Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Parkova gulasova polievka a dukatove buchticky mnam 🙂
@mika1979 ahoj ja varim takto:sosovicu dam varit do osolenej vody,ale pozor je uvarena rychlo ,tak a by sa nerozvarila,treba ochutnat,ked je makka dolejem mlieko,a kym mi zovrie si urobim zasmazku s trochu oleja na panvicku a muku,miesam kym trochu nezhnedne a dam do polievky,tym sa pekne zahusti,a necham povarit chvilu.potom uz ako kto luby ocot,cukor... 😉 dobru chut
my dnes fazulova polievka, pecene zemiaky s bryndzovou omackou, kto chce aj slaninkou a pre tata k tym zemiakom aj masko. dezert: pohare so smotanou, cerstvymi jahodami a piskotami.
včera palacinky a cestoviny so syr.omáčkou
dnes hovädzie mäso v keli 😉
zapekane cestoviny so kuracim maskom a kuracia polievka zo vcera 🙂
Kyslú hríbovú polievku a cuketu so syrovou omáčkou a cestovinou 🙂
@mariana0915 receptikn Daaakujem 😉
@anabelka83 na bobkovy list som zabudla 😀 😀 😀 😀 ten nesmie chybat
@mika1979 ja varím takto 🙂
osmažím cibuľku na oleji, ale to nemusíš, nerobím to ani ja vždy, potom pridám šošovicu, soľ, bobkový list a celé korenie. Varím do polomakka, potom pridám zemiaky. Ja nezahusťujem múkou, ale Gustinom, ale tak to je jedno. Ak je všetko makké, tak prilejem mlieko, nechám zovrieť a po zovretí pridávam mlieko rozhabarkované s Gustinom/múkou/. Na konci pridám posekaný kôpor. Niekedy zemiaky nepridám, podľa chuti. No a na konci ocot, ale to si dáva každý do taniera podľa chuti... 🙂
no ja dnes nastastie nic ale na zajtra si deti objednali kyslu fazulovu polievku a langose. Do tich langosov sa mi taaaakk nechce ale aj ja ich zboznujem - budem sa musiet premoct 🙂
cesnakova polievka s opečeným chlebíkom a kyslou smotanou a zemiaky s brokolicou na pare
hlivovy perkelt, ale namiesto halusiek k nemu budu tagliatelle 🙂
@anabelka83
@bibi1711
@lyongirl dakujem vam krasne dievcata 😀 😀 buduci tyzden chcem uvarit,ked uz bude syn doma,on si ziadal taku polievku ( neviem kde ju jedol ,ja som este nevarila ) 😀 😀 😀
zeleninova polievka (struhana zelenina a krupicove halusky v nej) a plnena paprika so zemiakmi... mam na 4 ndi uvarene :D len kto to bude tak dlho jest 😅
my sme dnes papkali s mojimi bambulkami tekvicovú polievočku a bryndzové halušky a všetkím dobrú chuť 😀
@anabelka83 ja davam aj uvarené vajíčko do taniera 😀
vvyvarene vretena na slanine opečene z vajcom,spolu zamiesane
bryndzové halušky sa včera zjedli na večeru, takže som si vymyslela vysmážaný karfiol (robí sa v rúre) so zemiakmi 🙂 Tak rýchlo ako dnes som to ešte nemala hotové - do uzatváracej misky som dala vajíčko, do druhej strúhanku a nahádzala karfiol, poprehadzovala a bolo obalené. Šup na plech, postriekať olejom a pečie sa 😉
@jarunka111 tak toto sa mi veľmi páči - a chuťovo je to podobné klasickému vyprážanému karfiolu? Lebo sa priznám, že ja ho milujem, ale to obaľovanie a potom vyprážanie
..... brŕŕŕ
u nas je dnes granadir s opecenou slaninkou
@henulienka podľa mňa je to to ešte lepšie, lebo to nie je vykúpané v oleji ako pri bežnom vysmážaní. Tiež ho mám veľmi rada a dlho som to nerobila, práve kvôli tomu obaľovaniu a potom státiu pri platni. U nás sa to je na kvantá, aj teraz som robila 3 hlavy, takže to bolo mimoriadne rýchlo a čisto, lebo inak by to obaľovanie zaďzubalo pol kuchyne ako sa ja poznám 😀 😀 😀 Oplatí sa to takto robiť, už to to rozvoniava, mňam 😵
@jarunka111 a ako dlho to asi pečieš? asi idem kúpiť karfiol 😀 už dlho máme naňho chuť, ale nechce sa nám obaľovať 😠 😀
@silvia31 asi 25min, ja to tak priebežne ochutnávam 😀 😀 😀 a záleží aj, aké veľké ružičky si porobíš. A ešte podotýkam, že sa to nepredvára!!! Takže zase o robotu menej 😀
sosovicovy privarok s parkom (drnde bez parku) s rohlikom 🙂
Tak ja fakt idem do obchodu po ten karfiol 😀 mi slinky tečú.. či skôr sliniská ? 😀 a ďakujem!!
@silvia31 tak to teda musí byť silné, keď už aj do obchodu odchádzaš. Ja už pučím 😀 a dobrú chuť!
Klasická zeleninová polievka, grilovaný losos so zemiakmi a zeleninový šalát s jogurtom. Banány v čokoláde 🙂
@malinovka333 aj ja ale do zemiakovej a je to vyyyyyyyyyyyyyyyyyborne 😀 😀 😀 😀 😀 😀

prosim o dobry recept na sosovicovu polievku,najradsej na kyslo...dakujeeeeem 😀 😀 😀