Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
na zajtra špenátový prívarok s volským okom
tak a okrem dnešnej žemlovky pre detičky jablčník s obláčikmi ako povedal Marek ked sme ho tvorili 😉 :
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42568
tak mi mame dnes nezdravu vecer🙂) vyprazane rybie prsty iglo...............a k tomu zdravsie.varena kukurica
dnes sme varili bravcove na kukurici s kolienkami a zajtra zatial ani len netusim
Vedeli by ste mi poradiť nejakú dobrú tortu? Dcérka má v nedeľu jeden rok a chcela by som jej nejakú upiecť...Ďakujem 😎
Karfiolová polievka, domáca knedľa, rajčinová omáčka, hovädzie mäso a ovocný koláč.
rizoto s bravčovým mäsom a korenovou zeleninou
my sme tiez mali vcera bravcove rizoto s tym, ze ostane aj na dnes, ale kdeze, dali sme si aj vecer a mozem varit znovu 😉 takze asi bude vajcovy nakyp so sunkou a paprikou a k tomu zemiaciky
co si dnes uvarim? manzel je na par dni prec, isiel do BA na pracovne pohovory, tak mozem mat chvilu nenavarene a doma neporaidok :D rozmyslam o slizoch s makom, alebo rizoto alebo nejaky rychle cestovinky 🙂
Dnes polievka zo vcera a zemiakova kaša,sekaná a uhorkovy šalat 😉
hrachová polievka, rybie filé na masle pečené v rúre, zemiaková kaša a kompót alebo zeleninový šalátik 🙂
chcela som sa opitat ako sa da ulozit recept?stlacila som ulozit a co dlej?
@nadhera na panvicku dam olej, pridam pretlaceny cesnak, trochu poprazim, pridam paradajkovy pretlak, necham zredukovat a pridam potom oregano, popripade osolim este.. natieram taketo horuce na cesto.. potom nakladiem na to kadeco a syr davam az tesne pred dopecenim, po vytiahnuti pizzu pofrkam olejom s cesnakom a okraje popotieram..
vyprazany encian, tatarka, pecene zemiaky
zeleninkova polievka, segedinsky gulas a knedla
cuketovy privarok s varenymi zemiakmi a volskym okom, fazulova polievka 🙂
no dnes, po prebdenej noci, len dcerke polievocku, mne palacinky, studentsku pecat a chleba s maslom a lekvarom
ked stihnem tak kapustove strapacky 🙂 ak nie, tak co dom da 😀
sobota - zeleninová polievka, vypr. karfiol + zemiaky, uhorkový šalát, broskyňový koláč
nedeľa - šamp. polievka, máčané rezne+ ryža, hranolky
pondelok - dojedali sme
dnes - neviem 😀 😀 😀 😀
ahojte baby chcem dneska urobit kuracie sote aky je postup?
@lubka89 - a s cim akoze to sote? zalezi... ale v globale, ja robim tak, ze spenim cibulku, pridam masko, trochu podlejem vyvarom, dusim, ochutim korenim a pridam bud leco, alebo huby, alebo zeleninu... a dusim do makka... k tomu ryzu...
u nas dnes sampinonova na kyslo so zemiakom, hovadzie znojemske a tarhona s hlavkovym salatom 😉
zemiakova kaša,opečena cibulka,slanina 🙂
spagety s cuketovo, paprikovo- rajcinovou omackou... 🙂 mala ich miluje...
Ja kukam recepty na www.mimibazar.sk a tam najdes recepty a mozem povedat ze su tam dobre recepty...
Ja dnes robila hovedzu polievku a k tomu pelmene- ruske jedlo mnammmmm... Ale daju sa aj uvarit len tak a mozes k tomu spravit nejaku omacku...
Cesto sa spravi z hladke muky a vody a jedno vajcko a lzicka oleja. Masko hovedzie a bravcove to pomeles a das koreniny, majoranku,cesnak a sol a sojovu omacku a tuto smes plnis do toho cesta.... Moje deti to miluju... Je to nieco ako talianske ravioli..
zapekany karfiol so syrom a smotanou 🙂 rychle a jednoduche a este aj zdrave 🙂

bravcove na prirodno s mrkvou a ryza, bublanina s cucoriedkami