Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
polievku dojedame, okrem nej hrachova kasa s udenym masom
nic. pracovne cize sa ani neda, ale na obed si dam hubovu omacku 🙂
baby chcem sa opytat vy poznate jedlo macanka?
@libka1 ahoj, hod mi receptik na tu kašu prosim 🙂
baby poradte mi nejaku stranku, kde sa naučim varit lacne jedla.... mna uz to nebavi, ja strasne moc penazi miniem na jedlo a teraz pri tom rodičaku musim začat setrit na jedle..... sak ja som taka pukréta ja neviem ani nakupit normalne, aby som z toho nieco navarila... doteraz nam to nerobilo problem, ale uz sa to fakt neda... sak to su furt len nejake sotíčka, masíčko, rybičky.... to nejde takto dalej...
@lizatko1009 robím podla tohto receptu:
2 hrste sušených húb,
voda z kvasenej kapusty,
soľ,
mleté čierne korenie,
hladká múka,
1 cibuľa,
kúsok slaniny.
a je aj tu:
http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=
Postup:
Huby namočíme na pol hodiny. Potom dáme do hrnca aj s vodou. Prilejeme vodu z kyslej kapusty - podľa chuti a kyslosti vody. Osolíme, okoreníme. Varíme domäkka. Dve - tri lyžice hladkej múky rozmiešame v studenej vode a pridáme k hubám. Prevaríme. Polievka má byťhustá. Ako redšia omáčka. Na tanieri polejeme rozškvarenou nakrájanou slaninou s cibuľou (môžeme vynechať). Podávame s chlebom, ktorý sa do mačanky po kúskoch namáča
@weverka11 stranku neporadim no asi najlacnejsie su mučne a zemiakove,cestoviny....
dojedáme víkendové varenie
Dojedáme od včera: mimoriadne nie mäsový vývar, ale karfiólová polievočka a mäso na hríbkoch - v tlakovom hrnci a ryžu. Ako dezert - domáce muffiny.
dnes dojedáme,zajtra bude asi plnená paprika,tak tiež bude aspon na 2 dni 😵
dnes dojedame ako povacssina 😉 ale idem upiect bebe brumikov 🙂 potom hodim foto
my nedojedame, robim kremovu cesnacku a granadir - jednoduche a pritom mnam mnam 😀
@weverka11 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23258
lacne recepty najdes napr. tu: http://www.poslirecept.cz/kategorie/3/za-par-ko...
rezance s makom
@titkovamiriam ja sa len preto pytam, lebo malo ludi to pozna
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22657 napriklad tu je nejaka
my tiez davame este do toho spomatu, som si narobila chute asi si objednam do prace 😀
náš dnešný obed - sucháre
sobota - mali sme oslavu tak dusené rezne+ opek.zemiaky,ryža a hrášková polievka a chlebíčky, babka doniesla lekvárové buchty
nedeľa paradajková polievka a rezne ako v sobotu
dnes ja a mm dojedáme deťom na večeru ešte netuším.
zemiakovo- cibuľový šalát a vypražaný kapor .... 😀 😀 😀 vianočná predpríprava ... Inak kočky, prosím hoďte mi sem receptík na ten najúžasnejší štedrák ... neoklamaný, poctivý a úžasný ....
ďakujéééééééém
vajickova polievka a granadir....dufam, ze ostane aj na zajtra 😀
@miruska15 ahoj, prosim Ta ja som o tomto recepte nikdy nepocula 😕 podla cukru to je poriadne sladke 😉 davas to na velky plech ako napr bublaninu? Dava sa aj nejake ovocie?
dnes nic, navarene od vcerajska..bravcovy rezen, zemiakova kasa, uhorkovy salat a k tomu kuracia polievka s cestovinou. a na zajtra uvidime podla nalady, ale ako poznam draheho tak spagety carbonara 😉
@lizatko1009 východniari ju poznajú určite!!!
Mačanka je šarišké jedlo. Nasucho sa opraží hladká múka a táto suchá zápražka sa za stáleho miešania zaleje zriedenou šťavou z kyslej kapusty (juškou) alebo mliekom, do ktorého sa priadalo trošku smotany. Varí sa do mieneho zhustnutia. Po dovarení sa dá do juškovej mačanky rozpražená slanina s cibuľou, do mliekovej rozpražené maslo s cibuľou.
@adelaida33 chodí do druhej triedy...som bola prekvapená, že si vybral taký krúžok 🙂 ale chodí tam dosť chalanov a strašne sa im to páči .. krúžok sa volá Varíme rýchlo a zdravo
my mae kuracie meso bud s dubakovou omackou alebo s brusnicovou omackou,.ktomu ryza a lebo opekane zemaky. 😵
@veronika1417 sladky dol dost ja som nemala pračkovy dala som kryštalovy a iba 2 a pol šalky ale na buduce dam iba 2 to stači.či niake ovocie neviem ked je to acidkovy kolač nam chuti iba sami.Mam ešte jeden recept a tam je aj poleva idem ho kuknut
@miruska15 mirus ani ja nedavam prackovy 😀 😀 😀 😀 to bol zlaty preklep 😉
A tu je 1/2 l poloh.muky 1/2 l kryš.cukor 1/2 l zakysanky( acidka) 1/2 dcl oleja 1 vajco 1 ML soda bicarbona 1ML kakaa Všetko vymiešat upiect. PLNKA: 12 dkgkryš.cukor upalit na karamel do toho šlahačku.Po vychladnuti vmiešat 1/2 masla navrch postriekat čokoladu.
@moonlightka jaj som nechapala až teraz som to zbadala 😀 😀 😀 😀 😀 😀

dojedame z vikendu 😉