Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes bude chlebova polievka a nieco sladke pravdepodobne palacinky a zo vcera nam ostali tuniakovo-cuketove muffinky
dnes vyprážaný karfiol, zemiakové pyré a kakaové rezy s tvarohom
@sniperka: Ahoj, dal by sa pls pridat recept na tie kakaove rezy 🙂. Dakujem.
No ja dnes budem mať brokoličku....Polievku smotanovú krémovú brokolicovú a brokolicové placky s lososom na bylinkovom masle 😝 No som v práci, takže to budem už len prihrievať.. ☹
A keď prídem z práce upečiem si starú klasiku banánovú bábovku s rumom..Mňam.. 😝
Dneska kuraci perkelt s kolienkami 😉
Gazdinky ,l šikulky pls aká ide muka na pirohy aby neboli moc tvrde?? Pripadne mi sem môžte hodiť overeny recept. Ďakovala🙂))))))
@titkovamiriam dakujem, idem robit tu prvu, tvoju 😀 😀
Dnes kuracia polievka, bravcove kocky so zeleninou a varenymi zemiakmi a na druhu veceru pizza. A nejaky ovocny kolac, len este neviem, co to bude, ked to bude 😀
dnes budeme mat lasagne
@lucikatn prosim ta das sem recept na tie tuniakovo cuketove muffinky? dakujem
fazuľová polievka so slížami
@denne73 http://varecha.pravda.sk/recepty/bryndzove-piro... ja som robila predvčerom podľa tohto receptu a boli výborné 🙂
hraskova polievka s liatym cestom a este spenatove halusky so syrovou omackou...
Ja dnes brokolicova kremova polievka a druhe zapecene vselico (karfiol, tocena, 2 druhy syra, zemiacky zaliate smotanou zmiesanou s vajickou, vegetou a korenim).
hraskova polievka a sunkafleky
dnes polievka zo včera-vajíčková a pečené jelítko, zemiaky, uhorka
@veronicka1901 Ok,posielam. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=823
@mimi21mimi ako robis tie stehna????dakujem
tak dneska soté z br. karé na domácom uncle bens 😉 nejak som sa na to namotala 😀
baby mate nejaky recept na nieco zapekane? milujem zapekane veci na sposob maggi napadov ale chcem nieco take bez tych maggi napadov take domace klasicke 🙂 dik
@katkas1 Kecup+horcica+smotana+grilovacie korenie+mleta cervena paprika+sol+mlete cierne korenie+ pretlaceny cesnak cca 4 hlavicky... do toho som dala stehna na par hodin, potom zapiect cca 45 minut, nasledne posypat struhanym syrom a piect kym syr nebude rozteceny (ja som syr nedala, lebo som dnes zabudla kupit).
tak dnes vajíčková polievka, zemiaková kaša a plnený kurací rezeň 😉
@jarunka111 no kukám dnes aj ja 😵
@kibuk
a ešte niečo zo sobotňajšej oslavy
,,cuketovokôprová omačka s salamkou a bagetou,,
@ani_sama_neviem úplne jednoduché, rýchle a mňamko. na plech nahádž zemiaky, klobásku, alebo mäsko, veeľa cibuľe na pásiky nakrájanej,a obyčajné grilovacie korenie. klobáska dá tomu božskú chuť🙂 . My to jeme s tatarkou a je to na spôsob magi nápadov 🙂)

1.5 kg muky (hladka)
400 g kryst. cukor
320 g maslo
100 g drozdie
230g mlieko
8 vajec
1 CJ masticha (zivica zo stromov, neviem ci je na Slovensku nieco podobne)
mandle na posypanie (opecene, nasekane)
1. Rozpustit drozdie vo vlaznom mlieku a pridat 3-4 PL muky. Nechat trosku nakysnut.
2. ked je kvasok hotovy, pridat zvysok muky.
3. Dat na sporak mlieko, cukor, vajcia, polovicu masticha a 250 g masla. Zohriat a dobre premiesat.
4. Dat muku+kvasok do misy a pridat polovicu zohriatej hmoty. Dobre vypracovat, ked sa cesto lepi, namocit ruky do roztopeneho masla a pokracovat.
5. Ked je cesto hotove, nechat vykysnut.
6. Vytvarovat vianocky, potriet vajickom a posypat mandlami a zvysnou mastichou.
7. Piect 45 minut pri miernej teplote.
Ingrediencie by mali sediet, masticha tam byt nemusi, ale dava tomu tu zvlasnu chut. Mozno sa na SK pouziva nieco ine. Postupu sa tiez moc drzat nemusis, mozes to urobit ako klasicku vianocku.
PS: niekto dava do vianocky vanilku, citronovu koru alebo suseny fenikel.