Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
brokolicovy krem s cesnakovymi krutonmi, bolonske spagety
@akika722 @aduskatt no lebo ja som este plnenu papriku nerobila a myslela som, ze tam ide vsetko ako do fasirky, len namiesto zemle ryza.. ale co som si teraz kukla par receptov na nete, tak vsade to toho davaju len maso, ryzu, vajce, sol, cierne korenie a majoranku... co ja viem, nebude to mdle? ale zase aby to bola poriadna paprika a nie nejaka divna chut 🙂 asi to budem musiet nejak risknut na prvykrat 😀
@reanda ak mozem poradit.ak ides robit podla nejakych receptov z netu.urcite nedavaj ryzu a maso v pomere 1/1.daj o dost viac maska ako ryze, inak sa ti to bude reozpadavat a budes mat miesto masovych guliek ryzu plavajucu v rajcinovej omacke, pripadne ak sa to aj nerozpadne, ryza by ti prehlusila chut maska......
baby mam marhul vyse hlavy...svokor doniesol vecer a tak uz som zavarila 11 flias....zajtra budem robit dzem a chcela by som este nejaky kolac urobit...nemate nejaky overeny recept?
@aduskatt ja robim kysnute cesto... na to marhule maslom poliat a posypat skoricovym cukrom...alebo takyto s posypkou som robila raz a bol dobry... 300g polohrubej muky, 2 vajcia (bielka vyslahat), 120g masla, 2,5dl mlieka prasok do peciva vymiesat a na to marhule a posypku - maslo muka cukor
@aduskatt ja tiez neznasam piect kysnute, ale taketo ovocne este ujdu, lebo na take si urobim riedke cesto, skoro ako na halusky, len ho vymiesam a hned nalejem na plech, poukladam marhule a tak necham kysnut.. potom uz len posypem a dam piect, takze nie je s tym tolko roboty
a teraz ma este napadol jeden dobry marhulovy - piskota, na to marhule a poliat pudingovou zelatinou.. ale to sa robilo z kompotu, lebo na tu zelatinu isla kompotova stava.. ale dalo by sa aj z cerstvych a zelatinu urobit zo sirupu
boze, musim opustiti tuto temu, lebo zacinam mat hlad 😀
@estterka nieco som uz davnejsie nasla, ale neskusala som http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33488&use... , mozno to pomoze aj niekomu inemu 🙂
@reanda ja robím plnenú papriku podľa tohto receptu a je úplne úžasná a cesnak tam samoška ide...
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28886
úžasný je aj ten koláčik, čo tu je link zo včera, dali sme si ešte večer a zalizovali sme sa s MM, ktorý si myslel, že večer ešte nebude ok...
a včera sme mali tú cesnačku, dala som 3 hlavičky cesnaku, robila ich podľa zlepšovákov v diskusii na recept a je fakt mňam, dala som tam tvrdý syr, ale hodila by sa aj tá opečená bagetka, alebo chlebík k tomu syru
a dnes idem robiť hlivovo-kurací perkelt a neviem, čo sa tam dáva aj cibuľa, hmmm??? Na nete som našla recept, kde je...

@akika722 ano 30-teho sme mali prvy rôčik 😵 😵 😵 a dakujeme