Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dukátové buchtičky(už mi kysne cesto 😝) a banánový koláč, možno hrachovú polievku 🙂
kuraciu polievocku, ktora snad ostane aj na zajtra a francuzske zemiaky 🙂)
Polievka rajčinová a tarhoňové rizoto... 🙂
@malinovka333 recept je rovnaky na vsetky druhy:
3 šálky polohr. múky
1 šálka prášk. cukor
1 PDP
-------------
2 vajcia
1 šálka oleja
1 šálka mlieka (vlažného - zohrievam v mikrovlnke 30 sek.)
Zvášť zmiešaj suché ingrediencie, zvlášť mokré (preto som to oddelila). A teraz už môžeš pridávať čo chceš - do brusnicových som dala len suš. brusnice, od oka. Do čokoládových nasekanú mätovú čokoládu a kakao. Cesto nesmie byť moc tuhé, potom sú suché muffiny. Piekla som v košíčkoch vo forme na muffiny, napln ich do 3/4, lebo sa dvihnú a peč cca 20 min. na 180. mali by byť zvrchu také chrumkavé, vnútri makkúčké.
u nas dnes spenatova polievka a grenadir 😀
šošovicový prívarok+párok
@kralicica dakujem pekne urcite vyskusam ked bude cas 😀
sosovicova polievka, rizoto s kuracim masom
@nuna55 Z klasickeho kysnuteho cesta poharom povykrajujem kolieska, dam na plech, ktory so vystlala papierom na pecenie. Do kazdeho kolieska urobim v strede prstom jamku, potriem olejom a peciem. Chutovo su trochu ine ako vyprazane, ale chutia dobre a hlavne pre drobca su zdravsie ako vyprazane.
robievate niekto zeleninový šalát s kur. maskom? Zaujímalo by ma, aký "dresing" tam ide...tatarka, majolka, alebo niečo iné? Aby to nebolo moc mastné a chutilo to 🙂
no dlho som tu nebola, silno sme maľovali a upratovali a jedli sme: brokolicová krémová, pečené kura s ryžou, cestoviny so syrovou omáčkou. Teraz sa chystám na kelový prívarok s fašírkami pečenými v rúre - našla som vraj fajný recept, tak či sa aj mne fajne podaria.
Cez víkend ma manžel poznal na kačacie hody 😵 a ja mu za to potom urobím slížikovú polievku a sviečkovú na smotane s knedľou 😉
Odkedy MM chodí do práce, varievam až popoludní: takže tekvicová polievka s krutónmi a zapekané zemiaky s baklažánom a syrom hotové 🙂
@barushkaaam ja kacku moc nemusim podla mna je straasne mastna 😅
A dnesne menu:
Paradajkova polievocka a buchty na pare(zial kupovane buchty 😔 )
zeleninkovu polievku so zemiacikmi a krupicovimi haluskami
robievate pecenu cviklu? Poradite ako na to? Mam ju olupat surovu a potom nakrajat a dat piect? A vobec ako dlho to mam robit?
kočky..čo ak mám vela čiernej reďkovky??? 😕 čo s nou?nejaky napad??? 😒
dnes som robila prvy krat langoše a celkovo prvy krat kysnute cesto 😀 vydarilo sa paradne, akurat som nadavala ze uz to viac nebudem robit, jedine pre nejake vacsie osadenstvo, lebo pre 3 ludi sa to neoplati 🙂