Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zeleninová polievočka, zapekaná brokolička so syrom a smotanou, k tomu varené zemiačky a ako dezert dvojfarebný tvarohový koláčik 😉
a včera sme mali rezne naopak s ryžou 😀 😀 a koláčik?? obyčajné marína keksy prekladané pudingom vanilkovým. 😀 😀 😀
dobrú chuť baby..
ja mám navarené odvčera, takže dnes je veget... 🙂 zeleninová polievka, bravčové číky (kys. uhorka, horčica, olej, bylinky, soľ, korenie) a zemiaky.
zeleninová polievka,brav. vyprážané rezne a zemiakový šalát
dnes máme pečené kura na kapuste,akurat je v peci a už mi tu rozvoniava 😀
@katkavan dlhé piškóty, silná káva - do nej buď rum, alebo arómu, nátierkové maslo Monika, šľahačku, vanilkový cukor, kakao
piškoty namočím v káve, dám vrstvu, na ňu vymiešané maslo so šľahačkou, cukrom, posypem kakaom, opakujem, kým nemám plný pohár, posledná vrstva krém, posypem kakaom. Klasické tiramisu, len vrstvým do pohárov a namiesto mascarpone dám natierkové maslo.
dnes slepaci vyvar, rezne a zemiaky
Dnes kuracie na prírodno a slepačí vývar. 🙂
@titkovamiriam mňam.🙂 Vyzerá to super,ak ťa môžem poprosiť pošli mi recept na tú ryžu. 😅 🙂
ryzu som umyla a dala na horuci olej.premiešala,osolila,pridala kukuricu ,červenu mletú papriku a zaliala vodou,ja varím ryžu 10 min a potom ju nechám este 10 min pod pokrievkou.až potom premiešam. 😉
my hovadzie masko s hraskom, mrkvou a karamelom, slepacia polievka, jablkove strudle a slivkove tasticky
@titkovamiriam vďaka. 🙂
kurací vývar a filety z aljašskej tresky na neviem ešte aký spôsob 🙂
dnes kurací vývar a maďarský guľáš 🙂
Obalovane houby a bramborova kase..
(vcera jsme nasbirali 23kg hub).. 😀
dnes dojedame lasagne - mnam 😵 a na zajtra budem robit stroganov z telacieho masko a k tomu ryzu...
sobota - zeleninková polievka s haluškami
nedela - vývar s rezancami , br.stroganov + ryža a opekané zemiaky a robila som vlašský šalát a torta oneskorená oslava synových narodenín.
vyprazany karfiol, zemiaky a salat, polievka hrachova
ja mam asi najrychlejšie dnes navarene.boli sme na 60tak sme dostali šnicle zemiakovy šalat aj ryžu. 😀
rybacia polievka
segedinsky gulas 😉
paradajková polievočka a granadír 😝
makové a slivkové parené buchty (z obchodu 😝 😝 😝 )
pečené kuracie stehná, domáca knedľa a kapusta 🙂
baby dostali sme jaternicovú kašu či ako sa to volá, proste tá náplň čo je v jaterniciach 😀 neviete niekto ako sa to pečie?
U NAS crevna vyroza tak len varena ryža a suchare ☹ ☹ ☹ ☹
@romcag ja by som to len prihriala v hrnci k tomu zemmiaky a kysle uhorky 🙂

Boli sme u mamy na obed - hovädzia polievka, španielske vtáčky. Jedine, čo spravím, je tiramisu do pohárov 😀