icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

malinovka333
Autor odpoveď zmazal
malinovka333
Autor odpoveď zmazal
bambola
20. okt 2011

dukátové buchtičky(už mi kysne cesto 😝) a banánový koláč, možno hrachovú polievku 🙂

ellit
20. okt 2011

kuraciu polievocku, ktora snad ostane aj na zajtra a francuzske zemiaky 🙂)

claudica
20. okt 2011

Polievka rajčinová a tarhoňové rizoto... 🙂

kralicica
20. okt 2011

@malinovka333 recept je rovnaky na vsetky druhy:
3 šálky polohr. múky
1 šálka prášk. cukor
1 PDP
-------------
2 vajcia
1 šálka oleja
1 šálka mlieka (vlažného - zohrievam v mikrovlnke 30 sek.)

Zvášť zmiešaj suché ingrediencie, zvlášť mokré (preto som to oddelila). A teraz už môžeš pridávať čo chceš - do brusnicových som dala len suš. brusnice, od oka. Do čokoládových nasekanú mätovú čokoládu a kakao. Cesto nesmie byť moc tuhé, potom sú suché muffiny. Piekla som v košíčkoch vo forme na muffiny, napln ich do 3/4, lebo sa dvihnú a peč cca 20 min. na 180. mali by byť zvrchu také chrumkavé, vnútri makkúčké.

denisse
20. okt 2011

u nas dnes spenatova polievka a grenadir 😀

akika722
20. okt 2011

šošovicový prívarok+párok

malinovka333
20. okt 2011

@kralicica dakujem pekne urcite vyskusam ked bude cas 😀

moonlightka
20. okt 2011

sosovicova polievka, rizoto s kuracim masom

smejkoh
20. okt 2011

@nuna55 Z klasickeho kysnuteho cesta poharom povykrajujem kolieska, dam na plech, ktory so vystlala papierom na pecenie. Do kazdeho kolieska urobim v strede prstom jamku, potriem olejom a peciem. Chutovo su trochu ine ako vyprazane, ale chutia dobre a hlavne pre drobca su zdravsie ako vyprazane.

lyongirl
20. okt 2011

robievate niekto zeleninový šalát s kur. maskom? Zaujímalo by ma, aký "dresing" tam ide...tatarka, majolka, alebo niečo iné? Aby to nebolo moc mastné a chutilo to 🙂

jania023
20. okt 2011

@lyongirl ja avam obycajny olivovy olej t citronom taky citronovy je bajecny...mnaaam

jarunka111
20. okt 2011

no dlho som tu nebola, silno sme maľovali a upratovali a jedli sme: brokolicová krémová, pečené kura s ryžou, cestoviny so syrovou omáčkou. Teraz sa chystám na kelový prívarok s fašírkami pečenými v rúre - našla som vraj fajný recept, tak či sa aj mne fajne podaria.
Cez víkend ma manžel poznal na kačacie hody 😵 a ja mu za to potom urobím slížikovú polievku a sviečkovú na smotane s knedľou 😉

gianni
20. okt 2011

@kralicica vyskúšam aj ja

moni
20. okt 2011

@lyongirl
u nas bud dressing z olivoveho oleja; alebo bieleho jogurtu ak je tam kuracie maso. majoneza malokedy, ale jedla som aj take

kralicica
20. okt 2011

Odkedy MM chodí do práce, varievam až popoludní: takže tekvicová polievka s krutónmi a zapekané zemiaky s baklažánom a syrom hotové 🙂

jasin
20. okt 2011

@barushkaaam ja kacku moc nemusim podla mna je straasne mastna 😅

jasin
20. okt 2011

A dnesne menu:
Paradajkova polievocka a buchty na pare(zial kupovane buchty 😔 )

salma22
20. okt 2011

zeleninkovu polievku so zemiacikmi a krupicovimi haluskami

lucikatn
20. okt 2011

robievate pecenu cviklu? Poradite ako na to? Mam ju olupat surovu a potom nakrajat a dat piect? A vobec ako dlho to mam robit?

akika722
20. okt 2011

kočky..čo ak mám vela čiernej reďkovky??? 😕 čo s nou?nejaky napad??? 😒

miruss
20. okt 2011

@akika722: Dobrá je z nej nátierka. Postrúhať reďkovku, kyslá smotana, strúhaný syr a troška soli.

akika722
20. okt 2011

@miruss hmmm..može to byť dobreeee 😉 a ake struhadlo?slzičkove alebo uplne jemne?vdaka..isto skusim 😵

miruss
20. okt 2011

@akika722: ja to strúham na tom, čo strúham tvrdý syr, na jemnejšie. Mám to štvorhranné.

weverka11
20. okt 2011

dnes som robila prvy krat langoše a celkovo prvy krat kysnute cesto 😀 vydarilo sa paradne, akurat som nadavala ze uz to viac nebudem robit, jedine pre nejake vacsie osadenstvo, lebo pre 3 ludi sa to neoplati 🙂

akika722
20. okt 2011

@miruss vdaka..zajtra isto urobim..dakujem 😵

miruss
20. okt 2011

@akika722: Nie je začo. Dúfam, že bude chutiť, ja ju mám veľmi rada.

akika722
20. okt 2011

@miruss kedže tam ide syr-to moj staši syn jesť isto bude 😀 on je totižto syromaniak 😅 syr stale,všade a pri každej príležitosti musí byť 😅

miruss
20. okt 2011

@akika722: Môj Kubko si jeden čas dával strúhaný syr aj do špenátovej polievky. 🙂