icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

sofinka18
25. júl 2011

@titkovamiriam
@fomarik
medovy mrezovnik: 500 g hladkej muky, 100 g praskoveho cukru, 150 g masla , 3 vajicka, 5 PL medu, kypriaci prasok na pernik, stipka soli, skorica mleta, mlieko od oka, moze byt aj granko, ale tentokrat som ho zabudla 🙂
najlepsie ribezlovy kysly lekvar pre chut, ja som dala ribezlovo egresovy, posekane orechy vlasske, aj mandlove lupienky davam a robim aj verziu dzem- mak.., vajce na potretie.

titkovamiriam
25. júl 2011

@sofinka18 díík mnamka 😀

sofinka18
25. júl 2011
boobaa
25. júl 2011

francúzske zemiaky, vela vela, po dlhe dobe, chutia super, v tomto momente sú lepšie ako hocičo iné 😀

mia258
25. júl 2011

@hobit nz 😉

@adelaida33 ja robím z lístkového cesta. Cesto si robím vlastné, tak neviem či budeš robiť vlastné, alebo kúpiš hotové v obchode 🙂

500 g polohrubej múky, 200 g rastlinného tuku, 60 g kryštálového cukru, 30 g droždia, 200 ml mlieka, 2 žĺtky, štipku citrónovej kôry, 1/2 kávovej lyžičky soli, tuk na vymastenie, vajce na potretie, čokoládový krém/džem

Do 100 ml vlažného mlieka pridáš suroviny na kvások a necháš postáť. Z jednej polovice múky, hotového kvásku, cukru, mlieka, žĺtky, citrónovej kôry a soli pripravíš kysnuté cesto, ktoré kysne tak 45minút.
Do zvyšnej múky zamiešaš tuk a vypracuješ na tukový bochník. Dáš vychladnúť.
Cesto vyvaľkáš na obdĺžnik, do stredu dáš tukový bochník, preložíš ako obálku a rozvaľkáš. Zopakuješ to 3x, vykrojíš trojuholníky. Nakoniec dáš do stredu trošku čokoládového krému alebo džemu a zvinieš. Vrch potrieš vajíčkom a ja pečiem necelých 30 minút. To už uvidíš podľa farby 🙂 Môžeš aj poprášiť cukrom 😵

@veronicka1901 ja musím mať ku káve niečo sladké a priateľ je čokoholik 😀

adelaida33
25. júl 2011

@mia258 ďakujem, hneď zajtra vyskušam, mnam.

mia258
25. júl 2011

@adelaida33 niet zač, potom daj vedieť, ako to dopadlo 🙂

tosomja
25. júl 2011

@nelynka18 waw, milujem šampiňony, syr a ananás, vyskúšam 😀 ananás môže byť z plechovky krájaný?

tosomja
25. júl 2011

Dnes sme dojedali včerajšiu polievku, mrkvu som vybrala a spravila som mrkvovú omáčku, pečené zemiaky a pečenú údenú krkovičku 🙂 Zajtra nemusím variť, nemám pre koho.

nelynka18
26. júl 2011

@tosomja ano moze byt,ja som mala cerstvy,len neviem ci sa ti nerozpadne ked ho budes na pychovat na spajdlu....vyskusaj je to super 🙂

titkovamiriam
26. júl 2011

plnená paprika,karfiolova polievka 🙂

adelaida33
26. júl 2011

@mia258 prosim ta, aky cokoladovy krem tam davas ty? ja som raz naplnila nutelou a bolo to hrozne, vsetko poschlo ☹ .

nikulqa
26. júl 2011

spenatovy privarok ,zemiacky a vajicko....polievku este neviem...nejaky tip?

katy2
26. júl 2011

francuzske zemiaky a sososvicova polievka so zeleninou

evita266
26. júl 2011

aj ja dnes francuzske zemiaky len trosku vytuningovane do smotany pridavam suseny alebo cerstvy kopor,da tomu vynikajucu chut 🙂

kibuk
26. júl 2011

ahojte dnes gulas z mraznicky 😉 😀 a francuzke zemiaky

cestovatelkaandrea
26. júl 2011

tak my budeme mat dnes zapeceneho lososa so zemiakmi 🙂

veverina
26. júl 2011

rezne a zemiakovy salat s cibulkou 🙂

claudica
26. júl 2011

Ahojte, kúpili sme minulý týždeň v Lidli arašidové maslo, pre istotu aj dve...lenže na pečive to u nás nikomu nechutí. Dnes som našla na mmb tento recept, ten vyskúšam: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41693... Ak by ste vedeli ešte o nejakom spôsobe, ako zužitkovať toto nešťastné maslo, dajte mi prosím vedieť, pomohlo by mi to. Díkes. 😉

mimi21mimi
26. júl 2011

Ja dnes robím fašírku s vajíčkom v rúre a zemiakovú kašu.

mimi21mimi
26. júl 2011

Neviete mi poradiť recept na dobrú francúzsku polievku ako varia v školskej jedálni? 🙂

vvia
26. júl 2011

Dnes? Cuketa a zemiačky...

vvia
26. júl 2011

@nikulqa skus kukuricovu.
KUKURICOVA POLIEVKA SO SUNKOU
Poprazit cibulku, mrkvu, zaliat vodou, ochutit, pridat zemiaky a nechat varit. Ked su zemiaciky uvarene pridame 10-20dkg sunky nakrajanej na male kocky a konzervu kukurice. Po 5 minutkach pridat smotanku na varenie 🙂

zvyknem na konci pridat trosku mletej sladkej červenej papriky, len trošičku (moj blby zvyk, hadzem ju totiz do kazdej polievocky) 🙂

nikulqa
26. júl 2011

@vvia mnam kukuricu mozem stale a v akomkolvek mnozstve,uricte vyskusam...dakujem za tip 😉

titkovamiriam
26. júl 2011

@claudica nepoužívam arašidové maslo,no v teme tusim vegetarianske deti tusim su niake sposoby uplatnenia kukni tam

vvia
26. júl 2011

@nikulqa a ked este mozem poradit, sunku kuraciu - aspon mne sa najviac osvečila.... 😉

claudica
26. júl 2011

@titkovamiriam Ďakujem, skúsim to tam "prelúskať".

jarunka111
26. júl 2011

suché rožky a žalúdočný čaj ☹ a keď sa z tohoto stavu dostaneme, tak aj klince asi od hladu 😖

janka46
26. júl 2011

@mimi21mimi ahoj, tak tá fašírka v rúre ma zaujíma...môžem poprosiť recept? 😕

parvitas
26. júl 2011

paradajková polievka s kapustou a slivkové gule