icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

claudica
13. júl 2011

Dnes decká pojedia cuketové placky zo včera, zopár kusov ostalo a keď prídem z práce, spravím plnenú papriku v rajčinovej omáčke... 😉

jarunka111
13. júl 2011

@claudica presne ako u nás, už si robím chuť na tú papriku mňam 😉

ivetah
13. júl 2011

@claudica aj ja sa chystam na plnenu papriku 😀 ale az zajtra. dnes mam obed zo vcera, ale na veceru spravim cigansku. rychlo opeciem masko, cibulu, k tomu horcica a chlieb 😵 nechce sa mi v tom teple dlho varit....

buburka
13. júl 2011

Caute 🙂 U nas je presne teraz plnena paprika 😝 Ale uz ju budeme dnes jest 3den..takze uz stacilo 😀

berus222
13. júl 2011

@ivetah jeej, plnenu papriku ja mozem jest denne. tak nech sa podari. 🙂

denne73
13. júl 2011

heheh aj my dojedame papriku už 3den. 😉 😉 😉

daniz
13. júl 2011

brokolicová polievka zo včera a pizza

denne73
13. júl 2011

Baby nejaky recept na brokolicovu polievku, taku šup šup 😉 😉 😉

denne73
13. júl 2011

@daniz hehehe telepatia??

claudica
13. júl 2011

... 😀 sezóna cukiet a plnenej papriky... 😀 Pred dvoma mesiacmi sme mali obdobie čiernej bazy, potom karfiolové... teraz cuketujeme, lečujeme, plníme papriky... zavárame. Tak nech sa nám darí. 😉

daniz
13. júl 2011

@denne73 na masle speníš 2 strúčky cesnaku a rascu. Cesnak rozmačkaný, alebo nakrájaný, je to jedno, aj tak ho tam nebude cítiť. Keď to máš dáš nakúskovanú brokolicu a trošku orestuješ,zaleješ vodou,osolíš.Keď brokolica je mäkká-vyberieš zopár pekných kúskov na ozdobu ak nie tak nie, do zvyšku pridáš 1 črievko syra/ja som dala trojuholníčky, lebo črievkový som nemala a povaríš, rozmixuješ. Hodíš kúsok masla a bokolicové kúsky.
Môžeš urobiť aj nejakú lievanku, krupicové halušky. Je to mňam.

salma22
13. júl 2011

mrkvova polievka a granadir na slaninke

denne73
13. júl 2011

@daniz ďakovala 😉 😉

anaxamon
13. júl 2011

ja budem dnes varit luskovu polievku na kyslo, a druhe bude tuniakovy stek s novymi zemiakmi a k tomu salat daaky, asik paradajkovy

mrkvakatka
13. júl 2011

zapekaný karfiol s klobaskou 🙂

ivetah
13. júl 2011

@denne73 ja robim brokolicovu takto: dam varit brokolicu, kusok cukiny, vegetu, 2lyzice ovsenych vlociek. ked je vsetko makke, rozmixujem, ale aby to bolo spravne huste, nemixujem vsetku stavu, cast dam prec.

martinkatinka
13. júl 2011

Dnes kuracie steaky a hranolky..
Na plech dám papier na pečenie, vysypem mrazené hranolky, pokvapkám olejom a osolím... hranolky potom nie sú také olejové a mastné...
a steaky vyklepem, potriem troškou oleja a posypem grilovacím korením...dám na plech ku hranolkám...
Teda najskor dám popiecť masko a až potom pridám hranolky

dida38
13. júl 2011

:@denne73 ahoj...ja robim tuto....ale davam len sladku smotanu celu a v nej rozpustim syr-crievko....a s opecenym chlebom.... 😀

stanislavao
13. júl 2011

dnes to bude plnena paprika. uz sa tesim. mam na nu hroznu chut, sice mi potom asi bude zle, lebo paprika mi nerobi dobre, ale pochutim si.

dida38
13. júl 2011

zienky, viete mi poradit nejaky recept z cukiny pre skoro 11-mesacne babo?? ja to robim len na sposob privarku.....diiiiik 🙂

kralicica
13. júl 2011

na obed dusené nové zemiačky s rybkou, večera príde návšteva (2 dospelí, 4 deti) tak plánujem robiť 2-3 druhy pizze a cestovinový šalát... a nejaký marhuľový koláčik. prosím poradiť fakt dorbý osvedčený recept na pizza cesto, ktoré nie je ako chlieb, ale ani suché... v´daka

denne73
13. júl 2011

@daniz
@ivetah
@dida38 no jaké ste zlaté toľko šikovných gazdiniek ešte raz ďakovala 😉 😉 😉 😉

mimi21mimi
13. júl 2011

Dnes máme fazuľovú polievku a palacinky so šľahačkou.

zuzka1.
13. júl 2011

dnes zeleninova polievka s krupicovymi haluskami, kuracie so spenatom, ryzove rezance, hranolky.
dezert:palacinky s flambovanymi malinami, javorovym sirupom.
vecera: vyprazane cukety v syrovom cesticku, zeleninovy salat.

zajtra, plnene cukety mletym maskom, salat, zemiaky varene s vnatkou.
dezert: ovocny salat
vecera grilovacka

pozajtra: rezance s makom, orechami, grankom
puding s ribezlami a egresmi

sobota: pizza domaca,
vecera: grilovany hermelin, grilovana zelenina, grylovane halumi, grecky salat

lenka0283
13. júl 2011

Ja som dnes varila cestoviny tie motyliky do ktorych som dala 4 vajicka,dietnu salamu ,2 plechovky bonduelle mexiko tj.kukuria hrasok a kápia,potom cinsku kapustu a dve male tatarky...vyborne a mame toho plny hrniec 😉

miriamr
13. júl 2011

na obed dojedáme, pečiem toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31716 a večera: pečené plnené papriky 😉

gianni
13. júl 2011

my dojedáme zeleninovú mixovanú polievku a plnenú kuracinku a ešte kuracie soté s hotovou omáčkou(konzerva s kukuricou a fazulou)

mia.k
13. júl 2011

@zuzka1. ako robíš ten grilovaný hermelín? Len ho taký samotný ugriluješ? Inak dobré menu máš,samé dobroty. 😉

zuan
13. júl 2011

ahojte
@kralicica ja robiavam pizzu z takehoto cesta: biely jogurt, hladka muka, trosku soli, trochu prasku do peciva. muky by malo byt rovnake mnozstvo ako jogurtu, ale to odhadnes, aby sa cesto velmi nelepilo. je to rychle a nemusi kysnut.

jaaaaj, a s tymi plnenymi paprikami ste mi narobili chute. asi tiez urobim 🙂

mia.k
13. júl 2011

@kralicica ja mám osvečené toto pizza cesto:
450g hl.múky, 1čl soli, 20g droždia, 1/4 litra vlažnej vody, 3Pl oliv. oleja, oliv olej na potretie cesta.
Postup: Múku a soľ premiešame. Droždie rozpustíme vo vlažnej vode a spolu s oliv. olejom pridáme k múke. Všetko premiesime na elastické cesto a prikryté necháme kysnúť na asi dvojnásobné množstvo. Cesto na tenko vyvalkáme a dáme na vymastený plech. Popicháme ho vidličkou a potrieme olivovým olejom. Na to už ukladáme suroviny,ktoré chceme.
Toto cesto je ozaj dobré,aj kamarátki,ktorím som ho poradila si ho chválili.Tak nech sa zadarí. 😉