Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ja som dnes inspirovana miestnou pizzeriou-pizza rozky a salatik podla chuti-krevetový alebo kuraci a polievka paradajkova s pomarancami 😉
@fialkaa maso ktore smrdí by som uavrila leda tak psom-dokedy malo zaruku ☹ ,chladene ak bolo od utorka cerstve by malo byt ok ,ak mu nahodou v ten den neskoncila zaruka 😠
@estterka ja robim tuto 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17846
my dnes hovadzie na cervenom vyne, placky zemiakove, emke masko na zeleninke a ryza, kolacik dunajske vlnky pre lenive zienky a cukinova kremova polievka.
dojedame zo vcera a zrovna som "zamiesila" na zemiakove placky - od rana mam na ne taku neskutocnu chut 😀 a polievku urobim cesnacku - vo osolenej vody dame varit zemiaky a pridame rascu (cca 1PL). Ked su zemiaky makke pridame pretlaceny cesnak (veeeeeela cesnaku). Chvilu povarime a hotovo. Mozeme pridat asi 2 PL oleja. Je to fantasticka mnamka!
@linddi @titkovamiriam @miriamr
kupila som cerstve u masiara. trochu ho bolo citit, len ked som vybrala zo sacku, ale ked som ho umyla, bolo v pohode, aj farbu malo peknu. tak som to riskla. ak sa v najblizsich dnoch neozvem, bolo pokazene 🙂
baby ako robíte prílohové halušky k perkeltu, ja som robila taký recept že múka, vajce, mlieko ale zdalo sa mi to dosť ako lepidlo to cesto aj keď chuťovo nie sú najhoršie ale asi by som skúsila radšej iný receptík
@fialkaa zareagujem ako miriamr-fu nechat v chladnicke zasackovane maso fuuuu to chce odvahu 😠 ,ja maso vzdy umyjem,nasolim a na druhy den pouzijem,alebo umyje a zamrazím...,,mrtve maso,, sa hned dalej dehonestuje a pod sackom doslova kvitne-mikrobilogia ako vyšita 😠 -nedavaj ho hlavne synovi nech ti nechyti niaku hnacku ☹
@fialkaa @titkovamiriam tak, tak 😀 , pekne si to rozvinula 😵
@miriamr profesionalna deformacia 😀 😀 😀 😀 😀 som biochemik potravinár 😉
dnes este neviem, ale vcera to boli pizzovniky 🙂 (kusnuté cesto, rozvalkat, kecup, sunka, syr, sampiony, kukurica.....no podla chuti, zrolovat, nakrajat na kolieska a ulozit ako slimakov na plech vymastený olejom, alebo podlozeny mastnym papierom. upiect a zjest 🙂 )
Overene kysnute cesto:
500g polohrubej muky, 1deci oleja, 1vajičko, soľ, kvasok (velky hrncek tepleho mlieka, do toho 1drozdie a lyzicka cukru). Vsetko spolu zmiesat, nechat vykusnut (cca 1/2hodinku) a cesto je hotove.
obalovane "calamari"..chobotnicky, nakrajene na kolecka a hranolky
spaghetti s krevetama na cesneku...
@titkovamiriam tak je to jasnéééééééééé 😀 😀 😀
my dnes kremova porova polievka, ryzovy nakyp a na veceru http://sweetlive-recepty.blogspot.com/2011/05/d... 🙂
nabuduce uz budem vediet. ja som kucharka aj mama zaciatocnicka a hlavne celkom neprakticka. ale ucim sa
ahojte prosim niektoru z vas ako sa vola recept na rezne co sa robia v janskom skle? alebo popripade aj receprik na ne 😉 dik
sosovicova polievka a spagety. vcera vecer zemiakova kasa, vareny hrasok a ruzickovy kel a biela ryba zapecena na sampinonoch (na platky), s maslom , drvenou bazalkou a tymianom. jednoduche a vyborne. bez citronu. 😎
@titkovamiriam ahoj, aky bol ten kakaovy kolac? a na aky velky plech sa robi? ja rozmyslam, ze z polovicneho nam bude stacit. nebol prilis suchy? dakujem.
U nas dnes kremova brokolicova a francuzske zemiaky mnam 😉

@fialkaa pokiaľ vyslovene "nerazí" a nie je očividne pokazené, ja by som to riskla 😀 . Uvidíš ako bude chutiť, keď ho zhotovíš .......