Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@katkas1 ahoj. Tu je recept:
Bublanina s pudingom
250g krištálového cukru
6 vajec
250g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
1 dcl mlieka
1 dcl oleja
2 pudingy z 8-9dcl mlieka
Krištálový cukor vyšlaháme spolu s vajciami až dokial hmota jemne nezbledne. Potom začneme pridávať ostatné prísady a ešte premixujeme. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Potom si pripravíme puding a keď bude hotový vlejeme ho pomaly na celý plech rovnomerne, napríklad do tvaru mriežky. Dáme do trúby na cca 180° asi na 30 min. Keď je koláč hotový, necháme ho vychladnúť a môžeme naňho podla chuti naliať kyslú smotanu zmiešanú s krištálovým cukrom, alebo podávame so šlahačkou, prípadne len tak.
@dadenka1 ja by som aj kupila
Ja robim Ribs, kukurica a hranolceky 🙂)
dnes zeleninova od vcera, kacica, kapusta a lokse
strúhankou vklepávané vajíčkom obalené a zapečené rezne (neviem ako sa to oficiálne volá 😀) + ryža , polievku som nestihla, bo malá si pýtala celú moju pozornosť 😝
ja dnes velka frajerka, masko na prirodno s dusenym porkom a deti mi to vypluvali a pritom bol ten por taky dobry
😀
@katkas1 ja si ten puding robím najprv, takže je takých pár minútiek odstáty, ale môžeš dať aj horúci, keď si urobíš najprv cesto a potom puding. Robila som to aj tak, je to jedno. Ale ten puding dávaš do tej tekutej masy na plech a tak to zapečieš. Nepečieš cesto zvlášť a potom puding, hej? Lebo neviem, či to je jasné z toho receptu.
včera a dnes nič bo som bola na návšteve pri mame,pri nej bol štiav a špízy a ešte torta
ja mam navareny ryzovy nakyp s hrozienkami a hruskami, takze zajtra opat nevarim 🙂 aj MM si ma co vziat do prace. super!
ahojte kucharecky ... chcem vas poprosit o radu a inspiraciu ... ideme o dva tyzdne na party s nazvom "Podzimní večer pro zahřátí" a cele sa to bude niest v duchu tepla a teda aj jedlo a pitie by malo byt teple .. ja by som rada nieco pripravila a na party priniesla ... nieco slane a nieco sladke .. mate nejake tipy na dobru slanu a teplu mnamku a skvely teply dezert? vsetkym vopred dakujeeeem ... 🙂
@denisse napadol mi punc a varene vinko 🙂
@denisse mě se automaticky vybavil jablkový závin/štrúdl se skořicí.. a jak píše @luciferova určo vínko 😀
@denisse len ono zakedy to prenesies, tak ti to aj tak vsetko vychladne... slane by som si dala kacaciu pecienku na toastoch, sladke moze byt ta strudla, mnam 🙂
nevadi, ze vychladne .. ide o to, aby sa to podavalo teple, mozeme to tam zohriat 🙂
alebo tekvicovu polievku podavanu v tekvici 🙂
@luciferova
@denisse baby to se dělá? Dělat někomu chutě takhle v noci?! 😀 😀 😀 mňam asi zítra něco upeču 😝
@inffinity aj mne tecu slinky, neboj :D
zemiakový paprikáš s bravčovým kare
pecene kuracie stehna,zemiakové pyre,kuracia zo vcera 😉
dnes nevarím, včera som si na dnes urobila rizoto - mňam 🙂
cez vikend sme mali rybky na masle, kasu zemiakovu, hovadziu polievku a pernik. polievka ostala, dnes bude knedla a segedinsky gulas.aj kolacik nam este ostal...
aj my dnes mame segedin a k tomu upeciem kolacik 😎
vcera bravcove na sampionoch zemiaky a rezancekova polievka
dnes dojedanie a popripade spagety mame frmol ,menili sme kuchynu 😉
dnes rozvoniava sviatočná kapustnica 🙂
ahojte baby, ktora mi rychlo poradi, robim detsku vyzivku z jablk a chcem tam dat ovsene vločky, tak ako napr. vyzivky z DM, neskysne sa to? mam to tam dat tesne pred dokoncenim ked to uz bude rozmixovane?

Ahojte,
my dnes hovädzi vyvar a bravcove masko so zemiakmi, broskynovy kompot. Dezert som nerobila, mm vzal deti na vylet, tam si daju nieco sladke.
vcera sme mali vajcovu polievku (len deti, ja ju neznasam 😝 ) a cestoviny so zelen.omackou, do ktorej mm pridal pomaranc a bolo to fakt vyyyborne 😵
zajtra palacinky, pozajtra cesnacka a druhe este neviem.