Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
tak dnes slepaci vyvar s mrvenickou a palacinky s domacim dzemom bud jahodovym alebo marhulovym a cokoladou....mh, uz sa tesime 😉
grilované kur.stehná,ryža a francúzka polievka (zo sáčku 😀 ) ,hruškový koláč
od včera zapečené kuracie masko a ryža🙂
my dnes spanielske vtacky a ryzu a trochu ciganskej
baby poradte,pls...ako urobit dobre stavnate nove zemiaciky s cibulkou? dakujem 🙂
baby viete mi poradit ako mam udusit bravčove masko aby bolo take uplne makkučke? Ja robim aj v kuchte aj normalne a vždy ho mam tvrde aj ked ho dusim 2 hodiny 😖
@bubinko83 Mne pomohlo, ked som bravcove pridavala na rozpaleny olej postupne, nie naraz, (tak medzi prsty do dlane, asi 10 kusockov, zamiesala, chvilinku poorestovala a tak som pridala dalsich cca 10ks, ale neviem, ake velke kusky mas ty 😀 ). Ak sa to hodi naraz, schladi sa olej a mäso pusti stavu, a tym stvrdne. A druha vec, ktora to môze spôsobovat je sol, takze ja pridavam sol priblizne az v polovici dusenia, skôr urcite nie, a hlavne nie, kym mäso nie je poriadne poorestovane. Dufam, ze aspon jedno z toho pomôze 😉 .
@adelaida33 dakujem.Takže najskor dobre orestovat a solit až neskor.No skusim a uvidim. 🙂
@bubinko83 ano 🙂 , a skus aj pridavat mäso na olej postupne, nie naraz. Mne to funguje 😉 .
Dnes robím zapekané zemiaky so šunkou a syrom... zalievam to tou zmesou od maggi, vyzerá to zatiaľ veľmi dobre... mňam 😀
@l.lara robila som podla tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17947&ord... ,ale nedala som tam čokoládu,ale kakao,sa mi nechcelo babrať s čokoladou 😀 a na vrch som dala zavarané hrušky
bozeeee, mne sa dnes nechceeee vaaariiiiit...... 😢 😢
ale inak polievku mame zo vcera - sosovicu na sladko kyslo......a druhe budem robit zapecenu tekvicu plnenu mletym masom (este sa rozmrazuje 😀 ) a asi zemiakovu kasu k tomu....
ale nechce,nechce sa mi.....
Dnes kurací vývar s domácimi rezancami, kuracie placky s opekanými zemiačikmi + paradajkovo-cibulový šalátik, krtkovú tortu - riadne na plechu, nie z polotovaru 😉 . Korpus už sa mi chladí, idem ešte rýchlo krém, nech nám do poobedia ku kávičke stuhne 😉
Nemáte niektorá odskúšaný recept na syrovú polievku? Ale bez zapraženia 😵
@mia258 ja robiavam takuto syrovo casnakovu (cesnaku mozes dat podla chuto viac, alebo skoro vobec.. potom ho tam vobec neciti)
na masle oprazim struciky cesnaku (na liter polievky dam 4 struky a necicit ho tam)
potom zalejem vodou a hodim bujon (je jedno aky, osvedcili sa mi vsetky, ale najviac slepaci)
pridam par zemiakov
vytlacim z crievka syr alebo iny taveny syr co mam doma, podla chuti (na liter dam tak pol crievka)
vypustim jedno vajico rozslahane
ked je hotovo, dam petrzlenovu vnaztku posekanu
a nakoniec ked uz je polievka na taniery tak tam nastruham trochu eidamu pre chut...
a ked tak este oprazim kocky chlebika do nej 😉
ked ju varim z 1 litra mi ju trva urobit asu 10-15 minut , taka rychlovecka to je
ja som dnes robila polievku klasika kuraciu , a kur. prsia na kocky, oprazit na cibulke, zaliat vodou { troska} podusit - uvarit, a ked su make, len sa prida biela fazulka v paradajkkovej omacke, troska kecupu a k tomu ryzu.. jednoduche, rychle dobre..
a ako dezert idem robit mufiiny - s bananom a cokoladou .. mam stare banany tak nech ich nemusim vyhodit
my máme zo včera frankfurtskú polievku, pečeného pangasa a domáce hranolky a ako dezert tento koláč:
večer som robila mäsové guľky v rajčinovej omáčke, k tomu pár zemiačikov a mňam,mňam,..ide sa papať. malý mi to priam zbožňuje ( nie len on, my všetci ).a polievočka?? dnes nebude- dosť s ňou bojujeme cez týždeň,nejak nám nechutí..
my mame karfiolovo zemiakovu polievku s ovsenymi vlockami a kuracie prsia ala spanielsky vtacik s krabimi tycinkami na smotane a ryzu
Jemne zapekana cuketa a k tomu zemiacky s maslom. Vela toho nenavymyslame, ked dojcim. Ja by uz tak zrala 😝
Česneková polévka http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=82716
a ze včera pizza 🙂
U nás dnes zeleninová polievka, nové zemiačiky, dusená kyslá kapusta, pečené mäsko, klobásky a jaternice. A piškótové cesto s malinami a želatínou. Mňam, práve si na ňom pochutnávam pri kávičke.
ja som robila zapekane palacinky na slano..šunka,syr,šampinony,.... aaa zeleninovy šalatik

@akika722 veru strašne rychlo to leti ale čo spravíme 🙂 @reanda dakujeme a bola aj vyborna 🙂