icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nikulqa
5. aug 2011

@veronicka1901 dakujem za radu 🙂

jarunka111
5. aug 2011

Poradíte mi prosím: idem zavárať broskyne a nemáme radi príliš sladké. Ja do všetkého dávam menej cukru ako sa udáva a tieto broskyne sú fakt dosť sladké, a preto by som do nich nechcela dať žiaden cukor, len zaliať vodou a dať sterilizovať. Nemáte niektorá skúsenosť, či je to potom chuťovo dobré? Ďakujem vám

janka256
5. aug 2011

kocky dajte mi recept na struckovu polievku kupila som nakladane strucky a chcem to urobit detom ale taku mliecnu 🙂

eva7780
5. aug 2011

@kralicica http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1354, akurat ja nenamáčam den dopredu,hrach sa rychlo uvari,tak naco,ja zvyknem na to opiect klobasku,nech to mm chutí 😀 😀

ivetah
5. aug 2011

@veronicka1901 ja robim mexicke placky: plnim arabsky chlieb takouto zmesou: osmazim cibulku, pridam mlete maso (hovadzie, bravcove, niekto dava aj morcacie), ked je osmahnute do hneda pridam kukuricu, cervenu fazulu z konzervy, mozes dat farebne papriky, jeden maly pretlak, korenie chilli con carne, sol. necha, dobre podusit. placky naplnim masovou zmesou, dam na to postruhany syr, zrolujem a dam do mikrovlnky zohriat na par sekund (ak je placka tudena zohreje sa a aj syr sa rozupisti). podavam s kyslou smotanou a zeleninovym salatom.

titkovamiriam
5. aug 2011

tak dneska vyprazana cukina ,gulasova polievka a robim aj kapustne fliačky 🙂

titkovamiriam
5. aug 2011

Flačky,zavarana kukurica,gulasova z cukiny.a smazena v cesticku so salatom

kibuk
5. aug 2011

dnes kuracie prsia na kukurici a hranolky 🙂

happy8051
5. aug 2011

dnes mnamka LETNE RIZOTO AL VERDE:
15 g masla, 250g rizotovej ryze, 3 rozotrete struciky cesnaku, 1 l horuceho zeleninoveho vyvaru, 175 ml sladkej smotany, 90g rozdrobenej nivy, 4 lyzice predvareneho pesta, 90g struhaneho parmezanu alebo ementalu, 4 lyzice posekanej cesrvej bazalky, 1 d bieleho vina ( nemusi byt, je to dobre aj bez)

1. na velkej panvici roztopime maslo. ked sa speni, pridame cesnak a minutu mierne prazime.
2. Nasypeme ryzu, miesame, aby sa zrnka obalili v masle. Prazime 2 minuty. Pridame za naberacku horuceho zeleninoveho vyvaru a mierne varime za staleho miesenia kym tekutina nevsiakne Pridame dalsi vyvar a vino a varime 20-25 minut, kym ryza nezmakne.
3. Zalejeme smotanou a dusime, kym nevsiakne. Vmiesame nivu, pesto., parmezan a piniove semienka. Pridame bazalku a podavame.

li_la
5. aug 2011

Ja ešte teraz idem dorábať tekvicový prívarok, keď malý zaspal.
Inak, s manželom sa teraz veľmi zdravo stravujeme. Cuketové placky, brokolicová omáčka, tekvicový prívarok, čaká nás vyprážaný patizón a pod. - podľa toho, čo má akurát na jedálničku náš synátor. 🙂

lenuss84
5. aug 2011

@sisanka mozes mi prosim napisat ako robis tie tortilly s masom.co presne si mam na to kupit a postup.znie to lakavo...vdaka.a k ym polievkam-ani moj manzel im moc neublizi.ale ja akosi obed bez polievky-to som hned hladna o chvilu.neviem preco.asi zvyk.

adelaida33
6. aug 2011

Dnes kuracie rezne naprírodno, ryža a hlávkový šalát, polievka od včera hovädzí vývar.

sisanka
6. aug 2011

@lenuss84 🙂 tak cesto na tortily som nasla na nete - 2salky muky,pol salky teplej vody, pol kav.lyzicky soli, trosku PDP, 3 kav.lyzicky olej..zamiesat a nechat odpocinut hodinu..no a maso som si urobila take od oka,ake viem ze doma mame radi...kuracie som marinovala v horcici,kecupe,sojovej omacke,cinskom koreni,zazvore a kurkume..vsetko od oka 😀 a potom som tam dala pri opekani mrazenu zeleninu s kukuricou...a do tortil som dala ladovy salat, papriku paradajku,uhorku, maso,,dresing tisic ostrovov a zatocila...podla mna tam mozes dat co chces 😉 nooo u nas polievka donedavna musela byt kazdy den..starsi syn len polievky jedol ale teraz uz nechce...teda on pre zmenu nechce nic 😀

dena
6. aug 2011

my dnes asi nic, kedze ideme nasim na oslavu a sme pozvani k obedu 🙂

denne73
6. aug 2011

Dievčatá ,máte niektorá ozaj osvedčený recept na domáce pirohy??? NO ja som už skušala rôzne ale ani raz mi to nevyšlo. Tvrdé cesto, potom sa mi o vode rozlepili:( joj. Budem vám vďačná ak mi tu pošlete nejaký zarak🙂))) 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

firstbaby
6. aug 2011

takze u nas dnes sosovicova kysla polievka a francuzske zemiaky 🙂

sisanka
6. aug 2011

my mame dnes este tortily a sackovu gulasovu polievku 😀 pre mm to staci 😉 kedze sme sami...

kibuk
6. aug 2011

dnes sedliacka hrachova polievka,vyprazana tekvica zemiaky alebo hranolky kto co bude chciet a este langose 🙂 bude nas o dva dospele hladne krky viac tak nech nehladujeme 😀 😀 😀

lenuss84
6. aug 2011

som slubila ze napisem co dnes idem varit-sa mi moc nechce vyvarat kedze som s malou doma sama.mm je na fuške.idem urobit len cestoviny s vajickom.

lenuss84
6. aug 2011

@sisanka vdaka za recept.cez tyzden urcite vyskusam.potom dam vediet ako dopadli.

ivetah
6. aug 2011

zapekany baklazan, cukina, paradajky 🙂 k tomu rukola a zemiakove gnocci (tie som kupila).

denne73
6. aug 2011

jeeej no asi som dnes neviditelná🙂))). Poradim si sama

lenuss84
6. aug 2011

@denne73 pockaj chvilku.hladam ho 🙂

denne73
6. aug 2011

@lenuss84 si zlatičko 😉 😉 😉 😉 už mi idu okusať uši tí moji puberťaci 😉 😉 😉

lenuss84
6. aug 2011

@denne73 mam ho.napisem ti tak ako je udavane na 4 porcie.ale ja to robim tak od oka.lebo uvidis sama ze ti mozno bude treba pridat vody alebo tak: 400g zemiakov,1 vajce,200g hladkej muky,soľ. umyte zemky uvaris v osolenej vode v šupke.nechas vychladnut,ošupeš,postruhas.pridas vajce,muku,sol a vypracujes cesto.ja ich robim takym vykrajovatkom na pirohy.ale mozes si ich len nakrajat na stvorce,naplnit uz cim chces a prelozit do trojuholnika a okraje popritlacat vidlickou.a k plnke-ja robievam napr.nasladko-tvaroh vymiesany so zltkom a skoric.cukrom/alebo dzemom/alebo naslano-naplnene mletym masom udusenym/alebo oprazenou slaninou.dobru chut

lenuss84
6. aug 2011

@lenuss84 ak ti mozem poradit-ak sa ti chce,sprav si viac cesta,urobis si viac pirohov a daj si ich do mraznicky.a mas narychlo obed niekedy nabuduce.len vyberies,uvaris a je to.

titkovamiriam
6. aug 2011

ja dnes kolžvarsku kapustu ste ma navnadili 😉

lenuss84
6. aug 2011

@denne73 prepac pomylila som sa.poslala som si to o tom mrazeni sama sebe.ja trubka!no ved si precitaj.

titkovamiriam
6. aug 2011

ja dnes kolžvarsku kapustu ste ma navnadili 😉

titkovamiriam
6. aug 2011