Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
no, tak ja som sa dnes rozhodla pre rýchlovku: zapečené zemiačky s klobáskou , kyslou kapustou, na vrch rozmiešaná pochúťková smotana s koreninami a vajcom a nastrúhaný syr. jednoduché na prípravu a le tečie zo mňa aj tak 😝 to je nechutné teplo a ešte aj tá trúba.. fuj!
@monkap ahoj, kuracie netuším, ale ak by si chcela aj bravčové, tak to moja svokra robieva pravidelne každý rok na dovolenku takto: mäsko ( pliecko, alebo karé, alebo aké chceš) nakrájať na plátky,osoliť, okoreniť, ovegetoviť, posypať celou rascou, naukladať do pekáča vedla seba, podliať vodou a piecť úplne do mäkka. musíš to sledovať, podlievať a oblievať. takto pečem mäsko k ryži aj ja. nič viac, žiadne iné koreniny. no a keď to chceš zavariť, tak to len upečené dáš do pohárov a zaleješ tým výpekom. poriadne zavrieš a sterilizuješ ešte skoro hodinu. takto zavarené to po otvorení môžeš dať k ryži, alebo zemiakom, ako chceš. podla mňa by sa tak dalo zavariť aj kuracie, len by som potom určite skrátila aj čas sterilizovania 🙂 tak neviem či som pomohla, dúfam, že aspoň trošku.
palacinky so slivkovým džemom a šošovicovú polievočku 🙂 🙂
Krémová špenátová polievka a langoše 🙂
vyprážaný karfiol,pečené zemiaky,tatarka,uhorkový šalát
dnes mame kuraci vyvar s rajbanickou a zapekany karfiol 😉
cina s hranolkami
polievka od vcera a cestoviny s tuniakom...
tekvicová polievka a rizoto
dnes sa varíme vo vlastnej šťave 😀
ale k téme, takže kelová polievka s párkom a tvarohové pyté
dnes nevarim nic. ideme po praci na narodeninovu oslavu, tak tam dostaneme najest 😀 😀 😀
fazuľová polievka a zemiaková baba nechcelo sa mi robiť a pariť sa pri panvici s podlesníkmi tak som to hodila na plech a zapiekla 🙂
kapustové halušky z čerstvej mladej kapusty so slaninkou a z kapusty, čo zostala šalát so syrom, rajčinami, paprikou a cibuľou.
kremova cuketova polievka, na veceru to staci 😉
ahojte..nemate nahodou niektora tip na lahku rychlu veceru?.. dnes som nedala nic do ust a zajtra na pohovor do prace pri takom zaludku prazdnom ma tam narovna:-/
@chanae neviem ci je to jedlo alebo chutovka,no vymiesala som tvaroh jogurt a smotanu s vanilkovým cukorm a na to som dala rozpolene hrozno no mnamka 😉 😉
@titkovamiriam dakujeem znie to uuuzasne ale to by som musela do obchodu a to sa mi nejak nechce... :-/
@karinnka s tou paprikou si ma motivovala asi skusim .. ked nie dnes tak rano urcite..dakujem..
ta paprika je super da sa naplnit cim kolvek a jest len tak za studena-plnka tvaroh smotana uhorka šunka 😀
recept na pomazanku saba nepoznate?
@00vladka00 až myslíš na paprikovú, tak robím takto:
2 kg paradajok, 1 kg papriky, 13 dkg cukru, 4 dkg soli, 3-5 ks štipľavých feferoniek, 4-5 ks cesnaku, 4-5 ks celé čierné korenie, 4-5 bobkové lístky, 1 1/2 dcl octu, 2 dcl oleja. Paradajky povarím cca 1hod, pridám rozmixovanú papriku,feferónky, cesnak, ocot, olej a korenie zabalené do gázy. Varím pokiaľ to nie je husté. Naliať do fliaš a nechať v suchom dunste. 😵
dnes: vajíčková pomazánka 🙂
u nas bude rizoto 🙂
sosovicova polievka na kyslo a sisky pecene v rure 😅
Ahojte dievcence,super tema 🙂
tiez mam niekedy dilemu co navarit,a hlavne narychlo niekedy 😀
takze moje dnesne menu:zemiakova polievocka na kyslo,palacinky-tie si nakazali deti,no a este leco a cestoviny,na vikend este porozmyslam,nakolko pride manzel domov z tyzdnovky a ten si rozkaze,ale urcite bude maso 🙂 😀 🙂
V tomto teple dame dnes len fazulovu od vcera a cestovinovy salat na studeno. 😀

hráškovú polievku,zapekané cestoviny,dusenú zeleninu s ryžou