icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

katushka16
28. okt 2011

rascová polievka a kapustové placky,mňaaaam

ellit
28. okt 2011

Kedze som s detmi na kopletku chora a len odsavam, smrkam, odsavam a podavam lieky a pritom som sama kaput....moja svokra mi poslala dneska pecene kuriatko s ryzou, rybu na masle a zemiakove pyre a sparglovy krem 🙂
niekedy si so svokrou vychadzame 😀 😀 😀

lyongirl
28. okt 2011

dnes cesnaková krémová polievka podľa tohto receptu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6890
a pečené zemiaky s karfiolom podľa tohto, ale s malými obmenami, pridala som šampióny a tú bryndzu a maslo som riedila kys. smotanou, lebo to je veľmi ťažké...
http://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-zemiaky...
http://ssalonis2.blogspot.com/search?q=peceny+k...

chcela som pridať aj foto, ale manžel si zobral čítačku kariet do roboty, tak možno večer pridám 🙂

rebecca2006
28. okt 2011

@knichna ako prosím robíš tie halušky?

rebecca2006
28. okt 2011

@katushka16 hodíš mi recept na kapustové placky, prosím?

rebecca2006
28. okt 2011

ahoj baby, pridávam sa, minule som vás objavila, tak super, vďaka za inšpirácie.
U nás dnes veľká fantázia nebola, ostal pangas na zelenine s opekanými zemiakmi a malý mal paradajkovú polievku a dukátové buchtičky 🙂
Čo plánujete variť na víkend?

gumimaci
28. okt 2011

varene zemiaky a losos na masle. mala byt aj rukola s rajčinami ale zabudla som ich kupit 😅

kukujka
28. okt 2011

masove gulky v paradajkovej omacke +knedla
sosovicova polievka

rebecca2006
28. okt 2011

@veronika1417 ja presný recept na palacinky nemám, skúšala som aj tie y MMB 3:2:1, ale sami lepili, robím od oka. Vačšinou robím tak y pollitra mlieka, nás nie je veľa jedákov, radšej plnotučného, od oka yamiešam hladkú múku- koľko treba, ponorným šľahačom, pridávam aj trochu perlivej minerálky, Na toto množstvo dávam 2!!! vajíčka, cesto mi potom lepšie drží- inak toto je aj grif, čo s tým, keď sa mi moc trhajú, prišupnem vajce. Ak chcem nasladko, dám jeden vanilkový cukor,pekne voňajú. Skúšala som viac receptov, ale presne podľa rp mi to nevyšlo nikdy...

veronika1417
28. okt 2011

@lyongirl tie zemiacky vyzeraju uuuzasne uz to mam ulozene 😉

mmmiska
28. okt 2011

fiha zavidim vam vsetkym ay pekny mate vztah k vareniu ja teda vobec a neviem ako sa to naucit

prahaxx
28. okt 2011

@mmmiska najlepsi ucitel je hlad 🙂 a velkou motivaciou je vidiet, ako druhym chuti,
dnes iba leco, bola som u zubara, mam dost a pripravujem na zajtra zdravu mnamku - orechovo makove gulky 🙂

veronika1417
28. okt 2011

@mmmiska staci aby sa Ti nieco podarilo a niekto Ta pochvalil 🙂 najlepsie manzelik 😀

lunana
28. okt 2011

Viete mi poradiť, čo by sa dalo spraviť s údenými kuracími stehnami? Môjmu mm to strašne chutí, neviem, či sa to je len tak alebo sa to má aj inak pripraviť 😅

lyongirl
28. okt 2011

@veronika1417 tie zemiaky sú fakt dobré, ale ja ich nerobím presne podľa receptu...ja si ich ošúpem, prekrojím na polovicu a dám tak piecť, ak sú makké, tak na to dám tú zmes. Zemiaky sa mi pečú dlhšie, ako je v recepte, aj hodinku a tá zmes podľa receptu je fakt ťažká a sýta, dnes som ju robila len z bryndze, kys. smotany a pažítky, lebo som na maslo v obchode zabudla a bolo to tiež dobré...to len také moje vychytávky a ten karfiol je úžasnýýýý, ten by som jedla aj samotný, mňam

raza
28. okt 2011

@prahaxx ahoj. čo sú to orechovo makové guľky?? 😕 znie to moc dobre 😉

lyongirl
28. okt 2011

@mmmiska o mne si všetci myslia, že rada varím, pretože svoje výtvory občas dám na FB ako inšpiráciu pre kamošov, ale opak je pravdou. Varím len pre to, že musím a veľmi málokedy ma to chytí tak, že mám chuť navariť. Varím tak 3x do týždňa a nemá ma čo motivovať, pretože manžel doma varené skoro vôbec neje, deti sa najedia v škôlke a ja si to jem po sebe sama. Samozrejme, že sú jedlá, ktorým neodolajú a dajú si ich aj o pol noci, ale tých je málo...ináč som sa naučila variť preto, že som jednoducho niečo jesť musela a tak isto moje deti 😀DD. Sú jedlá, ktoré uvarím aj zo zavretými očami, sú jedlá o ktorých mi MM povie, že sú lepšie ako od jeho mamy, ale sú jedlá, ktoré som nikdy nevarila, alebo ich neviem dochutiť...napr. segedín neviem, kyslú kapustnicu, sviečkovú a pod.

titkovamiriam
28. okt 2011

@lunana najskor mnaaaaam milujem udenu kuracinu.ja to najskor uvarím vo vode a potom k tomu ako klasika udene mäso-pyre,privarok,chren alebo len tak s cerstvým chlebom-alebo masko pouzit do fazulovej,kapustnici,rizoto....

katana11
28. okt 2011

@lyongirl na segedin ti dam dobry recept, ja som ho nikdy nepokazila ale kludne kapustu dus s maskom najprv si len osmaz trosku masko a potom daj kapustu a je super ze zahustujes so smotanou a tak zalievat ale miesaj nech sa ti nesekne, paci a bru chut http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17437

zebra41
28. okt 2011

zemlovka s tvarohom a jablkami

titkovamiriam
28. okt 2011

ked jablka....tak prave dovarený jablkový puding

tosomja
28. okt 2011

dnes len zeleninová polievka...zajtra sa najeme na svadbe...dúfam, že bude pestré menu 🙂

00vladka00
28. okt 2011

@lucka1987 ja som to uz skusala a mne sa to zdalo dost suche ale dobre.ja som k tomu najprv nerobila nic ale potom som prirobila ryzu.

lyongirl
28. okt 2011

@katana11 ďakujem, snáď sa odhodlám vyskúšať, možno v nedeľu 🙂, lebo neviem, čo uvariť...

nicky182
28. okt 2011

dnes som varila fazulku na kyslo, s udenym maskom ...mnaam, to bude aj na zajtra a v nedelu pecene maso, knedlik a kapusta, ALE mohli by ste mi prosim poradit ako spravne kapustu "urobit" ? dakujem

ingrid56
29. okt 2011

@nicky182 ak ides robit kyslu, tak daj varit kapustu, pridaj koreniny, a nechaj varit. ked to privedies do varu, prilej 0,2 l bieleho vina a varis do zmäknutia. ked bude kapusta uvarena jednoducho ju zahustis zasmazkou, zatrepkou. mozes pridat 2 uvarene roztlacene zemiaky na zahustenie 🙂 dochutis podla chuti.
ak ides robit napr. cervenu tak: v hrnci si upalis karamel, pridas pokrajanu cervenu kapustu, oprazis, pridas koreniny , prilejes vodu a dusis. ked je kapusta mäkka rozmixujes si konzervu ananasu na kasu a pridas ku kapuste (dostane peknu vonu a farbu 🙂 . ak sa ti bude zdat malo, zahustis solamylom. povaris, podla chuti dochutis a mnam 🙂

gianni
29. okt 2011

@prahaxx daj vedieť ako sa ti podarili tie gulky ,ako sa pracovalo s hmotou ,či sa nelepilo na ruky ,by som urobila aj ja

gianni
29. okt 2011

diétujeme bo máme nejakú črevnú chrípku či čo,tak zo včera kurací vývar a vybrala som z mraziaka kuracie prsia tak nejako diétne ich spravím

katka3012
29. okt 2011

Zemiacky na plechu a babovku 🙂