icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

daniz
12. júl 2011

@petusko 1 kg polohr. múky, 1 hrsť hladkej, kvasnice, mlieko, olej, soľ..... klasika kysnuté cesto . Rozdeliť na viac častí, naplniť čím chceš ja robím cesnakové -1 hera ,soľ, 2 hlavy cesnaku-vymiešať. Na vyvaľkané natrieť heru s cesnakom a zvynúť. Nakrájať na trojuholíky-upiecť. A ozaj povrchu potrieť olejom a posypať sezamom. Sú neuveriteľne dobré...

petusko
12. júl 2011

dakujem dievcata, ukladam a vecer skusam. Zajtra cestujeme, tak chcem nieco na cestu 🙂

bibi1711
12. júl 2011

@daniz , a mozem tu heru nahradit maslom obycajnym kravskym?

lili24
12. júl 2011

My mame dnes kolozvarsku kapustu s novymi zemiacikmi s vnatkou a k tomu kysla uhorka, zeleninovy vyvar s haluskami, a este zostali aj kakaove cestovinky a rybka so zemiakmi, a super sladky cerveny melonik 😝 chcela som piect nejaky kolacik ale v takomto teple ne e e e 😒

ianitka
12. júl 2011

ja dnes len zapecene zemiaky s cibulou a premyslam ci k nim len smotanu alebo fazulu v paradajkovej omacke...
a namiesto polievky tri zemiakove knedle plnene slivkovym lekvarom (polotovar , pst) 🙂

miriamr
12. júl 2011

u nás dnes rajčinová polievka so syrom (z čerstvých rajčín), perkelt z kuracích stehien s haluškami, uhorkový šalát so smotanou. Mala by som niečo upiecť z lístkového cesta, máte nejaké typy? 😀

ivetah
12. júl 2011

my mame karfiolvoy krem a granatir 🙂

mia258
12. júl 2011

@ivetah nehodila by si mi recept na ten krém, prosím? 🙂

ivetah
12. júl 2011

@kukujka ja robievam z baklazanu aj masove aj bezmasove:
1) osmazit cibulu, dat na kusky pokrjane masko (kuracie prsia, morcacie stehno, prsia), pridat na kusky nakrajany baklazan, jeden maly pretlak, sol, bazalka. podliat vodou a dusit az do uplneho zmaknutia. ten baklazan sa pekne rozpadava na konci, takze aj ta stava zhustne z toho. k tomu ryza.
2) ratatouille - osmazis cibulu, pridas baklazan, cukinu, paradajky, papriky, provenskalske bylinky, sol, trosku korenia. podliat vodou a dusit. s cestovinami. ale uz som to podavala aj ako prilohu k pecenemu masu 😀

ivetah
12. júl 2011

@mia258 jasne 😉 cely karfiol, jeden zemiak, kusok cukiny, 2PL ovsenych vlociek, sol,, kurkuma, jeden bobkovy list, muskatovy oriesok, mleta rasca, mlete biele korenie. uvarit do makka, vybrat bobkovy list a pomixovat. v original recepte davali aj smotanu, ale v tom teple som to vynechala a bolo to chutne 🙂
len pozor, ako to ma byt aj pre male dieta, je to trosku vonave, tak by som asi vynechala ten muskatovy oriesok a kurkumy len trosicku na farbu. je to take zlkasto-zelenkave 😅

eva7780
12. júl 2011

zapekaný karfiol a zavárala som cviklu,zajtra by to chcelo dačo dobre ale hlavne rýchle,nestíham 😝

happy8051
12. júl 2011

dnes kuracie platky na bylinkach so zemiakmi, zeleninovy salat

titkovamiriam
12. júl 2011

šunkova rolka v aspiku/robila som 50 kusov kamaratke na party/šampionavá polievka,plnené knedlicky,hríbky dusené a ked vychladnu pojdu do mrazaku

michaela.g
12. júl 2011

hmm dobra tema, a ja tu stresujem co vsetko pocas kojenia nemozem 🙂 .

kukujka
12. júl 2011

@mimikett dakujem za inspiraciu urcite raz vyskusam

titkovamiriam
12. júl 2011

@michaela.g možes skoro vsetko ale z mierou 😉

boobaa
12. júl 2011

klasika: držková polievka a krajec chleba 😀

michaela.g
12. júl 2011

@titkovamiriam 🙂 budem sa snazit. Nahodou nepoznas Martina Titku? Ma dceru Hanku a Terezku...

titkovamiriam
12. júl 2011

@michaela.g fúú vo vrutkach som mala švagra volal sa jan jeho manželka marta a mali dve dcerky,no roky o nich nic neviem,no je mozne že aj tvoji znami sú mi po exmanželovi rodina 😀

samozrejme malo byť ,,s mierou,, z toho tepla už ani pisať neviem 😀 😀 😀 😀

akika722
12. júl 2011

na zajtra si ocko rozkazal:zemiaky+vypražane /jemna salama-liptovska-obalena 😅 /+uhorkovy šalat a mamka ma zajtra ovocny deň 😒 😖 😅

siusinocka
12. júl 2011

tak dnes bol zajac na smotane s kolieknami ale čo zajtra? už nemam ani fantáziu vymyšlať...

babullka1
12. júl 2011

My dnes vyprazanu cuketu ,vyprazanu obalenu salamu a,zemiakovu kasu a cesnakovy dresing a zavarala som leco (stipe jak slak 😝 ) a cuketovú zmes pod mäso-a ta je perfektna!!

daniz
13. júl 2011

@bibi1711 jasan..

adelaida33
13. júl 2011

kuracie rezniky v cesticku, zemiacky s maslom a zelený salat

tinuskaha
13. júl 2011

dnes nevarim svokra nas pozvala na obed 🙂 skoda ze len raz do roka ked ma narodeniny 😀

mimikett
13. júl 2011

@luciferova ja som si to tak zjednodusila, moj americky je len zmiesana majoneza s kecupom. Original by tam tusim mala ist este aj kysla smotana, jogurt a bylinky.

A dnes varim toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18058

titkovamiriam
13. júl 2011

nevarím ,dojedáme a večer ideme na pecenu rybku k jazeru kde stanuju starsie deticky 😀

mia258
13. júl 2011

@ivetah ďakujem, už viem, čo budem robiť zajtra na obed 😵

dida38
13. júl 2011

dnes to bude taka rychlovka...polievku mam este paradajkovu a uvarim zemiaky a vyprazany syr....a nejaky zeleninovy salat k tomu.... 😀

rabiva
13. júl 2011

polievka ziadna 🤐 a plnene baklazany a cukety, recept tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=624&user=556 😎