Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zeleninová polievka a špenát,zemiačiky,volské oko
zeleninova polievka so zvieratkovymi cestovinami, dusene masko na sposob spanielskych vtackov tiez s cestovinou
@mrkvakatka mnaaaaaam 🙂
cukinova kremova polievka a dusene bravcove masko na zelenine s cestovinami..
tak my dnes klasika - rezníky s ryžou a zeleninový šalátik 🙂
mimochodom, neviem, ako robíte rezne vy, ale mne sa dosť osvedčilo naklepané, osolené a okorenené rezne vložiť do pácu : kyslá smotana, vajce, sol, korenie, cesnak, poprípade grilovacie. nechám to v chladničke do druhého dňa a potom to už obalím len v strúhanke. je to mňam 😉
Vývar zo zajaca so zeleninou, rezance s makom 🙂
mrkvova polievka so strúhankou a čerstvou petržlenkou, kuracie soté z vykostených stehien s kukuricou, šunkou, smotanou a tav, syrom, ryža... dezert žltý melón... večer ma mangel pozval na rande na gril. pstruha do reštiky, juchú 🙂
Pomoccccccccccccccccc robim prvykrat ryzovy nakyp a varim ryzu mlieku ale vobec sa mi netvori kasa.poradte
@penelope2066 neboj napuchne teda ak si nedala niak extra vela mlieka 😉
nasla som recept kde je 35O g ryze a liter mlieka
@penelope2066 -a z ktorej ryze to robis??lebo pokial mas take nieco ako Uncle Bens(alebo hocijaku ryzu,co sa neprevari),tak to sa ti z toho nepodari urobit kasu..
@titkovamiriam a to mieko sa ma uplne do ryze vsiaknut?
@vodnarky je to ryza v sacku znacka BASK
@penelope2066 fu tak to je podla mna vela mlieka ja neviem kolko davam ale tak pol centy nad ryzu ked sa zaleje a jasne aj od ryze zaleží na ryzak je dobra ta uplne obycajna co sa rozvara 🙂 a jasne že sa ma vsiaknut inak mat kasu nebudes,no aj tajk nieje nic stratene-ked tak dlhsie to zapecies a hotovo-ryžak sa neda pokazit.teda ak sa nespali bielkova pena ak robíš s ňou 😉
@penelope2066 to je ryža co sa varí v sacku ?-tak to neviem taku nepoužívam
no uvidim ako to dopadne 😀
ozaj, este som robila plnene bravcove kare susenymi slivkami s omackou z povidiel, vypeku a sladkej smotany s pyre kasou 🙂 mam na 3 dni pokoj, mame co jest
@kralicica milujem masko plnene slivkami a este obalene v slaninke mnaaaam 😉
@titkovamiriam aj my to mame radi. ja neobalujem lebo plnim kare alebo panenku v celku a krajam az po tom. a nechyba mi to ani 🙂 ale uz som mala aj so slaninkou kdesi a bolo mnamky. do omacky zvyknem davat aj cervene vino alebo portske ale nemame 😝
@martuska75 no : cesto klasický piškót s pomletými mandľami, plnka puding s maslom, vanilkou. cesto som po rozkrojení natrela jahodovým džemom, na to som naukladala jahody a nato krém a na vrchu je plnka s mandlami a jahodami s postruhanou čokoládou
piškót : 1 žltko, 5 dkg pol muky, 5 dkg cukru a pr. do pečiva, trochu vody,,keď sa dávajú pomleté orechy tak trochu múky odoberiem, a potom sa vyšlahá žltko s cukrom pridá sa muka, 1/2 prášok do pečiva trochu vody a potom sa pridá sneh s bielkov
@titkovamiriam nie to nieje ryza v sacku,to je klasicka ryza nie ta vo varnych sackoch.
Ako dlho sa pecie ryzovy nakyp?Myslim, ze kym nebude mat ryza navrchu zlatistu farbu?
My dnes mame oslavu, tak nad hrncami stojim od rana. Budeme mat kremovu hokkaido polievku, kacacie stehna na jablkovo - marhulovom catni / take sladkokyslo pikantne/, dala som tam aj salviu, cervene vino a cervenu cibulu, sama som zvedava co z toho vzide 🙂 K tomu robim prvy krat hrncekove knedle, no neviem, ci budu jedle, nejake su tvrde..
Torta bude limetkovo mascarpone - z cukrarne.

cuketovy privarok so zemiakmi a pre mm este aj s mäsom