Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
boze napište mi , či tu uncle bens môzem dat aj do mrazničky.........išla by som to už robit. 😔
@nikulqa http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11995&use... Ak máte radi pikantné, tak daj 10 feferóniek, alebo aj viac. Ja som dnes použila miesto guľatých feferóniek zavárané čili papričky a je to dobré 🙂
@nikulqa a lečo robím toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11991&use... . robím ho s fazuľou (vtedy ho jeme s klobáskou a bez vajca) alebo bez fazule a to používam ako klasické lečo alebo ho rozmixujem a dávam ho do gulášu
@pancake jasne že aj v mrazaku to vydrží,ked mas tolko miesta na krabičky 🙂 ,ako vsetka zeleninka 😉
@pancake tam može ist co ta len napadne,ja tam dam aj napriklad 1-2 mrkvy,do dalsej varky zasa karfiol a podobne... 🙂
@titkovamiriam dik idem na to. 😎
a dnes kukuricova polievka-navaril Michal.že jedmu polievku 3l uvaril uz na obed no zjedol ju s kamosom tak navaril dalsiu 😀 😀 😀 😀 a vyprazany patizon a cukina-tiež mi michal pomohol ze to už ocistil a nasolil 😉
@titkovamiriam našla som aj 8 poharov, tak mi vysvetli ako sa to zavara. dam uplne po vrch, alebo centimeter od povrchu? vsetky pohare su šrobovacie. a ako sa to zavara dalej??
pohare/aj viečka/dobre umy,to je asi jasne...potom ich napln kludne po povrch a zašrobuj daj normalne sterilizovat a daj hore dnom do vychladnutia.alebo stací aj horuce len otocit no to sterilizovanie je istejsie.
normalne sterilizovat je co? do velkeho hrnca ich naukladam vedla seba a podlejem ich 5cm vodou? a ked sa budu varit 20min, tak vypnut?
@titkovamiriam casom sa asi aj nazory na varenie menia.. domace je predsa len chutnejsie si myslim.. a dakujem za recept vyskusam 🙂
jasne nestiham ti odpisovat vypni a horuce vyber-opatrne 😉 ,dufam že sa ti to podarí a bude ti to chutit mi to doma milujeme 🙂
A k dnesnemu vareniu...hraskova smotanova polievka..
@janka256 mňám 😝 , boli fantastické 😝 😝 😝 , muž mi ruky vybozkával 😔 . ja som predtým robievala len také obyčajné z muky, soli a vody, ale také dobré neboli. na budúce ich skusim na slano, asi s tvarohom a kôprom a na to opraženú cibuľku a kyslu smotanu... 😝 😝 😝 , už teraz sa mi slinky zbiehajú. Prosím, hoď mi recept/link aj na tie, čo si dnes varila. Ďakujeeem 😉 .
@adelaida33 to su tie iste len naplnis popucenymi zemiakmi ja dakedy primiesam k tomu bryndzu a rovno vyprazis na oleji a potom polejes roztopenym masielkom moje deti to zboznuju 🙂
@janka256 super, tak to zvládnem 😉 . ja som tie moje "staré" pirohy zvykla tiez robit na slano, napr. zem.-bryndz. alebo tvaroh.-kôpr., niekedy zem.-syrové, takže to nebude problém chuti v našej domácnosti, no ale odteraz budem robievat len tieto "nové" pirohy-perky 🙂. Pečené som ešte nerobila, ale musia byť fantastické 😝, takže ich niekedy v blízkej dobe vyskúšam, a ked raz dodojčím, tak tie pečené urobím s kyslou kapustouuuuuu, mňáááám. Ďakujem ti velmi pekne 🙂.
Dnes pre bambuľku jej obľúbené cestoviny zo šunkou,a ešte nám ostalo zo včerajšku (rizoto a slepačia polievka) 🙂
prave som dovarila kremovu brokolicovu ine uz nestiham 😝

zienky ako zavarate leco?