Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
vepšo knedlo zelo 😉
rizoto
"vyprážané" morčacie prsia bez vyprážania,americké zemiaky so strúčkami cesnaku,paradajkovo-uhorkový šalát s cibulou a balsamicom
slepacia polievka, domaca 🙂 a rizoto bolo u nas
Kapustová polievka, tarhoňa a masko nám zostalo zo včera. Zajtra pizza, polievku ešte vymyslím, pozajtra segedín s knedlou.
dnes vecer kapustova polievka s parkami a na zajtra sa chystam spravit sojove platky s provensalskymi bylinkami a haluskami 🙂
Mukky ako sa robia vyprazane prsia bez vyprazania? 😲
zajtra spravim hriby na smotane s cestovinou a polievka zaprazena zeleninova zo dnes 😝
mliečna fazuľková lusková polievka, pyré, zapečená zelenina so syrom, vysmážaný baklažán
rybie prsty, zemiakova kasa, zajtra bravcovy gulas s knedlou 😉
mnam ja tu len slintam 😝 😀
dnes boli skladane zemiaky a masova polievka zo vcera
ja sa chystam zajtra madarsky gulas s knedlou, polievku este netusim aku
v stredu , alebo stvrtok, podla toho kolko zostane z gulasa, chcem robit pyre a zeleninovy rezen
@dusanab už som tu dávala tento receptík,ale skopírujem ho 😎
su to super rezne ,su jemnučké,štavnaté a makkučké a ovela zdravšie ,nezaspiníte si sporak,ani panvice,a usetríte cas
normalne si rezníky obalíte do trojobalu,ulozite na papier na pecenie,jemne potriete naolejovaným pierkom/nemusí byť,ale je to tak lepsie/ no a date piecť do rury,neprikrývať!!!
peču sa asi 40 minut nazaciatok davam tak na 150 st.postupne pridavam a otacam sem tam ak je nutné
mm uz len tak chce,aj kurca naporcované a v trojobale tak robím,je uzasné,vsetku stavu si ponechá..
@mukky velmi jednoducho - zeleninovu mrazenu zmes - konzistencie mrazenej zmesy -mrkva, hrasok, kukurica, popripade karfiol, alebo brokolica premyjem, nasypem do cesticka - hladka muka a vajce a sol , zamiesam a davam na rozhoruceny olej, kde vyformujem rezniky , ked su z jednej strany oprazene, pretocim na druhu stranu, oprazim a hotovo, ale pozerala som aj par receptov na mimibazare a mozno to urobim podla nejakeho recpetu odtial.
Sobota - mali sme šošovicovú polievku kyslú, pečené jelítko s kapustou a zemiakmi s pažítkou,na večeru palacinky
Nedeľa - pečené kurča na zemiakoch a slepačia polievka /domáca kura/ s rezancami a peč.haluškami,večera čo kto chcel: palacinky, šoš.polievka
včera večera žuvačkový chlebík s uhorkou, dnes kôprová, alebo paradajková omáčka s vareným mäskom...
mukky dakujem, vyzera to zaujimavo, ja rezne nerobim lebo mi z nich byva tazko ale tieto by som mozno skusila, vdaka za tip 😉
Ahojte tak aj sa pridam ja som vcera varila fazulkovu polievocku na kyslo mnam dobra a dnes este spravim francuzske zemiaky bude aj na zajtra
u nás sa dojeda hov. masko s koprovou omačkou, hyd. rizoto so zel., hov. polievka....včera večer palacinky...🙂
ja idem hrachovu kasu varit, mozem aj z cerstveho hrachu?
tak ja som dnes varila zelenu fazulku na kyslo volske oka a opecenu klobasku. mnam 🙂
azuz - to je natenko odrezaný chlieb /alebo sendvičový/- chlieb,potrieš troškou masla -ale veľmi málo, na to šunka/saláma/,plátok syra a prikryješ 2 krajcom chleba tiež pomasleným - pritlačíš k sebe /ako desiata/ šup s tým
do rozšľahaných vajec a na panvicu s olejom. Keď to bude urobené /ako chlieb vo vajci/ tak vyber, zakusni a syr sa
bude naťahovať ako žuvačka... 😀 😀 😀 Ale pre deti to je žuvačkový chlebík. 🙂 🙂 🙂
zemiaky, vyprážaný syr a tatarka pre nás s mm 😅 malý dostal do zemiakov ešte zavarenú zeleninu, popučila som na zeleninovo-zemiakovú kašu + kuracina
polievka zo sucheho hrachu a granadir u nas 🙂

@berika čakaj ma 😀 ,ja ich robievam v cestičku a ty?