icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

happy8051
7. aug 2011

dnes som robila rodinny obed pre 11 ludi 🙂 francuzska cibulova polievka s hriankou a syrom, Normandske kuracie stehna (recept neskor), americke zemiaky, rajcinovy salat s kukuricou a cibulou, banany v cokolade so slahackou a cucoriedkami

zvonkohra
7. aug 2011

@happy8051 panecku daj mi ten recept na tu polievku

sisanka
7. aug 2011

no konecne sa mi dovara..dnes som multifunkcna zena 😀 peciem,varim,cistim,kojim,prebalujem,nosim na rukach..a vsetko naraz 😉 dnes to bude zapekana krkovicka s pucenymi zemiakmi a kuracia polievka...chlapi si pochutia ked pridu z lesa 🙂

fiona8
7. aug 2011

@happy8051 aj ja poprosím recept dakujem 😉

elina313
7. aug 2011

@happy8051 ahoj a pre 12-teho by sa neušlo ???? 😀 😀 😀 joooooooj že banán v čokoláde s čučoriedkami jáááááááááááááááááááááááááááj moje chuťové poháriky sa idú zjašiť 😀 😀 😀

happy8051
7. aug 2011

@zvonkohra
@fiona8
Francuzska cibulova polievka:
na masle oprazime troi velke cinule nakrajane na tenke pasiky. Pat minut prazime, potom pridame lyzicu krystalovoveho cukru a na miernom ohni skaramelizujeme cca 20 minut.Poprasime hladkou mukou, znova prazime 2 mminuty. Zalejeme horucim hovadzim vyvarom ( 2l, moze byt aj bujon), podla chuti este osolime a okorenime a na miernom ohni varime 35 minut. Po skonceni varenia pridame nadrobno nasekanu etrzlenovu vnat. Do taniera polozime mierne opeceny toast a struhany emental alebo parmezan, na to nalejeme horucu polievku a podavame.

lucka1371987
7. aug 2011

stroganov a kuracia polievka 🙂

garonka
7. aug 2011

kelova polievka, kuracie mäsko a opečena kukurica, zemiaky, tekvicovy kolač 😵

happy8051
7. aug 2011

Normandske kuracie stehna:
4 kuracie stehna s kostou a kozou, 3 velke pory, 4 platky slaniny bez koze, 5 rozotretych strucikov cesnaku, 35é ml sucheho bieleho vina, cersrvy tymnian, sol, mlete cierne korenie, 125ml hustej smotany
Na pekac dame pory pokrajane na drobne kolieska, slaninu, cesnak, zelejeme vinom a navrch poukladame osolene okorenene stehna. Posypeme tymianom.
Pecieme v predhriatej rure kym nieje maso makke a prepecene. Z pekaca vyberieme stehna slaninu a zeleninu a udrzujeme v teple.
Z vypwku pozberame prebytovny tuk, pekac dame na sporak a stavu zvarime asi na polovicu. Primiesame smotanu a opatrnne prehrejeme.
Nalozime na taniere a podavame.

fiona8
7. aug 2011

@happy8051 dakujem!!! 🙂 😵

chanae
7. aug 2011

dnes som varila aj u svokry bryndzove halusky so slaninkou 😉.. a sebe som akurat tak prevarila mlieko s detskymi piskotkami ..

titkovamiriam
7. aug 2011

VIKENDOVE varenie-jablkový koláč,koložvarska,kuracia s kukuricou,dnesne hubove cestoviny /zasa som menila plany,kedze deti neboli doma /a zavaranie uhoriek a kukuričky....

chanae
7. aug 2011

@titkovamiriam prosim ta mozes m inapisat recept na tie hubove cestoviny? dakujem 🙂.. inac pozorujem ze si velmi sikovna kucharka asi to bude rokmi praxe 😅 🙂

gianni
7. aug 2011

hovädzia polievka,divina na hubách(šampiónoch) so zemiakmi,šalát

stardust
7. aug 2011

@gianni mnam mnam 😵 😵 😵

akika722
7. aug 2011

ahojte,dnes som varila len pre deti /mm ma dennu/ tak rychlovka cestoviny s tofu 😵
a zajtra ja stravim do 15tej v nemocnici tak si objednaju pizzu 😎

titkovamiriam
7. aug 2011

@chanae presne tak ja varím už roky no od tridsiatky mam varenie ako relax ,dovtedy to bola nutnosť 😀 😀 😀 😀
a tie cestoviny budu aj na mmb no su uplne jednoduche-hribky som mala udusene,zamrazene ale samozrejme ze urobíš aj z cerstvych-podusiš na cibulke,ja som pridala sáčik činskej zeleniny,petržlenovu,zelerovu vnat,nastrúhany zazvor,trochu soli a nakoniec čerstvú kukuricu.Povarila som to a , pridala asi 5 lyžíc paradajkového pretlaku a šup na uvarené špagety.

chanae
7. aug 2011

@titkovamiriam tak to sa este nacakam kym pre mna bude varenie radost 😀... a dakujem za recept 🙂 mam co zajtra varit 🙂

titkovamiriam
7. aug 2011

ja som si nikdy nemyslela že budem takto vyvarat a este aj zavarat,vzdy som si hovorila ked sa mama s babkou trapili so zavaraním že si všetko radšej kupim hotové 😀 😀 😀 😀 😀

nelicefo
7. aug 2011

Dnes slepačia polievka a rizoto 🙂

fomarik
7. aug 2011

držková polievka, grilovaná krkovička....zdrav strava...nezapriem sa 😉

nikita308
7. aug 2011

kapustová polievka, kuracie horné stehná s cesnakom a slaninkou a k tomu dusené zemiaky na paprike, rajčinový šalát s cibuľkou... 😉 😉 😉

gianni
7. aug 2011

@stardust veru aj bolo 🙂

ikika
7. aug 2011

Vcera - u rodicov - slepacia polievka, pecena kacica, pucene zemiaky a kapusta 🙂
Dnes pecene morcacie stehna (robene vcera - a este lepsie: od mamy! 😀 ), pecene zemiacky a ratatouille (mnam, dakujem za recept, baby) 😵

adelaida33
8. aug 2011

@janka256 idem dnes uvarit perky, ktoré si tu minule poradila denne73, mám na ne pripravený slivkový lekvár, tak uz len aby sa mi vydarili 🙂 .

riana12
8. aug 2011

vecer doma robena pizza 😵 a dneska idem usilovne popremyslat 😝

nikulqa
8. aug 2011

no dnes obed zo vcera pre mm a ja cerstve leco,uz sa tesim mnam 🙂 pekny den prajem a nech vam varenie ide od ruky 😉

tinuskaha
8. aug 2011

ja dnes zavaram slivky a marhule,mm je v praci a maly ma zemiacky,hovädzinu,cviklu 😉 a ja si na rychlo urobim asi leco

gucz
8. aug 2011

ja som včera varila a zavárala lečo. Dnes robím pikantnú pomazánku. Deti dojedia polievku kuraciu a k obedu.... to je ešte vo hviezdach, ale niečo rýchle