icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

viktoria3200
Odpoveď bola odstránená
vvia
27. júl 2011

@libka1 ja taktiez sa z toho nenajem, preto davam naprikald ku greckemu zemiaky pecene, dokonca aj moja masozrava svokra to miluje 😀 , taktiez mam rada este grilovanu zeleninu - na panvicu daj trosku oleja a nahadz zeleninu aka ti pride pod ruky, kludne to podavaj ako prilohu k reznu so zemiakmi, alebo ja som teraz to davala k rybicke.
alebo zemiaciky na kolieska, grilovana zelenina rozna na to, prikry dalsimi zemiacikmi, daj na vrch syr, pripade pomedzi to masko, ak si masovo a daj piect

viktoria3200
Odpoveď bola odstránená
vvia
27. júl 2011

@viktoria3200 a teraz ktory recept? 😀 ak myslis zivansku nezabudnite dat do pekaca aj trosku oleja 🙂

libka1
27. júl 2011

@vvia uz som aj maso vybrala z mrazaku, nech mi na zajtra rozmrzne 😵 😵 spravim to s morcacim maskom, to sme davno nemali....

viktoria3200
Odpoveď bola odstránená
vvia
27. júl 2011

@libka1 s morcacim som este neskusala, zasadne tam davam bravcove, aj tak vyjedam len zemiaky 😀 ale fantazii sa medze nekladu 😉

viktoria3200
Odpoveď bola odstránená
libka1
27. júl 2011

@vvia ja som uz robila, je to trochu suchsie, ale zas vynahradim to slaninou 😀 nech zije zdrava vyziva 😀

viktoria3200
Odpoveď bola odstránená
vvia
27. júl 2011

@libka1 spravne, ved co by sme si nedopriali 😀

viktoria3200
Odpoveď bola odstránená
ajkuska
27. júl 2011

@libka1 ďakujem vyskúšam

anaxamon
27. júl 2011

dnes budem k veceri robit cuketovo zemiakove placky a k tomu krevety na cesnaku 😝

viktoria3200
Odpoveď bola odstránená
gucz
27. júl 2011

mladé zemiaky s vyprážanými kuracími pečienkami a k tomu uhorky (zavárané sme koštovali )

anaxamon
27. júl 2011

@viktoria3200 tak to sa obcas stava, do buduceho roka si treba nasusit vlastne🙂

libka1
27. júl 2011

@anaxamon mnam ze krevety na cesnaku, to by som si hned dala 😵

viktoria3200
Odpoveď bola odstránená
zebra41
27. júl 2011

tak dnes - tekvicova polievka z tekvice Hokaido

lucikatn
27. júl 2011

na obed bola struckova polievka a zrovna som dorobila nieco podobne ako trenciansky parok - fazula v cili omacke (konzerva)+cibula+parok a v chladnicke som mala mugno/sosovicove klicky tak som ich tam supla a jedli sme to s grahamovym rozkom a zajtra idem robit cuketovu presnidavku po prvy krat a nasla som recept na cukinovu natierku na toasty (sterilizovanu) tak nebude cas varit a budeme dojedat z dneska 😀 a pokial mi ostane cukina tak bude aj cukinovy kolac

titkovamiriam
27. júl 2011

uf zavarena cukina ako ananas 🙂

lenocka23
27. júl 2011

@lucikatn kde si objavila tu natierku z cukiny, mohla by si prosim dat link....? vdaka.. 😉
@titkovamiriam tento robieva mamina dlheeee roky, ja som schopna sama zjest 7decovy pohar na posedenie... 😉 😀 (asi zbehnem po jeden z vlanajsich, si mi narobila chutky.. 🙂 )

titkovamiriam
27. júl 2011

@viktoria3200 k tomu sadeniu,kamoska kupila petrzlenove semeno aj ho nasadila a cela hriadka kopor 😠 😠 😠 😠

tosomja
27. júl 2011

@titkovamiriam pripomenulo mi to detstvo - lúskali sme na lavičke pri jednej záhradke v Košiciach slnečnice (podotýkam - pražené, solené), už nám nechutili, tak sme ich prehodili cez plot...ani neviem po akom čase sme sa tam zase posadili a pozeráme na dedka so susedou, ako sa čudujú, čo im tam rastie, nevedeli ani čo to je, lebo nič také v pláne sadiť nemali... 😀

Dnes sme mali len jaternice s čalamádou a chlebom - diéta 🙂

sharmana
27. júl 2011

práve dusím kuracie prsia s rajčinami a paprikou, k tomu cestovina..

ikika
27. júl 2011

Tak ja som este piekla zemlovku... s tvarohom, broskynami, snehom... joj, baby, ale mala som chut aj na puding, tak som do mlieka na rohliky dala aj pudingovy prasok a je to celkom zaujimaveee, mnam! 😀 😵

Zajtra ideme blahozelat dedkovi - bude kremova cesnakovo-syrova polievka (plus struhany syr do tanierika) a pecena rolada z kuracich prs so sunku a syrom (mozno aj babyspenatom, a mozno aj tavenym syrom, uvidime, co s babkou vymyslime) s hranolkami (tiez nie vyprazane, ale pecene v rure)... 😵 😵 😵

happy8051
27. júl 2011

dnes sme mali moracie stehna spikovane slaninkou, chilli omacka a bagetky... mnamka 🙂

nikulqa
28. júl 2011

....dnes varim len pre manzela a to pecene kuracie stehna v marinade,marinada je z medu,worchestrovej omacky a grilovacieho korenia,k tomu do pekaca prekrojene hlavky cesnaku,ktore fajne zmakknu a chutia po dopoceni,priloha ryza a zeleninkovy salatik mnam...ale pre mna zo vcera sampinoy na smotane,ja masko nemusim 😀
uz druhy den chcem upiect nejaky kolac,ale vobec neviem aky...nemate recept na pudingos?neviem ci sa to takto vola,ale sa mi zda ze ano...
pekny den zienky a varenie nech ide ako po masle 😀

lucikatn
28. júl 2011

@lenocka23 neviem uz aka to bola stranka... bolo tam viac receptov tak som si ho iba skopirovala do pc... 😀 vyzera to dobre tak dufam ze bude aj tak chutit 😝

Cuketová pomazánka na toasty:
1 1/2 kg dýňové nebo cuketové dužiny, 3 lžíce sádla, 6 středních cibulí, 1 palička česneku, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička pálivé papriky, několik lžic sójové omáčky, sůl, 2 malé rajčatové protlaky. Na sádle osmažit cibuli, přidat nastrouhanou cuketu a koření, dusit asi 30 minut. Nakonec vmíchat protlaky a dusit ještě 10 minut. Sterilovat 20 minut při 85°C. Z tohoto množství = asi 11 přesnídávkových skleniček.