Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Kedze som s detmi na kopletku chora a len odsavam, smrkam, odsavam a podavam lieky a pritom som sama kaput....moja svokra mi poslala dneska pecene kuriatko s ryzou, rybu na masle a zemiakove pyre a sparglovy krem 🙂
niekedy si so svokrou vychadzame 😀 😀 😀
dnes cesnaková krémová polievka podľa tohto receptu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6890
a pečené zemiaky s karfiolom podľa tohto, ale s malými obmenami, pridala som šampióny a tú bryndzu a maslo som riedila kys. smotanou, lebo to je veľmi ťažké...
http://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-zemiaky...
http://ssalonis2.blogspot.com/search?q=peceny+k...
chcela som pridať aj foto, ale manžel si zobral čítačku kariet do roboty, tak možno večer pridám 🙂
@knichna ako prosím robíš tie halušky?
@katushka16 hodíš mi recept na kapustové placky, prosím?
ahoj baby, pridávam sa, minule som vás objavila, tak super, vďaka za inšpirácie.
U nás dnes veľká fantázia nebola, ostal pangas na zelenine s opekanými zemiakmi a malý mal paradajkovú polievku a dukátové buchtičky 🙂
Čo plánujete variť na víkend?
varene zemiaky a losos na masle. mala byt aj rukola s rajčinami ale zabudla som ich kupit 😅
masove gulky v paradajkovej omacke +knedla
sosovicova polievka
@veronika1417 ja presný recept na palacinky nemám, skúšala som aj tie y MMB 3:2:1, ale sami lepili, robím od oka. Vačšinou robím tak y pollitra mlieka, nás nie je veľa jedákov, radšej plnotučného, od oka yamiešam hladkú múku- koľko treba, ponorným šľahačom, pridávam aj trochu perlivej minerálky, Na toto množstvo dávam 2!!! vajíčka, cesto mi potom lepšie drží- inak toto je aj grif, čo s tým, keď sa mi moc trhajú, prišupnem vajce. Ak chcem nasladko, dám jeden vanilkový cukor,pekne voňajú. Skúšala som viac receptov, ale presne podľa rp mi to nevyšlo nikdy...
@lyongirl tie zemiacky vyzeraju uuuzasne uz to mam ulozene 😉
fiha zavidim vam vsetkym ay pekny mate vztah k vareniu ja teda vobec a neviem ako sa to naucit
@mmmiska staci aby sa Ti nieco podarilo a niekto Ta pochvalil 🙂 najlepsie manzelik 😀
Viete mi poradiť, čo by sa dalo spraviť s údenými kuracími stehnami? Môjmu mm to strašne chutí, neviem, či sa to je len tak alebo sa to má aj inak pripraviť 😅
@veronika1417 tie zemiaky sú fakt dobré, ale ja ich nerobím presne podľa receptu...ja si ich ošúpem, prekrojím na polovicu a dám tak piecť, ak sú makké, tak na to dám tú zmes. Zemiaky sa mi pečú dlhšie, ako je v recepte, aj hodinku a tá zmes podľa receptu je fakt ťažká a sýta, dnes som ju robila len z bryndze, kys. smotany a pažítky, lebo som na maslo v obchode zabudla a bolo to tiež dobré...to len také moje vychytávky a ten karfiol je úžasnýýýý, ten by som jedla aj samotný, mňam
@mmmiska o mne si všetci myslia, že rada varím, pretože svoje výtvory občas dám na FB ako inšpiráciu pre kamošov, ale opak je pravdou. Varím len pre to, že musím a veľmi málokedy ma to chytí tak, že mám chuť navariť. Varím tak 3x do týždňa a nemá ma čo motivovať, pretože manžel doma varené skoro vôbec neje, deti sa najedia v škôlke a ja si to jem po sebe sama. Samozrejme, že sú jedlá, ktorým neodolajú a dajú si ich aj o pol noci, ale tých je málo...ináč som sa naučila variť preto, že som jednoducho niečo jesť musela a tak isto moje deti 😀DD. Sú jedlá, ktoré uvarím aj zo zavretými očami, sú jedlá o ktorých mi MM povie, že sú lepšie ako od jeho mamy, ale sú jedlá, ktoré som nikdy nevarila, alebo ich neviem dochutiť...napr. segedín neviem, kyslú kapustnicu, sviečkovú a pod.
@lunana najskor mnaaaaam milujem udenu kuracinu.ja to najskor uvarím vo vode a potom k tomu ako klasika udene mäso-pyre,privarok,chren alebo len tak s cerstvým chlebom-alebo masko pouzit do fazulovej,kapustnici,rizoto....
@lyongirl na segedin ti dam dobry recept, ja som ho nikdy nepokazila ale kludne kapustu dus s maskom najprv si len osmaz trosku masko a potom daj kapustu a je super ze zahustujes so smotanou a tak zalievat ale miesaj nech sa ti nesekne, paci a bru chut http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17437
zemlovka s tvarohom a jablkami
dnes len zeleninová polievka...zajtra sa najeme na svadbe...dúfam, že bude pestré menu 🙂
@lucka1987 ja som to uz skusala a mne sa to zdalo dost suche ale dobre.ja som k tomu najprv nerobila nic ale potom som prirobila ryzu.
dnes som varila fazulku na kyslo, s udenym maskom ...mnaam, to bude aj na zajtra a v nedelu pecene maso, knedlik a kapusta, ALE mohli by ste mi prosim poradit ako spravne kapustu "urobit" ? dakujem
@nicky182 ak ides robit kyslu, tak daj varit kapustu, pridaj koreniny, a nechaj varit. ked to privedies do varu, prilej 0,2 l bieleho vina a varis do zmäknutia. ked bude kapusta uvarena jednoducho ju zahustis zasmazkou, zatrepkou. mozes pridat 2 uvarene roztlacene zemiaky na zahustenie 🙂 dochutis podla chuti.
ak ides robit napr. cervenu tak: v hrnci si upalis karamel, pridas pokrajanu cervenu kapustu, oprazis, pridas koreniny , prilejes vodu a dusis. ked je kapusta mäkka rozmixujes si konzervu ananasu na kasu a pridas ku kapuste (dostane peknu vonu a farbu 🙂 . ak sa ti bude zdat malo, zahustis solamylom. povaris, podla chuti dochutis a mnam 🙂
diétujeme bo máme nejakú črevnú chrípku či čo,tak zo včera kurací vývar a vybrala som z mraziaka kuracie prsia tak nejako diétne ich spravím
Zemiacky na plechu a babovku 🙂

rascová polievka a kapustové placky,mňaaaam