Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes sme varili gulas v kotliku na chate a podaril s bol super 🙂
Dnes sme obedovali vonku - malá vývar, ja cestoviny so syrovo brokolic. omáčkou, manžel maďarský guláš 🙂
Zajtra hov. polievka, domáce cestoviny, kôprová omáčka, údené, knedľa...ja - pečienka a ryža.
@aduskatt takze tu je:
500 g cvikly, 100g masla + na vymazanie pekaca, 200g tmavej cokolady - odporuca sa 70%-na (ja som dala jednu obycajnu horku a jednu 50%-nu a bolo to fajn cokoladove), 1 lyzicka vanilkoveho extraktu (nemam, nedala som 🙂 ), 250 g svetleho trstinoveho cukru, 3 vajcia, 100 g hladkej muky, 25 g kakaa.
1. Repu osupat, nakrajat na male kusky a vlozit do sklenej misky. Zaliat trochou vody, zakryt potravinarskou foliou a dat do mikrovlnky na 12 minut na maximalny vykon.
2. Cokoladu nalamat na kusky, pridat maslo nakrajane na kocky, teplu odkvapkanu repu a vanilkovy extrakt a vsetko rozmixovat. Maslo a cokolada sa pri tom ohreju a roztopia.
3. Cukor a vajcia rozslahat do hustej peny (trva to cca 2 minuty). Cokoladovu zmes pridat k rozslahanym vajciam, prisypat muku a kakao - vsetko primiesavat zlahka.
4. Rura na 180 stupnov, forma 20x30 vymazana maslom a vylozena papierom na pecenie. Piect 25 minut - vtedy brownie ostane na vrchu a okrajoch uz pevny, ale vo vnutri este taky mazlavy, ako ma u brownieho byt.
Je to taka uplna rychlovka a k tomu aj velmi chutna.
prave som dorobila nivove kuracie sote 😅 akosi ma prepadol hlad a chut a aspon zajtra dlhsie pospim 😀
mm je po nočnej, takže ja nevarím, dojeme zvyšky z piatku a soboty - nedeľa ako vyšitá 😝 😔 .
polievka od včera,frankfurtske maso (recept od kibuk),ryža a uhorkový šalát
@adelaida33 my sme skoro na tom rovnako, len s tym rozdielom, ze moj muz je v praci do vecera, ja dojem kura a ryzu z piatka a kedze mala odmieta masko tak som jej kusok toho kurata mixla do paradajkovej omacky, ktoru dam na cestoviny. 🙂
Dnes, pečené mäsko, kapusta a domáca knedľa 🙂
najhoršie sa varí, keď človek nemá na nič chuť 😀 a hlavne keď nemá nakúpené 😝 😝 tak dnes som si tu asi 5 stránok prečítala, dala by som si skoro všetko ale fakt nič sa mi nechce 😀 😀
plnená zemiaková placka 😉
u nas dnes karfiolova polievocka s haluskami, pecene rybky a zemiacky 😝 😝
Kulajda a bravčové prírodne na šampiňónoch s tarhoňou 😝
u nas dnes bude tuniakovy steak a k nemu salat z novych zemiakov, takych drobnych uvarenych v supke, s kyslou smotanou, jogurtom a mladou cibulkou najemno nasekanou 😝
u nas karfiolovo-kukuricova polievka s haluskami, pecene kuracie stehna v sacku a zemiacky s pertzlenovou vnatou,uz sa len stehna dopecu a fajront....pekny dnik
neviete mi poradit kde zozeniem korenie na paradajky?????predtym som ho kupila v lidli v takej sade korenia aj s polickou a velmi som si nan zvykla lenze uz ho nikde neviem zohnat
hoci žijeme v byte rovno nad svokrovcami, za posledný rok nás na obed pozvala nie viac než 5x. dnes je ten deň zas! hurá, nemusím variť.
ahojte
ja som dnes robila gyros mäsko v tortille + zeleninka ( šalát, kapusta, cibuľa) dressing kyslá smotana, nastrúhaná uhorka, cesnak, tzatziky.... 😉 😉
Dnes sa mi podarila fantastická sviečková na smotane s knedľou

@denne73 tak ty uz o tom asi nieco naozaj vies (4deti 🙂 )
RECEPT:
SUROVINY: cibula, (slaninka), drozdie, mlieko, struhanka (alebo krupica), vajcia (tolko vajec, kolko kociek drozdia), sol, korenie, majoranka, horcica
podla poctu osob (ja robim zvycajne pre dvoch) osmaz cibulku na masle/oleji (ak davas slaninku tak len na slaninke, ja nedavam, ale vraj to je super s nou), do osmazenej cibulky pridaj drozdie, miesaj az kym sa nerozpusti, prilej cca 2 dcl mlieka (na 2 kocky drozdia), zasyp troska struhankou (krupicou) a var do zhustnutia, posol ,pokoren podla chuti, na zaver pridat vajicka (surove, lebo niekto dava varene), poriadne stale miesat a varit aby vajcia presli varom, ma to tak "zhrckaviet", na zaver este ochutnat, treba opatrne solit, prip. pridaj majoranku alebo petrz, vnat. pre tych co nemaju radi kusky v natierke, mozes si ju kludne pomixovat ponornym mixerom a bude hladucka. najlepsia je v hrubych vrstvach 😝