icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lucka1371987
26. aug 2011

vyprazany karfiol a sampinony a ktomu varene zemiaky a rukolovy salat

susann83
26. aug 2011

Ahojte baby. Mate nejaky recept na langose, ale nie z kila muky, lebo tolko nemame sancu zjest

lucka1371987
26. aug 2011

vcera som robila rafaelo no bomba take jednoduche chutne a rychle 🙂

bridget
26. aug 2011

@susann83 😀 😀 a to je taky problem upravit si recept na mnozstvo ake potrebujete ?

eva7780
26. aug 2011

@lucka1371987 pochvál sa s receptom,ak možeš 😉

kilian
26. aug 2011

@lucka1371987 aj ja som zvedava!!!! 😀

susann83
26. aug 2011

@bridget 😀 😀 😀 sa bojim, aby som potom z toho nemala nieco ine 😝
Dakujem

titkovamiriam
26. aug 2011

tak granatír hotový aj šalatik a ja som zasa skušala nieco nove,som si udusila kalerabik a ružickový kel-len tak v slanej vode a pridala zemiak a cestoviny-premiesala a mnaaam este lepsie ako karfiolový 🙂

estterka
26. aug 2011

@l.lara v pohode mozes cesnak,ked kojis🙂 len si daj,ak mas chut 😝

sisanka
26. aug 2011

@l.lara ja tiez kojim a jem cesnak...nemal by sa pri kojeni???

estterka
26. aug 2011

@sisanka moze sa,to je len taka povera,ze ti odmietne prsnik,lebo bude citit cesnak,kedze je aromaticky. moze sa vsetko pocas dojcenia.

gucz
26. aug 2011

ja som pri kojení tiež jedla všetko, samozrejme s mierou a mlieko mám stále, aj keď už pomaly aj končíme.

Na večeru som spravila "šalát ala krab", taký bol fantastický.... dúfam, že aj keď som ho z chuti zjedla, že mi nebude zle 😝 😀 .

lyongirl
26. aug 2011

@gucz hoď recept prosím na šalátik 🙂

gucz
26. aug 2011

@lyongirl
Šalát ala krab : jedny krabie tyčinky nakrájať na kocky (ja som kupovala dnes v akcii v lídli a dala som do šalátu jeden a pol balenia), pridať kukuricu z plechovky, 2 varené vajícka na kocky [v originálnom recepte nie sú,no ja dávam, je to potom sýtejsie], 1 tatarku (najlepšie tá veľká z lídla 400ml),1 biely jogurt,1 lyžicu sojovej omáčky, trochu vegety, trošku čierneho korenia, štipka soli. Papáme vychladené s pečivom

ilona3
26. aug 2011

@l.lara tiež jedavam občas cesnak a kojim. Myslím že ak ho nezjes kilo môžeš si ho v pohode dat. 🙂

ja idem zajtra variť francúzske zemiaky ale polievku ešte neviem akú.

adros
26. aug 2011

@lyongirl
@gucz ja dávam krabie tyčinky, mladú cibulku, kukuricu, šunku, soľ, korenie, majonézu 🙂

lyongirl
26. aug 2011

@gucz a nie je tej tatarky + jogurt na to množstvo veľa? či to sa mi len zdá?

gucz
26. aug 2011

@lyongirl nie nieje, ja som tam dala balík a pol tých tyčiniek a je to také akurát 🙂. a šalátu Ti vyjde dosť, ja som ho večerala, potom tu boli moji rodičia (doviezli malú), tak aj im som naložila, aj MM si hodne naložil a aj na raňajky budeme mať zajtra, mňam

sisanka
27. aug 2011

@estterka aha no tak ja na take neverim 🙂 a jem uplne vsetko a malemu zatial nic nebolo 😉

vlasticka185
27. aug 2011

tu je moja vcerajsia tvarohova torticka 🙂

lyongirl
27. aug 2011

@gucz tak to ja budem musieť spraviť z polovičnej dávky 😀, lebo počítam, že mi to nikto doma nebude poriadne jesť, aj teraz máme v chladničke cestovinový šalát, ktorý som ja jedla 3x, MM 1x, deti vôbec, Alex vyjedol len olivy, kukuricu a rajčiny a dnes ho asi vyhodím 😝 a to musím poznamenať, že MM keby si k nemu nedal salám, tak ho ani nezje...

nikus5
27. aug 2011

tak dnes cuketové placky so zemiakmi a asi uhorkový šalát 🙂

firstbaby
27. aug 2011

dnes si urobime zeleninove rizoto s kuracim maskom, viac nevarim, poobede ideme k mamine a mala tam aj spat bude 🙂 😉

zuzinr
27. aug 2011

tak my ako kazdu sobotu halusky, teraz tvarohovove, inac vacsinou bryndzove 🙂

nikita308
27. aug 2011

dnes upečiem len cukinový koláč, lebo poobede začíname variť kotlíkový guláš (pre rodinu a kamarátov)... 🙂

zajo79
27. aug 2011

@nikita308 das prosim recept na cukinovy kolac?

nikita308
27. aug 2011

@zajo79
1. koláč:
40 dkg cukiny postrúhať
30 dkg polohr. múky (ja dávam 20 dkg polohr. a 10 dkg hrubej, cesto je potom také nadýchanejšie, ale to robím pri všetkých aj piškótových cestách)
2 celé vajcia (ale robím tiež klasicky sneh a žĺtka zvlášť)
2 lyžice oleja
1 prášok do pečiva.

2. koláč:
2 hrnčeky cukru
2 hrnčeky strúhanej cukiny
3 celé vajcia (taktiež ako pri prvom)
1 hrnček oleja
2 a 3/4 hrnčeka hladkej múky (ale ja dávam polohr. a hrubú ako pri prvom - 2 hrnč. polohr., 3/4 hrnč. hrubej)
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
kakao a rum.

Ten vanilkový cukor dávam aj pri prvom koláčiku... väčšinou pečiem ten druhý. A ešte som zabudla, môže sa podávať takýto len upečený, alebo sa môže potrieť džemom (najlepšie ríbezľovým) a poliať čokoládou... 🙂
Zabudla som dodať, že bez toho džemu a čokolády je výborný si ho zobrať niekde ku kúpalisku alebo na turistiku, lebo sa nepokazí...

ivetah
27. aug 2011

@l.lara ja mam tekvicu nakrajanu na kocky v mrazaku, ked sa rozmrazi, vytlacim vodu a mozem urobit polievku alebo privarok 😉

titkovamiriam
27. aug 2011

kuracinka na broskyniach,ryža,kompot ovocný,broskynova zmrzlina a kuracia polievka