Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte baby. Mate nejaky recept na langose, ale nie z kila muky, lebo tolko nemame sancu zjest
vcera som robila rafaelo no bomba take jednoduche chutne a rychle 🙂
@lucka1371987 pochvál sa s receptom,ak možeš 😉
@lucka1371987 aj ja som zvedava!!!! 😀
tak granatír hotový aj šalatik a ja som zasa skušala nieco nove,som si udusila kalerabik a ružickový kel-len tak v slanej vode a pridala zemiak a cestoviny-premiesala a mnaaam este lepsie ako karfiolový 🙂
ja som pri kojení tiež jedla všetko, samozrejme s mierou a mlieko mám stále, aj keď už pomaly aj končíme.
Na večeru som spravila "šalát ala krab", taký bol fantastický.... dúfam, že aj keď som ho z chuti zjedla, že mi nebude zle 😝 😀 .
@lyongirl
Šalát ala krab : jedny krabie tyčinky nakrájať na kocky (ja som kupovala dnes v akcii v lídli a dala som do šalátu jeden a pol balenia), pridať kukuricu z plechovky, 2 varené vajícka na kocky [v originálnom recepte nie sú,no ja dávam, je to potom sýtejsie], 1 tatarku (najlepšie tá veľká z lídla 400ml),1 biely jogurt,1 lyžicu sojovej omáčky, trochu vegety, trošku čierneho korenia, štipka soli. Papáme vychladené s pečivom
@gucz tak to ja budem musieť spraviť z polovičnej dávky 😀, lebo počítam, že mi to nikto doma nebude poriadne jesť, aj teraz máme v chladničke cestovinový šalát, ktorý som ja jedla 3x, MM 1x, deti vôbec, Alex vyjedol len olivy, kukuricu a rajčiny a dnes ho asi vyhodím 😝 a to musím poznamenať, že MM keby si k nemu nedal salám, tak ho ani nezje...
tak dnes cuketové placky so zemiakmi a asi uhorkový šalát 🙂
dnes si urobime zeleninove rizoto s kuracim maskom, viac nevarim, poobede ideme k mamine a mala tam aj spat bude 🙂 😉
tak my ako kazdu sobotu halusky, teraz tvarohovove, inac vacsinou bryndzove 🙂
dnes upečiem len cukinový koláč, lebo poobede začíname variť kotlíkový guláš (pre rodinu a kamarátov)... 🙂
@zajo79
1. koláč:
40 dkg cukiny postrúhať
30 dkg polohr. múky (ja dávam 20 dkg polohr. a 10 dkg hrubej, cesto je potom také nadýchanejšie, ale to robím pri všetkých aj piškótových cestách)
2 celé vajcia (ale robím tiež klasicky sneh a žĺtka zvlášť)
2 lyžice oleja
1 prášok do pečiva.
2. koláč:
2 hrnčeky cukru
2 hrnčeky strúhanej cukiny
3 celé vajcia (taktiež ako pri prvom)
1 hrnček oleja
2 a 3/4 hrnčeka hladkej múky (ale ja dávam polohr. a hrubú ako pri prvom - 2 hrnč. polohr., 3/4 hrnč. hrubej)
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
kakao a rum.
Ten vanilkový cukor dávam aj pri prvom koláčiku... väčšinou pečiem ten druhý. A ešte som zabudla, môže sa podávať takýto len upečený, alebo sa môže potrieť džemom (najlepšie ríbezľovým) a poliať čokoládou... 🙂
Zabudla som dodať, že bez toho džemu a čokolády je výborný si ho zobrať niekde ku kúpalisku alebo na turistiku, lebo sa nepokazí...
kuracinka na broskyniach,ryža,kompot ovocný,broskynova zmrzlina a kuracia polievka

vyprazany karfiol a sampinony a ktomu varene zemiaky a rukolovy salat