Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@titkovamiriam ahoj ja keď robim medovníčky vždy sú tvrdé 😒 , ak máš dobrý oskúšaný recept tak ho napíš 🙂 ďakujem
@mircova ja mam vela receptov aj na maslove.makove a hociake ale tuto mame najradsej!!!!a odkedy ma silikonovu formu vzdy sa podarili 😉
@angela1 aj moje su ako betom za 15 min no ja ich potom davam do krabic a za par tyzdnov zmaknu,no teraz idem robit take oklamane na
mede aby boli makke od zaciatku
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34104 moje
a tieto su makke stale:
500 g hladkej múky, 170 g práškového cukru, 50 g masla, 2 vajcia, 3 PL medu, 1PL sódy bicarbóny, 1 PL medovníkového korenia a 1 vajce na potretie
dnes zapekane cestoviny...a poobede sa chystam upiect toto http://www.poslirecept.cz/recept/za-par-korun/1...
grilovane kuracie prsia, syrova omacka, penne
cesnaková polievka kapustne fliačky a granadir 😅
@titkovamiriam ďakujem 🙂 vyskúšam...
slivkove perky s makom/tvarohom a dojedame zo vcera 😉
tak pecienku mam 3 sposoby asi tak a s ryzou..
@angela1 ak chceš recept na mäkké medovníky / podobné ako od titkovamiriam / 500 g hl. múky, 3 vajcia, 125 g masla, 125 g medu, 180 g prášk. cukru, 3 malé lyžičky škorice, 2 malé lyžičky anízu, 1 malá lyžička sódy bicarbony. Tie malé lyžičky dávam vrchovato plné. Rozvalkať tak na 0,5-1 cm.
plnene zemiakove placky 😉
@dena mnaaam aj mne sprav 😉 ja som na to leniva 😒 ale velmi lubim zemiakove placky mnamky 😀
mne sa dnes varit nechce, uvarim zemiakovu omacku a na vrch opecene spekaciky s volskym okom a bude 😉 manzel to lubi tak mu aspon brusko zohreje 😉
Karfiolova kremova...masko s ananasom a ryza...dezert tvarohova strudla...vecera grilovane kridielka...
@veronika1417 kludne prid 🙂 mame toho dost 😉
kolozvarska kapusta 🙂
@dena budes to plnit nejakym pikantnym maskom? 😀
zemiaky uvarim vo vode s extra silnym bujonom, strucikom cesnaku, majorankou, solou a vegetou. ked je skoro makke, pridam filety pangasius, uvari sa to, zahustim, pridam trosku sladkej smotany a mnamko obed je za pol hod hotovy.
@nana80 aky mate recept na cesnakovu polievku? vdaka.
Ja dnes len polievku s cervenej fazule a zeleniny... dojedame granatir, rybu so zemiakmi a linecke kolaciky.
@veronika1417 ano, myslim ze dost pikantnym...lebo nasa mala aj tak je iba ciste placky a ja ich teraz zas nemozem...robila som nedavno cernohor a bolo mi taaak strasne zle, ze som myslela ze sa zblaznim, tak radsej to ja riskovat nebudem...
Dnes syrová polievka, ryba so zemiakmi, syrová omáčka, zelenina. A poobede spravím cookies 😵
@dena ved to ☹ ja strasne lubim placky ale netrufam si, naposledy som telefonovala na zachode z jedneho kuska pizze a vtedy som si slubila, ze uz nebudem take tazke veci jest 😒 ale chute su velikeee 😉 jooj a s pikantnym maskom a so syrom a kecupom... no som ja normalna 😀
my sme dnes mali pizzu, a kremovu hrachovu polievku.
@veronika1417 ved toto ...som presne tak isto na tom ako ty ☹ ten cesnak sa asi tym nasim malinkym nepaci 😎
@veronika1417 🙂 ked som si precitala tvoj prispevok to ako ja v tehotenstve.same tazke jedla, okrem toho kecupu,ten nemusim 🙂a chilli papricku by som niekedy zjedla asi aj samostatnu 🙂
@dena cesnak je najlepsia vec na svete 🙂 vonou aj chutou

dnes to bude zapeceny karfiol so zemiakmi 🙂