Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@kvietocek7 nie je zaco potrom daj vediet ako sa ti vari 🙂
A dnes len rybie prsty s paradajkovym salatom..
Holkýý možem použiť lístkove cesto ke´d mu dnes končí záruka? nejak som naň zabudla, a ja mam strach konzumovať jedla krátko pred dátumom spotreby 😝 😝 😅
@womenne kľudne ho použi, veď to budeš piecť 😉 Ja som tiež taká nedôverčivá, ale toto si myslím, že je v pohode. A čo ideš robiť s ním?
@jarunka111 mala som ho v ladničke je to to chladene. a chcem robiť lístkove pudingoše pre deti a pre mm šneky
@dara76 dík moc je na pohľad ok tak sna´d to bude dobre 🙂
@sniperka: Aha, tento poznam, je to najoblubenejsi kolacik mojho synovca 🙂, my ho nazyvame "liaty tvaroznik", je vyborny 🙂.
zapekaný karfiol
koložvárska kapusta 😝 😝 😝
tento tyzden:
slepaci vyvar, franktfurtska pol., hrachova
kapustnica
kuraice zaviny plnene spenatom, opekane zemiaky, uhorkovy salat
zeleninove rezne, zem.pyre, miesany salat
zapekane baklazany, plnene mletym maskom, zemiaky, cibulo-rajcinovy slaat
langose
parene buchty
@veronicka1901 Ano je, aj my ho zbožňujeme, dnes večer sa mi vráti manželík z cesty, tak preto som ho upiekla. 🙂 🙂 🙂
@mrkvakatka ja tuto kombinaciu vidim prvy krat, super napad 🙂
@gabika11 ahoj. no, cesto som robila klasické, kysnuté, všetko od oka 😅 a náplň som robila takto: v 3deci mlieka som rozpustila 100g čokoládky, potom som do toho naliala rozmiešaný pudingový kakaový prášok v malilinkom množstve mlieka, pridala 3lyžice cukru a uvarila ako klasický puding. pri chladnutí treba sem tam miešať. no a vychladnuté už len natieť na rozvalkané cesto.
ja som dala varovú čokoládu, ale trochu som to banovala, bolo to potom horkejšie, ako som chcela. nabudúce by som dala mliečnu. inak celý mi praskol, ale nevytiekla ani kvapka 😉 puding je totiž taký hustý, že nevytečie 😉
poradite niektora nieco s nivou ? ja vecsinou robim kuriatko so smotanovo nivovou omackou ale nechce sa mi kupit smotanu ist:-/
dnes bolo tarhoňové rizotko a zajtr som doma len s deťmi-ocko pracuje tak budu cestoviny so špenatovo-syrovou omačkou 😵
@chanae klasika- cesnak osmahnem na masle, zalejem smotanou, osolím, okorením a pridám nivu, miešam, kým sa nerozpustí. ak chceš, pridaj aj syr v črievku, alebo aj nastrúhaný údený syr, ale to už je potom moc ťažké na žalúdok 😕 á, ešte by som zabudla, ja dávam do každej syrovej omáčky trošičku muškátového orieška, ale len malilinko. 😉
karfiol na paradajkach a tmava ryza k tomu
@cestovatelkaandrea tu je ten recept na muffinky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42039 doma som nemala dost tvrdeho syra tak som dala 1 bambino a bolo to dobre aj tak 😉
slany tekvicovy kolac, paradajkova polievka
@raza som podobny pripad ako tvoja svokra, tiez neviem co s tekvicou 😀 ono to je cosi ako zemiakova baba, nasla som to na nete ked som hladala nejake recepty z tekvice 😉
http://www.dobre-recepty.sk/detail/4847-slany-t...

pre inšpiráciu kaša rajská omáčka a fašírka 😀