icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lucikan
14. júl 2011

@mastulka aj ja som minule chcela minut tie piskoty a toto som spravila: piskoty som namocila v silnej uvarenej kave a poukladala nad dno. Uvarila som si krem zo zlateho klasu a slahala ho do vychladnutia a potom to dala na tie piskoty, na to druhu vrstvu piskot a a navch vyslahanu slahacku. Do chladnicky potom s tym. No neskutocne nam to chutilo a pritom to bol kolacik zo zvyskov.

mia.k
14. júl 2011

My sme dnes mali kelovú polievku a fazulovú kašu,-samé výbušniny. 😀

nelynka18
14. júl 2011

@elise no ten olej,sol a bylinky je super napad,my to pouzivame ku grilovanej rybe so zemiakmi....dakujem 😉 plnku to uz viem,za 4 roky som si zvykla 😀

titkovamiriam
14. júl 2011

@nelynka18 tak to by nemal byt problem napln ich niakou udeninou zeleninou a kečupom a aj ako píše elise 😉
Inak ak niekto nemoze napriklad francuzaky poliat smotanou tak staci v troske vyvaru rozhabarkovat kečup s vajíčkamia zaliať to tým a napríklad žemlovku sirupovou vodou s vajíčkami.

titkovamiriam
14. júl 2011

Inak s tými alergiami a to že niekto nemože nič mliečne,niekto múčne katastrofa.Moja generacia vyrastala cez leto Pionierskych taboroch a tam si nepamatam žeby niekto niečo nesmel a dnes hotový horor už od školok cez skoly až po stredne skoly....alergia,anorexie,bulimie.... 😠

a niečo pre zabavu z FB:
Po létech..., když se láska vytratí ...Muž sedí doma na gauči, dívá se na televizi, když z kuchyně slyší hlas své manželky...Co si dáš k večeři miláčku? Kuřátko, hovězinku, nebo jehňátko?"Muž odpoví: "Děkuji, dám si kuřátko."Ty si naser. Ty tam máš pomazánku! Já si povídám s kočkou."

nelynka18
14. júl 2011

@titkovamiriam s tym kecupom mi to pride take divne,skor asi ten oli.olej a bylinky....no ten moj muz nieje alergicky,on napr korbaciky zje aj udene syry....len nezje to kde je citit maslo alebo mlieko....on to ma len v hlave,inak by sa mu nic nestalo keby nieco take zje...a bude to asi tym ze jeho babku mu dala vypit v detstve mlieko s kozou a pripalene 😝 bleee....a neako mu to teraz prekaza 😨

miriamr
14. júl 2011

zaváram marhule 😀 ,takže len rýchly obed: špagety s mortadelou a hrášková polievka s haluškami 😉

lenkahrehusova
14. júl 2011

Ja som dnes varila paradajkovú polievku a dusenú pečienku na zeleninke s ryžou 🙂 Poobede sme si pochutili na zmrzke 🙂

titkovamiriam
14. júl 2011

@nelynka18 jasne sprav podla chuti 😉

lucikatn
14. júl 2011

sojova polievka podla http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20276 ale bez slizov a pecene kuracie stehna na kyslej kapuste s knedlou

kaara1980
14. júl 2011

baby poraďte mi čo si mám variť,keď kojím.Už som v koncoch čo jesť ☹ ,lebo aj minule som si urobila zeleninovú polievku a dcéra sa celá vysypala...asi z petržlenu

titkovamiriam
14. júl 2011

@kaara1980 ja neporadim lebo ja som vzdy jedla vsetko samozrejme s mierou

zajtra zapekana plnena cukina 🙂

tosomja
14. júl 2011

tak ja som tu dlho nebola, chodili sme jesť k mame, lebo doma nemám ako variť...máme veeeľa roboty na byte 😠 ☹ hm...aspoň sa nemusím trápiť, čo navarím na oslavu, lebo doma žiadna nebude a možno ani nikde, veď Vikinka tomu aj tak nerozumie a tortu a darčeky dostane tak či tak 😀
ale
@titkovamiriam tú plnenú cukinu by som si dala, ... môžem poprosiť recept? suseda mi dala dve táááke veľkééé 😅

titkovamiriam
14. júl 2011

ja ich vycistim,zomeliem si maso ako na fasirku s cibulou cesnakom,koreninami a namoceným rozkom,naplnim cukinu,dam piect a pred koncom posypem syrom.ak chces baz masa tak si sprav na panvici leco no ked budes pridavat vajcia tak ich uz nevar a taku masu daj do cukiny zasyp syrom a pomali zapekaj.

martinkatinka
14. júl 2011

Robievate aj ryžové rezance?? Nemáte recept na niečo dobré s takýmito cestovinami?

titkovamiriam
14. júl 2011

@tosomja inak plnit sa da aj hribkami,tiez ako na prazeninu,dokonca kamoska ich robi aj plnene kuskami ryb,citronom a zeleninou,poleje smotanou a mnaaam 🙂

tosomja
14. júl 2011

@titkovamiriam ďakujem, s tým mletým mäsom sa mi páči 🙂 Ako dlho sa to asi pečie? nerada by som aby sa mi cukina úplne "zcrvkla" a mäso by bolo polosurové... 😀

titkovamiriam
14. júl 2011

@martinkatinka ja že už domace ryzove!!!to by som asi nezvladla 😀 😀 😀 ked robim čínu tak len ryzovými alebo mungo fazule:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40755
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37395
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36419 tu su sice cestoviny no kludne aj cinske mozu byt
a samozrejme dalsich milion variacii masa a zeleniny,sojovej omacky a azijských korenín a omáčok

titkovamiriam
14. júl 2011

@tosomja to je za chvilu hotove,cukinu neosup 🙂

adelaida33
15. júl 2011

kuracie medailonky s mrkvou a jablkami, nove zemiacky s maslom, zeleny salat

mimikett
15. júl 2011

@martinkatinka Ja si zvyknem k hocijakym rezancom robit nieco taketo. Je to jednoduche, rychle a hlavne chutne. Spenim si cibulku, pridam cesnak a cervenu papriku, zeleninku trio - kukurica, mrkva, hrasok, osolim, okorenim, trosku sojovky a ku koncu pridam nakrajane udene tofu. Rezance zamiesam do masy a mnam mnam....

mimikett
15. júl 2011

Dnes opat rajcinovu polievku, kedze je rajcinova sezona a cukinovu fasirku na plechu, kedze aj cukinka ma svoju sezonu 🙂

myzma
15. júl 2011

@mimikett co je potrebne na cuk. fasirku?

myzma
15. júl 2011

@mimikett jejda.... vypadlo mi prosim a dakujem 😅

mimikett
15. júl 2011

@myzma receptik mam od akika722. Paci sa: 2väčšie cukety,30dkg dietnej salamy,30dkg syr-tehla=nastruhať na slzičkovom struhadle,zmiešať,4žltky,sol,čierne korenie,2-3PL hruba muka=všetko spolu zmiešať a nakoniec vyšlahať sneh zo 4bielkov a jemne vmiešať...aaaaa niesom si ista či nejde aj trošku struhanky/asi len na vysypanie plechu

myzma
15. júl 2011

@mimikett dakujem velmi pekne, sa to teda robi v celku do plechu, ako rozumiem,a si urobim len polovicnu davku do srncieho chrbta, dakujem 🙂 tak mame na dnes navarene 🙂

gucz
15. júl 2011

kuraciu pečienku na šťave a k tomu kolienka
včera som piekla dcérke tortu k 4 narodeninám, takže poobede budeme mať aj sladké 🙂 ku kávičke

myzma
15. júl 2011

@gucz super torticka

stefanny
15. júl 2011

dnes vedie žemľovka s jablkami 🙂

titkovamiriam
15. júl 2011

@gucz nadhera 🙂
konecne sa dnes ochladilo tak šantím okolo sporaka,tekvica sa zapeka,zemiaky varia,uhorkový šalat hotový-polovicu som už aj zjedla 😀 😀 😀 varím šošovicovu polievku deckam na dva dni a na dalsie dva kapustnicu.nasolila som im kuracia prsia a vecer napacujem stehna aby mohli v nedelu grilovat. 😀