cesnaku, robila ich podľa zlepšovákov v diskusii na recept a je fakt mňam, dala som tam tvrdý syr, ale hodila by sa aj tá opečená bagetka, alebo chlebík k tomu syru

lyongirl
3. júl 2011

a dnes idem robiť hlivovo-kurací perkelt a neviem, čo sa tam dáva aj cibuľa, hmmm??? Na nete som našla recept, kde je...