icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

titkovamiriam
10. okt 2011

dojedame z vikendu 😉

libka1
10. okt 2011

polievku dojedame, okrem nej hrachova kasa s udenym masom

lizatko1009
10. okt 2011

nic. pracovne cize sa ani neda, ale na obed si dam hubovu omacku 🙂

lizatko1009
10. okt 2011

baby chcem sa opytat vy poznate jedlo macanka?

weverka11
10. okt 2011

@libka1 ahoj, hod mi receptik na tu kašu prosim 🙂

baby poradte mi nejaku stranku, kde sa naučim varit lacne jedla.... mna uz to nebavi, ja strasne moc penazi miniem na jedlo a teraz pri tom rodičaku musim začat setrit na jedle..... sak ja som taka pukréta ja neviem ani nakupit normalne, aby som z toho nieco navarila... doteraz nam to nerobilo problem, ale uz sa to fakt neda... sak to su furt len nejake sotíčka, masíčko, rybičky.... to nejde takto dalej...

titkovamiriam
10. okt 2011

@lizatko1009 robím podla tohto receptu:
2 hrste sušených húb,
voda z kvasenej kapusty,
soľ,
mleté čierne korenie,
hladká múka,
1 cibuľa,
kúsok slaniny.

a je aj tu:

http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=

Postup:
Huby namočíme na pol hodiny. Potom dáme do hrnca aj s vodou. Prilejeme vodu z kyslej kapusty - podľa chuti a kyslosti vody. Osolíme, okoreníme. Varíme domäkka. Dve - tri lyžice hladkej múky rozmiešame v studenej vode a pridáme k hubám. Prevaríme. Polievka má byťhustá. Ako redšia omáčka. Na tanieri polejeme rozškvarenou nakrájanou slaninou s cibuľou (môžeme vynechať). Podávame s chlebom, ktorý sa do mačanky po kúskoch namáča

titkovamiriam
10. okt 2011

@weverka11 stranku neporadim no asi najlacnejsie su mučne a zemiakove,cestoviny....

nanulik
10. okt 2011

dojedáme víkendové varenie

linddi
10. okt 2011

Dojedáme od včera: mimoriadne nie mäsový vývar, ale karfiólová polievočka a mäso na hríbkoch - v tlakovom hrnci a ryžu. Ako dezert - domáce muffiny.

eva7780
10. okt 2011

dnes dojedáme,zajtra bude asi plnená paprika,tak tiež bude aspon na 2 dni 😵

kibuk
10. okt 2011

dnes dojedame ako povacssina 😉 ale idem upiect bebe brumikov 🙂 potom hodim foto

miruska15
10. okt 2011

@crysmile 3 pohare krup.muky,,3 pohare praš.cukru ( stači 2),,3 pohare Acidka,,2 lyž.soda bikarbona,,1 vajičko,,5 dkg kakaa vymiešat a upiect

mimikett
10. okt 2011

my nedojedame, robim kremovu cesnacku a granadir - jednoduche a pritom mnam mnam 😀

mimikett
10. okt 2011

@kukujka to znie zaujimavo, rybicky my mozme, urcite vyskusam ku koncu tyzdna.

alenka600
10. okt 2011

rezance s makom

lizatko1009
10. okt 2011

@titkovamiriam ja sa len preto pytam, lebo malo ludi to pozna
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22657 napriklad tu je nejaka
my tiez davame este do toho spomatu, som si narobila chute asi si objednam do prace 😀

lujza123
10. okt 2011

náš dnešný obed - sucháre

daniz
10. okt 2011

sobota - mali sme oslavu tak dusené rezne+ opek.zemiaky,ryža a hrášková polievka a chlebíčky, babka doniesla lekvárové buchty
nedeľa paradajková polievka a rezne ako v sobotu
dnes ja a mm dojedáme deťom na večeru ešte netuším.

elina313
10. okt 2011

zemiakovo- cibuľový šalát a vypražaný kapor .... 😀 😀 😀 vianočná predpríprava ... Inak kočky, prosím hoďte mi sem receptík na ten najúžasnejší štedrák ... neoklamaný, poctivý a úžasný ....
ďakujéééééééém

denka_k
10. okt 2011

vajickova polievka a granadir....dufam, ze ostane aj na zajtra 😀

veronika1417
10. okt 2011

@miruska15 ahoj, prosim Ta ja som o tomto recepte nikdy nepocula 😕 podla cukru to je poriadne sladke 😉 davas to na velky plech ako napr bublaninu? Dava sa aj nejake ovocie?

cobhan
10. okt 2011

dnes nic, navarene od vcerajska..bravcovy rezen, zemiakova kasa, uhorkovy salat a k tomu kuracia polievka s cestovinou. a na zajtra uvidime podla nalady, ale ako poznam draheho tak spagety carbonara 😉

miriamr
10. okt 2011

@lizatko1009 východniari ju poznajú určite!!!
Mačanka je šarišké jedlo. Nasucho sa opraží hladká múka a táto suchá zápražka sa za stáleho miešania zaleje zriedenou šťavou z kyslej kapusty (juškou) alebo mliekom, do ktorého sa priadalo trošku smotany. Varí sa do mieneho zhustnutia. Po dovarení sa dá do juškovej mačanky rozpražená slanina s cibuľou, do mliekovej rozpražené maslo s cibuľou.

s_i_s_a
10. okt 2011

@adelaida33 chodí do druhej triedy...som bola prekvapená, že si vybral taký krúžok 🙂 ale chodí tam dosť chalanov a strašne sa im to páči .. krúžok sa volá Varíme rýchlo a zdravo

gumkacik
10. okt 2011

my mae kuracie meso bud s dubakovou omackou alebo s brusnicovou omackou,.ktomu ryza a lebo opekane zemaky. 😵

miruska15
10. okt 2011

@veronika1417 sladky dol dost ja som nemala pračkovy dala som kryštalovy a iba 2 a pol šalky ale na buduce dam iba 2 to stači.či niake ovocie neviem ked je to acidkovy kolač nam chuti iba sami.Mam ešte jeden recept a tam je aj poleva idem ho kuknut

moonlightka
10. okt 2011

@miruska15 mirus ani ja nedavam prackovy 😀 😀 😀 😀 to bol zlaty preklep 😉

miruska15
10. okt 2011

A tu je 1/2 l poloh.muky 1/2 l kryš.cukor 1/2 l zakysanky( acidka) 1/2 dcl oleja 1 vajco 1 ML soda bicarbona 1ML kakaa Všetko vymiešat upiect. PLNKA: 12 dkgkryš.cukor upalit na karamel do toho šlahačku.Po vychladnuti vmiešat 1/2 masla navrch postriekat čokoladu.

miruska15
10. okt 2011

@moonlightka jaj som nechapala až teraz som to zbadala 😀 😀 😀 😀 😀 😀